Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Fél Kimle szurkol majd a helyszínen az ifjú tornász Gál Kristófnak

A kimlei Gál Kristóf eddigi legnagyobb sikerét érte el a közelmúltban. Az ifjú tornász ugyanis a Győri AC-ból, korosztályában egyedüliként jutott be a november 16-18. között Győrben rendezendő mesterfokú tornászbajnokságba.
– Az orvos tanácsolta még sok évvel ezelőtt, hogy kezdjek el valamit mozogni, az úszást vagy a tornát javasolta – kezdte a beszélgetést Gál Kristóf. – Szerencsére az egyik ismerősünk már járt, így én is lejöttem vele a terembe és kipróbáltam. Egyből megtetszett a torna, persze akkor még csak az, hogy sokat lehet ugrálni. Később aztán már elkezdtük tanulgatni az elemeket, megismerkedtünk a különféle szerekkel, most már pedig lassan hat éve koptatom a kápát, a gyűrűt és a többi szert. Több edzőm is volt már, ahogy a korosztályokban léptünk előre, jelenleg Szűcs Róbert foglalkozik velünk, akitől sokat tanulok.
Egyik legnagyobb sikere a fiatal tornásznak, hogy a győri mesterfokú bajnokságon szerepelhet.
Edzője elmondta, Kristóf nagyon jó hatszeres tornász. Egyelőre még nem látszik, mire szakosodik, de sok reményt fűz hozzá, hiszen mind a tehetsége, mind a kitartása megvan.

– Nekem a torna az életem, nagyon szeretem az edzéseket és a versenyeket is – tette hozzá Kristóf. – A gyűrű a kedvenc számom, úgy érzem, jól is megy, de persze még sok mindent kell tanulnom.
Kristóf édesapja elmondta, mindössze annyit kértek a fiútól, hogy a tanulást is vegye ugyanilyen komolyan. A tehetséges tornász be is tartja, amit vállalt, jeles a tanulmányi átlaga a mosonmagyaróvári piarista iskolában.

– Nem szeretnék egy edzést sem kihagyni. Keményen tanulok, hogy jöhessek tornászni. Iskola után gyorsan megírom a házit, ha még marad valamennyi, akkor edzés után folytatom. A szóbeliket pedig úton a tornaterembe tanulom meg. Szerencsére a tanárok is örülnek a sikereknek, és ameddig az iskolapadban is teljesítek, addig nincs gond.

Kristóf egyik legnagyobb sikerének könyvelheti el, hogy az országos bajnokságon bejutott a legjobb tizenkét tornász közé korosztályában. Ezzel pedig kivívta a győri mesterfokú tornászbajnokságon való szereplést.

– Nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt szerepelhetek. A családom persze már többször látott élőben, a szüleim és a két testvérem, Kincső és Zselyke is. Győrbe viszont nagyon sokan el tudnak jönni a lakóhelyemről és az iskolából is. Sőt, meg is ígérték, hogy kijönnek szurkolni, bár Zselykénél biztos senki nem lesz hangosabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Los Angelesben bokszol a soproni bunyós

A soproni Máté Ádám december 1-jén Los Angelesben lép legközelebb kötelek közé. Az esemény… Tovább olvasom