Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Fehér Miklósra emlékeztek

Labdarúgás - Fehér Miklósra emlékeztek vasárnap Portugáliában. Egykori csapattársai virágokat helyeztek el azon a pályán, ahol a futballista utoljára játszott. A tervek szerint Portugáliában filmet forgatnak a labdarúgóról.

Januárban lesz öt esztendeje, hogy Fehér Miklós, a Benfica labdarúgója a Guimaraes elleni idegenbeli mérkőzés végén összeesett és a gyors orvosi segítség, valamint a kórházba szállítás ellenére sem sikerült megmenteni az életét.
A sors úgy hozta, épp halottak napján, november 2-án játszott egymással újra a Vitoria Guimaraes otthonában a Benfica.

A mérkőzés előtt – ahogy a tragédia óta minden évben – megemlékeztek a fiatalon elhunyt egykori győri csatárról. A játékosok koszorút, virágokat helyeztek el a pályán, majd összeölelkezve adóztak Fehér emléke előtt.

A találkozót egyébként 2–1-re a lisszaboniak nyerték. Győzelemmel emlékeztek egykori csapattársukra.

A megemlékezésről természetesen értesültek Miklós szülei is. Édesanyja, Fehér Miklósné Anikó érdeklődésünkre elmondta, rendkívül megható, ahogy a portugálok ápolják Miklós emlékét:
„Természetesen kaptunk meghívót a mérkőzésre, de nem tudtunk elmenni. Úgy hallottuk, januárban, az évfordulóra nagyobb megemlékezést terveznek a Benfica vezetői, amelyre szeretnénk elutazni."
Ahogy arról korábban a Kisalföldben is beszámoltunk, a lisszaboni Luz-stadionban a futballista halálának egyéves évfordulójára avatták fel Fehér Miklós életnagyságú bronz mellszobrát.
Az ötéves évfordulóra a portugálok egy emlékfilmet szeretnének forgatni a fiatalon elhunyt futballistáról.

„Már fel is vették velünk a kapcsolatot, ugyanis az engedélyünk nélkül nem akartak nekivágni a forgatásnak. Úgy tudjuk, a filmet épp az évforduló napján mutatnák be a portugál televízió-
ban, s a kint élő lányunk, Orsi munkahelyének stúdiójában készülne el" – tette hozzá Miklós édesanyja.

 

In memoriam Fehér Miklós címmel Magyarországon is készült film az egykori válogatott játékosról, amit a televízióban 2006 elején vetítettek le.
A filmben az ifjú futballista sikeres életét mutatja be gyermekkorától kezdve pályafutásának legfontosabb és legszebb állomásain keresztül.
Az alkotásból egy DVD is készült, de mivel a szülők nem szerették volna, a korong végül nem került kereskedelmi forgalomba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólzáporos mérkőzések

Női labdarúgás - A Győri Dózsa fölényes győzelmet aratott, a Győri ETO és a Fészek Csempebolt… Tovább olvasom