Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Fejben fáradt el az MKB

A soproniaknál két meghatározó center, Ivana Matovic és Lucie Blahusková nem játszhatott.

Bourges MKB- Euroleasing 89 - 69

A soproniaknál nem elég, hogy a két meghatározó center, Ivana Matovic és Lucie Blahusková nem játszhatott, még a múlt pénteki Magyar Kupa-meccsen a terem Eördögh Edit lábát is „kikészítette". A bedobó, bár elutazott Franciaországba, játékára mégsem számíthatott Natalia Hejková.

Hamar kiderült, hogy a palánk alatti játékot erőlteti a Bourges a centerposzton erősen „foghíjas" soproniak ellen. Az első két kosarat a hazaiak kongói középjátékosa Ngoyisa szerezte. Honti büntetői után Teasley triplája valósággal szárnyakat adott a vendégeknek. Villant Károlyi és Cserny, a hazaiak csak erőlködtek. A negyed közepén Honti – akit szabályosan nem tudtak tartani a francia csapat játékosai – újabb jó büntetőivel már öt ponttal vezetett a Sopron. Sajnos Horváth Zsuzsa elég hamar összeszedett három személyit. A szakasz hajrájában az őt váltó Gorbunova kosárral mutatkozott be. A negyed végén újra a Bourges kongói centere villogott, kosaraival kiegyenlített a hazai együttes. Az utolsó szó a negyedben azonban Teasleyé volt, újabb triplájával hárompontos előnnyel zárta a nyitónegyedet a Sopron.

Palau-parádéval kezdődött a második szakasz, vezérletével a hazaiak állva hagyták a gyengén védekező soproni csapatot. Palau és Dumerc is beemelt egy-egy triplát, három perc alatt egy 13–4-es rohammal nemcsak fordított, de el is húzott a Bourges. Az MKB Teasley és Károlyi vezérletével próbált „látótávolságon" belül maradni. A félidő hajrájában csapkodó, alacsony színvonalú játék mellett a hazaiak cserejátékosaik, Jekabsone és Krawczyk révén tíz pontra növelték előnyüket. Az utolsó percben a lepattanókat jól szedő Horváth Zsófia törte meg a hosszabb soproni kosárcsendet, majd újra Károlyi volt eredményes, így hatpontos hazai előnnyel fordultak a csapatok.

Szünet után egy perc elteltével újra tíz pontra nőtt a soproni hátrány, amiért a védekezés hiányosságai mellett Palau és Ngoyisa volt a „felelős. Mielőtt nagyon elléptek volna a franciák, Károlyi emelt be egy hármast. Gorbunova kevesebb sikerrel próbálkozott távolról, Melain kosár plusz büntetős akciója után 12 pont tátongott a felek között. A visszatérő Horváth Zsuzsa, majd Cserny révén újra tíz ponton belülre került az MKB. Dumerc hármasára Teasley felelt triplával, állandósult a Bourges tíz pont körüli vezetése. Hejková Horváth–Horváth cserére szánta el magát, miután Zsuzsa megkapta 4. személyijét. Károlyi bedobta második tripláját, de Palaut képtelenek voltak tartani a zöld-sárgák. A szakasz kettejük pontpárbajával, s tízpontos hazai vezetéssel zárult.

Centerkosarakkal nyitotta a zárószakaszt a Sopron, Horváth Zsófia, majd Cserny is eredményes volt. A másik oldalon a lett Jekabsone villogott, triplát majd duplát dobott, s tetemesre nőtt a hátrány, ami 15 pont különbséget jelentett. Ez megtörte a zöld-sárgák ellenállását, akik a körülményekhez képest bő három negyeden át jól tartották magukat, de ilyen összetételben ennyire telt a kimondottan jó erőkből álló Bourges ellen.

Natalia Hejková: – Jelenlegi szerkezetünkben mindent megpróbáltunk, sokáig jól tartottuk magunkat. Ahogy fejben elfáradtunk, úgy hoztunk rendre rossz döntéseket mind támadásban, mind védekezésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron: Radasics-parádé

A hazaiak közül Radasics Vilmos szerepelt a legjobban a Sopronban rendezett BMX EB-n. Tovább olvasom