Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Felemás idényt zártak

Felemás idényt zártak a megyei csapatok az NB II-ben. Az egyetlen férficsapat, a Győrújbarát KSE papíron kiesett, ugyanakkor a nőknél a győri VKCSK a három negyedik hely után bronzérmes lett.

Negyedszerre bronzérem

Nagyszerűen sikerült a szezon a győri VKCSK együttese számára. Csomor Tibor edző csapata negyedik NB II-es idényén van túl, s három negyedik hely után végre érmes lett: a harmadik helyet szerezte meg a gárda.

„ Az Alsóörssel szemben az egymás elleni eredmény döntött, így lettünk harmadikak és nem másodikak. Ugyanígy járt az ifi is. Pk is emiatt kerültek egy hellyel hátrébb, szintén a harmadikra" – mondta az edző, aki egyben a klub elnöke is.

A csapat életében nagy siker volt, hogy a Magyar Kupában a 16 közé jutásért léphetett pályára, s a Nagyatád ellen nem is vallott szégyent.
„ A csapat folyamatosan előrelép, fejlődik, s bár nem dúskálunk az anyagiakban, nyugodt feltételek között dolgozhatunk. Sokat számít, hogy a városi sportigazgatóság segít a sportcsarnok használatában" – tette hozzá Csomor Tibor, aki szerint rég volt ennyire egységes szakmai és morális téren az együttese.

A már említett ifik szereplésében dicséretes, hogy Horváthné Ritter Erika edzőnek szinte a nulláról kellett csapatot építenie, miután három-négy alapember maradt csak a tavalyi keretből. Ennek ellenére egy ponttal maradtak csak le az elsőtől.
A VKCSK augusztus 7-től heti négy edzéssel készül az új idényre.

Várható volt a visszaesés

A győri Széchenyi ESE hetedik lett a bajnokságban, ami a tavalyi harmadik hely után csalódásnak tűnik, Simon József edző szerint azonban várható volt ez a szereplés.

„ Sok volt a sérült, ráadásul a tanulás miatt az edzéslátogatottság érthető módon alacsonyabb volt a kelleténél. Mondhatni a befektetett munka és az idei eredmény egyenesen arányos egymással. Ennek ellenére egy nagy bravúr fűződik a nevünkhöz. Egyedül ugyanis mi tudtuk csak megverni saját pályáján a későbbi bajnok Vasvárt" – mondta az edző, aki reméli, együtt tud maradni a társaság, s az egyetemet megkezdők közül is lesznek olyanok, akik csatlakoznak a kerethez. Bíznak abban is, hogy az ETO-tól kapnak játékosokat.

Nem könnyíti meg a helyzetüket az egyetemistáknak, hogy a felkészülést is csak az iskolakezdés előtt nem sokkal tudják elkezdeni. Ahogyan Simon József fogalmazott, várhatóan most is az első bajnoki lesz egyben az első edzőmeccse is a társaságnak.

Biztosan bent maradtak

A Mogaac-Mosonszolnok csapata újoncként nyolcadik lett. Psszel még hatodik volt a csapat. A csapat technikai vezetője, Szabó Gáborné szerint a sok sérülés miatt esett vissza két helyet a gárda, de a célnak így is megfelelt.

„ Úgy indultunk neki, hogy elkerüljük a kiesést, s ezt maradéktalanul teljesítettük is. Egy pillanatig nem forgott veszélyben az NB II-es tagságunk, pedig a mezőny igencsak sűrű és nehéz" – mondta a csapat egyik vezetője.

Ami a jövőt illeti, a mag várhatóan együtt marad, s az edző az 5. helyen végzett ificsapat legjobbjait igyekszik majd beépíteni a keretbe. A cél a következő szezonban, hogy stabilan megvesse a lábát az osztályban.
A Mogaac-Mosonszolnok együttese már edz, heti három edzéssel készülnek a lányok, augusztusban pedig edzőmeccseket játszanak.

Elmaradtak a céloktól

A Győrújbarát-KapsVill lett a női bajnokság kilencedik helyezettje. Bálló Ferenc elnök elmondta: szinte komplett ificsapattal álltak ki a felnőttmeccseken is, így nem számíthattak jobb eredményre.
„ Az NB I/B-s keretből négy kezdőjátékos távozott, majd még két emberünket is elvittek más klubok. Ehhez jött hozzá, hogy példátlanul sok, összesen négy játékos szenvedett bokaszalag-szakadást. Az ifiből kellett feltölteni a keretet, így a kettős terhet már nem bírták a fiatalok" – mondta az elnök, majd hozzátette: az új szezonban új szakvezető vezeti a csapatot. Deáki István lett az első csapat edzője, míg az ifit továbbra is Gellér Ferenc irányítja.

Komoly sikernek számít, hogy Győrújbarát dr. Jámbor Attila, a megyei szövetség elnöke felterjesztésének köszönhetően megkapta „A kézilabdázásért" kitüntető címet, míg a csapat kapusa, Magyaróvári Adrienn a győri masters Európa-bajnokságon aranyérmes lett.

Papíron kiestek

Az egyetlen NB II-es férficsapat, a Győrújbarát KSE elvileg kieső helyen végzett, de elképzelhető, hogy mégis marad az osztályban. Ez csak a későbbiekben derül majd ki.
Vesztergom Zoltán, a csapat vezetőedzője, aki az új bajnokságban már az NB I/B-s Pápa szakmai munkáját irányítja, értékelésében a következőket mondta: „A csapat nem tudta feldolgozni Dobánszki Gyula halálát, s a csupa szív játékost nem is sikerült megfelelően pótolni. Emellett magánéleti problémák sem könnyítették a helyzetünket. A keret rendkívül szűk volt ahhoz, hogy mindezeket elbírja. Így is hajszálon múlt csak a sorsunk, azért remélem, sikerül olyan megoldást találni, hogy a csapat jövőre is az NB II-ben szerepeljen."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ZTE és Debrecen: kézen fogva

A Debrecen idegenben nyert, a Zalaegerszeg viszont otthon ikszelt, így mindkét vidéki gárda 10… Tovább olvasom