Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Fehér Miklósra emlékeztek

Második alkalommal rendeztek Győrben Fehér Miklós utánpótlás teremlabdarúgó-emléktornát.

A győri Szabadhegyi Közoktatási központban rendezték immáron második alkalommal a Fehér Miklós utánpótlás teremlabdarúgó-emléktornát, ahol tíz győri és Győr környéki általános iskolai csapat csapott össze egymással.

„Tizenöt éven keresztül iskolánk volt a házigazdája az úgynevezett Palánta-kupának – mondta el érdeklődésünkre Módos Dezső, a tanintézet igazgatója –, amelyet egykori diákunk tragédiája után a szülők engedélyével és jelentős támogatásával kereszteltünk át Fehér Miklós-emléktornára. Manapság egyre kevesebb az olyan labdarúgó, akire felnézhetnek a gyerekek. Miklós mindenképp példakép lehet számukra, pályafutása, sportszeretete, életmódja mintaértékű, s ezt hangsúlyozzuk ezzel a rendezvénnyel is."

Az iskolában állandó helyet biztosítottak az egykori válogatott labdarúgó relikviáinak, a torna során pedig – a hagyományoknak megfelelően – a legszebb megmozdulásait kivetítőn nézhették meg az épp nem futballozó gyerekek.

A Szilasi családból két kis labdarúgó-palánta is képviselte a nyúli általános iskolát. A 6 éves Bálint és a 8 éves Kristóf édesapja, Szilasi Tamás szerint sajnálatos az apropó, ám méltó, hogy Fehér Miklós egykori iskolájában ilyen módon emlékeznek meg a kiváló játékosról. Idősebbik fia, Kristóf természetesen tudja, ki volt Fehér Miklós, „híres focista" – mondta, s annak ellenére, hogy most a holland van Nistelrooy a példaképe, szeretne legalább olyan jó és elismert futballista lenni, mint ő volt.

A Varga famíliából is két kisiskolás húzott szerelést, szintén a Nyúl színeiben. Zsombor 6, Marcell 8 éves. Utóbbi az olasz Roma szurkolója, s neki újdonság volt, hogy Miklós egykor az iskola diákja volt, s hogy többször is mint díszvendég jött el a kupára, s segédkezett a díjátadásnál.
Egyébként idősebb Fehér Miklós mellett most is neves labdarúgók, edzők nyújtották át a kupákat, okleveleket – tudtuk meg Cs. Kovács László testnevelőtől, aki évek óta a rendezvény egyik szervezője, Fehér egykori nevelőedzője.

„Szerettem volna, ha csakúgy, mint tavaly, több olyan játékos is részt vesz a kupán, aki együtt tanult itt, együtt játszott Miklóssal. Sajnos épp forduló volt az első osztályban, így Farkas Balázs vagy éppen Sebők Zsolt most nem tudott eljönni. A vándorserleget Miki édesapja adta át, s a gyerekek nagy örömére itt volt az ETO-ból Stark Péter, Vincze Ottó és Hajszán Gyula is. Érdekesség, hogy a gólkirály a Miklós édesanyja által Lisszabonból hozott futball-labdát kapta meg. Köszönet a Kopp–Ulbert-féle kapusiskolának, amely a legjobb kapusnak ajánlott fel különdíjat és elvállalta a mérkőzések játékvezetését is."

A tervek szerint a következő alkalommal még több együttes vehetne részt a rendezvényen, s a megye más településéről is indulhatnának csapatok.

„Jövőre tizenhat csapatosra bővítenénk a tornát és egy nosztalgiafocival zárnánk a rendezvényt. Azt szeretném, ha azok a labdarúgók húznának mezt, akik együtt tanultak, együtt futballoztak Miklóssal. Ez most sajnos nem jött össze, helyette olyan fiatalok játszottak zárásként, akik két évvel ezelőtt még mint résztvevők léptek pályára."
Az általános iskolák mellett az ETO ’98-as korosztálya is képviseltette magát a kupán. Ebben a csapatban játszott a 7 éves Tar Péter, akinek édesapja a megyei I. osztályú Koroncó labdarúgója. Ő épp sérüléséből lábadozik, helyette most fia rúgja a gólokat, aki elmondta: imád futballozni, szívesen megy ki édesapja meccseire. Fehéren kívül édesapja és a brazil Ronaldinho a példaképe.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után a kupa résztvevői és az iskola képviselői együtt vonultak a Szabadi úti temetőbe, ahol megkoszorúzták Fehér Miklós nemrég elkészült síremlékét.
A torna végeredménye: 1. Kölcsey Ferenc Általános Iskola, 2. Szabadhegyi Közoktatási Központ, 3. Radnóti Miklós Általános Iskola. A gólkirály Sárközi Pál (Kölcsey) lett, a legjobb mezőnyjátékosnak Gulyás Imrét (Radnóti), a legjobb kapusnak Hajnik Pétert (Szabadhegyi Közoktatási Központ) választották meg. A legjobb lány labdarúgó Takács Xénia (Radnóti) lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvált a Real Madrid Vanderlei Luxemburgótól

Ahogy az várható volt, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetősége megvált Vanderlei Luxemburgótól,… Tovább olvasom