Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

FC Sopron: Vízer eladja a tulajdonrészét?

Labdarúgás - Sopronban újra felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint az élvonalbeli labdarúgóklub, az FC Sopron többségi tulajdonosa, Vízer László Máriusz eladni készül, egyes híresztelések szerint már el is adta üzletrészét.
A hírek szerint olasz befektetők vehetik meg a klubot, akik állítólag már tartottak is amolyan terepszemlét a soproni stadionban.
Sajnos a sok próbálkozás ellenére a történet „kulcsfiguráját", az FC Sopron (volt?) többségi tulajdonosát, Vízer László Máriuszt a szóbeli és írásban hagyott üzenetek ellenére sem sikerült elérnünk.

Természetesen az esetleges tulajdonosváltással kapcsolatban a kisebbségi tulajdonos önkormányzat véleményére is kíváncsiak voltunk, ám sajnos az ügyben illetékes Abdai Géza alpolgármester úrral csaknem úgy jártunk, mint Vízer László Máriusszal. Őt egyszer ugyan elértük, de akkor éppen ebédelt, előtte s munkaidőben azonban csak a titkárnőjével tudtunk beszélni, később pedig neki is hiába hagytunk üzenetet...

Majd a sajtótájékoztatón

Telefonon sikerült elérnünk az FC Sopron ügyvezetőjét, Köteles Zsoltot. A sportvezető szűkszavúan annyit mondott a történtekről, hogy hivatalosan mint klubelöljáró jelen pillanatban nincs mit mondania azzal kapcsolatban, hogy a többségi tulajdonos esetleg eladná a tulajdonrészét. Annyit hozzátett: amikor majd lesz bejelentenivaló, akkor a klub ezt sajtótájékoztató keretében teszi meg.

Détáriéknak nem szóltak

Az esetleges tulajdonosváltás valamilyen szinten nyilván a szakmai stábot, az edzőket, a játékosokat is érintheti. Amikor erről kérdeztük az FC Sopron szakvezetőjét, Détári Lajost, mit tud ő a többségi tulajdonos szándékairól, a következőket mondta: „A szakmai stábnak hivatalosan senki semmit nem mondott az esetleges változásokról, nekünk pedig nem kompetenciánk ezzel foglalkozni. Végezzük a dolgunkat, s mivel a hét végén nem lesz élvonalbeli bajnoki mérkőzés, a héten a szokottnál erősebb terhelést kapnak a játékosok."

Segély az utánpótlásnak

A soproni utánpótlás-nevelő labdarúgóklub, az SC Sopron helyzetével kapcsolatos, a hét elején megjelent cikkünk hatására is, előrelépés történt az egyesület anyagi helyzetét illetően. Írásunkban vázoltuk, hogy az egyesület azért került nehéz helyzetbe, mert az élvonalbeli klubot, az FC Sopront működtető gazdasági társaság – bár erről szerződés is született, ráadásul az UEFA is előírja – nem támogatta az utánpótlás-nevelő egyesületet.

Vörös Sándor, az SC Sopron elnöke elmondta, az önkormányzat, köszönhetően elsősorban Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek és dr. Molnár Ágnes képviselő segítő szándékának, gyorssegélyt nyújtott az anyagilag nehéz helyzetbe került egyesületnek.
Az SC Sopron elnöke elmondta, ez a most kapott gyorssegély nagyjából október közepéig elegendő a klub működésére.


Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl az első lépcsőfokon

Labdarúgás - A Nyíregyháza elleni bajnokin mutatkozott be az élvonalban az ETO FC tehetséges… Tovább olvasom