Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Felvezetésnek nem volt rossz

Kosárlabda - A Krasznai-kupa megnyerése ellenére még akadnak hibák az MKB-Euroleasing Sopron női csapatának játékában, de láthatóan előrelépett a kassai tornához képest Székely Norbert együttese.

Székely Norbert, a soproni csapat szakvezetője már a torna előtt kiemelte, hogy nem vár csúcsformát a lányoktól. A játékosok kemény, alapozó jellegű edzéseket végeztek. A csúcsformát nem erre a tornára időzítette a szakvezetés, ennek ellenére erős riválisokkal szemben helyenként ügyesen kosárlabdázva megnyerték tornát.

Abban Székely Norbert és Török Zoltán ügyvezető egyetértettek: az egyik legfontosabb dolog, hogy mentálisan legyen nagyon erős a csapat. Nos, e tekintetben jó úton halad a csapat. A legjobb példa erre a kassaiak elleni összecsapás volt, ahol szinte végig hátrányban játszottak a soproniak, de a végjátékban fordítani tudtak.

A szakvezető kiemelte: nagyon kíváncsi volt arra is, hogy különböző játékhelyzetekben kire mennyire lehet számítani. A már említett kassaiak elleni meccs kapcsán abszolút pozitívumként emelte ki, hogy a kiélezett végjátékban Németh Bernadett és Horváth Zsuzsa révén olyan játékosok léptek elő nyerőemberekké, akikre az ellenfél nem nagyon számíthatott. A torna igazán kellemes meglepetése a 18 esztendős Jelena Milovanovic volt, aki csereként beállva mindig lendített a soproniak játékán.
A szakvezető persze a hibákat is tisztán látta. Abban már határozottan volt előrelépés az egy héttel korábbi kassai tornához képest, hogy az üres járatok három-négy percre csökkentek.

Azt is kifejtette a szakvezető, hogy a taktikai finomítások sok tekintetben csak most következnek, bár a zóna elleni játék is javult Kassához képest. Védekezésben is akadtak hullámvölgyek – a Kassa például 27 ponttal terhelte meg a soproniak kosarát az első negyedben –, de még van idő korrigálni a hibákat.

Szóval a szezon felvezetésének mindenképpen jó és hasznos volt a Krasznai-kupa, amelyet úgy tartott itthon az MKB-Euroleasing, hogy néhány kulcsjátékosán érződött, a kemény edzések miatt még messze vannak csúcsformájuktól.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi már biztos ezüstérmes

Motorsport - A 125 kcm-esek között Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a… Tovább olvasom