Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

FC Sopron: olasz helyett magyar edző

Dario Bonetti olasz trénert a hét végén menesztették az FC Soprontól, az utódja az eddigi pályaedző, Vass László lett.

A REAC-tól elszenvedett hazai vereség után Vízer Máriusz, az FC Sopron többségi tulajdonosa megköszönte a munkát az együttes olasz edzőjének, Dario Bonettinek, s eddig segítőjét, Vass Lászlót nevezte ki a szakmai munka első számú irányítójának.

Bonettivel a téli szünetben kötött megállapodás értelmében a Magyar Kupa döntőjébe jutás volt az együttes elé tűzött elsődleges cél, a gárda azonban elvérzett a Honvéd elleni negyeddöntőben. A vezetőségnél már ekkor felvetődött az edzőváltás gondolata, de az olasz szakember maradhatott a soproni kispadon.

A múlt hét végi, REAC elleni hazai vereség után azonban a többségi tulajdonos a váltás mellett döntött, és – határozatlan időre – megbízta Bonetti eddigi segítőjét, Vass Lászlót a szakmai munka irányításával. Vízer a döntését nem kívánta kommentálni, ám a klub honlapján megjelentetett kommünikében benne volt: a cél mostantól elsősorban a következő – s remélhetőleg a mostaninál sikeresebb – évadra elkezdeni a csapat kialakítását.

Dario Bonetti a REAC elleni meccset követően hazautazott Olaszországba, de várhatóan a hét elején még visszatér Sopronba. Vass László pedig Magyarországon először irányít a szakmai munka első számú felelőseként egy együttest.

– A vezetők vázolták a helyzetet, elmondták az elvárásaikat, én pedig elfogadtam a felkérést – kezdte Vass László. – A tulajdonos megbízott bennem, én pedig megpróbálok a tudásom legjavát adva megfelelni. 

– A klub által kiadott kommüniké utolsó mondata így hangzik: „A klub vezetése a továbbiakban abban érdekelt, hogy a bajnokság hátralévő részében a következő szezontól kialakítandó szakmai koncepció mentén történjen a csapat építése. Ennek megvalósítása vár önre. Mit jelent ez a gyakorlatban?

– Nagyon röviden annyit, hogy a keretben lévő több fiatal, mi több, igen fiatal futballistának az eddiginél több játéklehetőséget  biztosítunk, mint eddig. Meg kell nézni, mire képesek éles helyzetben, tétmérkőzéseken a felnőttek között.

– Totális fiatalítás következik?

– Nem szeretnénk átesni a ló túloldalára, de mindenképpen az eddigieknél több lehetőséget szeretnénk adni néhány eddig az első csapatban keveset szereplő fiatal labdarúgónak.

– A csapat eddigi stílusán, taktikáján mennyire akar változtatni?

– Látványos, nagy változások nem lesznek, az alapjáték adott, viszont azt szeretnénk, ha fiataljaink futballjukkal felhívnák magukra a figyelmet, egyéniségüket vinnék bele a csapat játékába, s hozzá tudnának tenni minél többet az együttes teljesítményéhez.

– Eddig ön segítette Bonetti munkáját, önnek lesz segítője?

– Nem, Gendur László kapusedző kollégámmal készítjük föl a csapatot a hátralévő mérkőzésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közelít a Debrecen

A labdarúgó Borsodi Liga 25. fordulójában hatalmas meglepetésre a sereghajtó Pápa otthonában kapott… Tovább olvasom