Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Féltávnál a péri vitorlázó-világbajnokság

A péri vitorlázó műrepülő világbajnokságon eddig minden a tervek szerint alakult. Az időjárásnak megfelelően az összes tervezett versenyszámot sikerült lerepülni a versenyzőknek. Egyéniben a magyar Tóth Ferenc vezet.

Tóth Ferenc: A magyarok legjobbja két felszállás között válaszol az újságírói kérdésekre.
Eddig hivatalos végeredmény az ismert kötelező, illetve az ismeretlen kötelező gyakorlatsorokban született. Amint azt a szervezők elmondták, egy-egy versenyszám értékelése igen hosszú folyamat. Miközben egy versenyző lerepüli a számot, a versenybírók egy speciális értékelőlapon elemzik, pontozzák azt. Miután mind az ötvennégy versenyző repült, aláírják egymás értékelőlapját.

Ezután függesztik ki az eredményeket, az ezt követő kétórás óvási időszakban van lehetőség reklamációra. Csak ezt követően írhatja alá a zsűri elnöke az eredménylistát, így válik hivatalossá s egyben publikussá a rangsor. Így például az első versenyszám, az ismert kötelező végeredménye csütörtökre született meg, noha azt már kedden lerepülték.

A magyar válogatott eddig jól szerepelt. Ahogy azt Gurály Béla, a csapat edzője elmondta:
– Azt a teljesítményt hozzák a fiúk, amire fel tudtak készülni az első versenyszámig, vagyis keddig. Sok esélyünk van a javításra, ha mind a hét versenyszámot le tudjuk repülni, több bizonyítási lehetőség mutatja meg azt a tudást, amivel a magyarok rendelkeznek. A mi erősségünk az ismeretlen kötelező gyakorlatok, ezeknek a még hátralévő számaiban nagy esélyeink vannak. A vb-t megelőző edzőtáborokban, kifejezetten a különleges és bonyolultabb figurákat gyakoroltuk. Aranyra esélyt egyéniben látok, hiszen Tóth Ferenc jelenleg vezeti a mezőnyt. Korai lenne bajnokot hirdetni három versenyszám után, de az esély most kézzelfogható. És egyéniben titkon remélek még medált. Csapatban a bronzérem a cél. A csapatbajnoki címre, úgy érzem, a lengyelek és az oroszok versengenek majd.

Az egyéniben három versenyszám után élen álló Európa-bajnok Tóth Ferencet közvetlenül leszállása után kérdeztük saját teljesítményéről:
– Noha még a kifújás stádiumában vagyok, azért érzem, eddig ez a szám sikerült a legjobban. Ezt az ismeretlen kötelezőt 12 órával a verseny előtt kapjuk meg, előtte csak képzeletben gyakorolhatjuk. Vízválasztónak érzem ezt a harmadik számot, ugyanis a legjobbakkal repültem, s ha tényleg olyan jól sikerült, ahogy érzem, most már nemcsak bízom az aranyban, hanem várom is. A következő versenyszám a szabadon választott, amelyet mindenki egyénileg épít fel. Igen nagy pontértékű feladat. Nemcsak előre lehet nagyot lépni, hanem hátra is. Mindenesetre bizakodó vagyok.

A három hivatalos versenyszám hivatalos végeredménye alapján:

1. Tóth Ferenc,
2. Georgiy Kaminskiy (Oroszország),
3. Krzysztof Brzakalik (Lengyelország)...
15. Katona Sándor ...
24. Kakuk Zoltán, ...
27. Viola Tamás,
28. Matuz István,
29. Sonkoly János,
30. Szilágyi János, ...
36. Kühtreiber Szabolcs.

Kapcsolódó cikkek >>

Az első landolás Péren (2003-06-02) >>
Győré is lesz a péri reptér (2002-11-26) >>
Jöhetnek a fapados járatok (2003-05-21) >>
Az Audi nem adja ingyen a támogatást (2003-04-24) >>
Az Audi spórolhat a péri reptérrel (2002-12-01) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken indul a Budapest Rallye

Az idei I. osztályú rallye bajnokság vezető pozíciójából várja a péntek délutáni rajtot az OMV Best… Tovább olvasom