Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Fedett futballaréna két pályával

Színvonalas sportcentrum épül Győrött, melyhez hasonló még nem épült Nyugat-Magyarországon.

Már épülőben.
A kispályás labdarúgás győri hívei valószínű, decembertől futballozhatnak a város legújabb szabadidő- és sportközpontjában. Jövőre készül el a kiszolgálóépület.

A Kisalföldben már korábban beszámoltunk arról, hogy az Adyvárosi Aréna Kft. 5000 négyzetméteres szabadidő- és sportközpontot épít a győri Bán Aladár utca mellett található, önkormányzattól húsz évre bérelt területen. A FIFA- és az UEFA-szabványoknak egyaránt megfelelő, 20x40 méteres, fűtéssel és világítással felszerelt, műfüves futballpályákat még  idén sátor alá hozzák. A tervek szerint novemberben elkészülnek az európai színvonalú műfüves focipályák, jövő év elején pedig megkezdődik a minden igényt kielégítő, modern kiszolgálóépület kivitelezése.

A városban egyébként több mint száz kispályás labdarúgócsapat szerepel a különböző bajnokságokban, állandó pályagondok közepette. A Barátság parkban található, mindössze három darab ingyenesen használható játéktér ugyanis nagyon sokszor kevésnek bizonyul az együttesek számára. Ráadásul az ősz beköszöntével egyre hamarabb sötétedik, így a játékvezetők kifizetése mellett a villanyvilágításból adódó pluszköltségeket is fel kell vállalniuk az amatőr labdarúgóknak, hiszen a munkahelyi elfoglaltságok miatt sokszor képtelenség 16 óránál korábban elkezdeni a találkozókat.

A beruházó cég, az Adyvárosi Aréna Kft. két tulajdonosa szerint Nyugat-Magyarországon eddig még nem épült ilyen komoly színvonalú műfüves pályákkal ellátott sportlétesítmény. Hédl Barnabás és Ács Imre a Kisalföld érdeklődésére elmondták: a sportaréna nyáron nyitott, ősszel, télen és tavasszal pedig fedett és fűtött lesz. A beruházás összköltsége meghaladja a százötvenmillió forintot és két szakaszban valósul meg. Az első ütemben a két műfüves futballpálya készül el és a decemberi hétvégéken, illetve a két ünnep között már tornákat rendeznek.

Az arénát az újonnan épült híd alatti bekötőúton lehet megközelíteni és a vendégeket egy 50 férőhelyes parkoló várja. 2006 augusztusára pedig befejeződik a teljes építkezés és a focifellegvár összes szolgáltatásával kulturált környezetben áll a sportbarátok rendelkezésére. A kiváló minőségű műfüves futballpályák mellett három darab lábteniszezésre alkalmas játéktér is lesz a sporttelepen, melyek tavaszra készülnek el.

Az eddig elhanyagolt terület rendezetté válik és a lakóépületektől a kellő távolság biztosítja a nyugalmat az ott lakók részére. Koncertek és hasonló kulturális programok nem lesznek, az aréna kizárólag sportcélokat szolgál. A tulajdonosok tervezik, hogy a környékbeli iskolákkal is felveszik a kapcsolatot, így akár testnevelési órákat is lehet ott tartani. A jövő év elején egy saját egyesület indul, melynek alapjait már letették és zászlójukra a professzionális utánpótlásképzést tűzték ki célul.

Bár a futballpályák még el sem készültek, már most hatalmas az érdeklődés. Az esti időpontok többségét például már lefoglalták a kispályás labdarúgás győri szerelmesei.
A terveken így fest a minden igényt kielégítő sportkomplexum.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zongorázható volt a különbség

A bajnoki címvédőnek nem volt gyenge pontja, mindenki nagy akarással, minimális hibával játszott. Tovább olvasom