Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Feltörekvő fiatalok a vízben

Az idei szezonban szép eredményt ért el a Soproni Vízilabda Sport Egyesület három fiatal tagja – Sziklai Dávid (13), Horváth Bence (14) és Radics Gergő (15). A nyaruk az őszi idényre való felkészülés jegyében telik.
A Soproni Vízilabda Sport Egyesület a dunántúli bajnokság gyermek I. korcsoportjában harmadik helyen végzett, ami azért szép eredmény, mert a soproni gárda átlagéletkora két évvel kevesebb mint az ellenfeleké. Radics Gergő a bajnokságban szerzett 79 góljával kiérdemelte a gólkirályi címet. Sziklai Dávid és Horváth Bence sem maradt egyéni siker nélkül: Dávid egy balatonfűzfői, Bence pedig egy pápai vízilabdatornán kapta meg a legjobb játékosnak járó elismerést.
A 2006-ban alakult egyesület munkáját Matyuka-Kovács Rita, Kocsis Petra és Faragó Ákos edzők irányítják. Rövid távú terveik között elsősorban a sportág megismertetése és megkedveltetése szerepel a gyermekek körében, valamint szeretnék növelni a létszámot. Ennek érdekében a helyi iskolákban igyekeznek felkelteni a tanulók érdeklődését.

Balról: Radics Gergő, Sziklai Dávid és Horváth Bence. Fotó: Magasi Dávid
Balról: Radics Gergő, Sziklai Dávid és Horváth Bence. Fotó: Magasi Dávid

– Én korábban úsztam, a barátok szóltak, hogy van lehetőség vízilabdázni, kipróbáltam és megtetszett. Ez három és fél éve volt – tette hozzá Radics Gergő, aki öt éve űzi ezt a sportot.

A nyári időszakban heti nyolc edzéssel, edzőtáborozással és kupameccsekkel készülnek az előttük álló idényre.

– Augusztus közepén kéthetes edzőtáborunk lesz itthon egy lengyel csapattal közösen, huszadikán pedig a II. Lövér-kupán indulunk hat csapattal együtt – részletezte Horváth Bence, aki védőposzton játszik az együttesben.

A fiúk azt mondják, amíg lehetőségük van rá, folytatják a vízilabdázást, a későbbiekben az ob II-ben is játszanának.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogatott az arénában

A hat mérkőzés után 4/2-es mérleggel álló magyar női kosárlabda-válogatott ma 18 órakor az… Tovább olvasom