Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Félidőnyi izgalmak

Nagy taps fogadta a bemutatásnál a vendégcsapat edzőjét, a korábbi soproni bajnokcsapat mesterét, Farkas Sándort.

MKB- Euroleasing BSE-Esma 89-66

Nagy taps fogadta a bemutatásnál a vendégcsapat edzőjét, a korábbi soproni bajnokcsapat mesterét, Farkas Sándort. Azt ígérte, próbál segíteni az MKB-nak az Euroliga- negyeddöntőre való felkészülésben, mégpedig úgy, hogy csapatával minél nagyobb erőkifejtésre készteti Natalia Hejková együttesét.

Az első kosárra másfél percet kellett várni, ekkor Teasley talált be. Három perc elteltével rendezte sorait a BSE és Hadara vezetése során a negyed közepére kiegyenlített. Tette ezt azért, mert Teasley és Gorbunova sokat vállalt és keveset talált. Farkas Sándor időt kért és zónavédekezést rendelt el. Ezzel sikerült is megtörnie a soproni csapat lendületét a BSE-nek, s a palánk alá jó ütemben belépő és a labdát ügyesen megjátszó Chones kosaraival felzárkóztak.

A második szakasz elején is lendületben maradt a BSE, középtávolról jó dobásokkal és Chones eredményessége révén ki is egyenlített. A negyed közepe táján az volt a képlet, hogy a támadásban valamelyest feljavuló Sopron vezetést szerzett, ám a zöld-sárgák védekezési hibáit ügyesen kihasználó BSE Hagara és Chones jóvoltából mindig egyenlíteni tudott. A félidő végén aztán a hazaiak húsz év alatti játékosainak, a magára találó Gorbunovának, valamint Honti hét pontj ának köszönhetően megléptek.


Ellenállhatatlanul kezdte a második félidőt a Sopron, 8–0- lal indította a játékrészt az MKB. Hiába kért időt és „vette elő" az első félidőben bevált zónát Farkas Sándor, ekkor szinte minden akcióját kosárral fejezte be Natalia Hejková együttese. A negyed második felében a csapatkapitány Cserny Réka sziporkázott, így a zárószakasz előtt csaknem húsz pontra nőtt a hazai előny. Az utolsó negyed elejét „megpörgette" a BSE, ám Cserny Réka vezérletével a soproniak végleg lerázták a szívósan küzdő, ám a soproni csapattól csak időnként felnőni képes BSE-t.

Natalia Hejková: – Védekezésben sokat hibáztunk, remélem, a következő zalaegerszegi mérkőzésen már ebben is előre tudunk lépni. Most arra figyelünk, aztán jöhet a franciaországi Euroliga-negyeddöntő.
Farkas Sándor: – Ez a mai csapat nem az igazi BSE volt. Remélem, hogy így is jól szolgáltuk a soproni csapat felkészülését az Euroligára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri bokszoló az EB-n

A tatai edzőtáborban kihirdették a bulgáriai Plovdivban ma kezdődő Európa-bajnokságon induló… Tovább olvasom