Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

FC Sopron: Détári vagy Pintér válthatja Bonettit

Dario Bonetti távozik az FC Sopron kispadjáról, miután elfogadta az olasz harmadosztályú Gallipoli ajánlatát. A talján mester utódja Détári Lajos vagy Pintér Attila lehet.

Dario Bonetti helyett a ligabajnokságban szereplő csapat edzőjének, Végh Tibornak az irányításával kezdi meg ma délelőtt a felkészülést a 2007/2008-as évadra az FC Sopron labdarúgócsapata.

Bonetti otthon marad

A soproni klubot a kieső zónából a középmezőnybe vezető olasz szakember szombaton döntött úgy, hogy elfogadja hazájában a harmadosztályban szereplő, de nagy terveket szövögető Gallipoli Calcio csapatának ajánlatát.

Soproni edzőcserék

Csank János (2005. ősz, 1–6. fordulóig): 6 mérkőzés, 1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 4 pont.

Selymes Tibor
(2005. ősz, 7–15.): 9 mérkőzés, 3 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 12 pont.
Nagy Tamás (2006. január, 3 nap)

László Csaba (2006. január, 2 nap)

Dario Bonetti (2006. tavasz, 16–25.): 10 mérkőzés, 5 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 17 pont.

Vass László (2006. tavasz, 26–30.): 5 mérkőzés, 0 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 2 pont.

Selymes Tibor
(2006. ősz, 1–2.): 2 mérkőzés, 1 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 3 pont.

Roberto Landi (2006. ősz, 3–5.): 3 mérkőzés, 1 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 3 pont.

Selymes Tibor
(2006. ősz, 6–15.): 10 mérkőzés, 3 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 11 pont.
Csertői Aurél (2006. ősz, 2007. tavasz, 16–21.): 6 mérkőzés, 2 győzelem, 0 döntetlen, 4 vereség, 6 pont.

Dario Bonetti (2007. tavasz, 22–30.): 9 mérkőzés, 4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 14 pont.
Dario Bonetti a következőket mondta döntése hátteréről: „Nehezen határoztam el magam, sajnálom otthagyni Sopront, de így saját hazámban, a családomhoz közel dolgozhatom. Mindkét alkalommal, amikor Sopronban edzősködtem, nagyon jól éreztem magam. Remek emberekkel, munkatársakkal, kollégákkal dolgozhattam együtt, szívesen emlékszem vissza az ott töltött hónapokra, s itthonról is szurkolok az együttesnek. A szívem egy darabkáját Sopronban hagytam, a döntésemről pedig értesítettem a tulajdonost, Vízer László Máriuszt. A Gallipolinál egy hosszabb, hároméves projektet kezdenek, s megtisztelő volt, hogy engem kértek fel ennek elindítására. Egyelőre egy évre szerződtem a klubhoz, s majd meglátjuk, hogy működik a dolog. Ha jól, akkor hosszabb távú együttműködés is lehet belőle."

Ma kezdődik a felkészülés

Sopronban viszont ma délelőtt kezdődik a felkészülés, melyet a labdarúgók a tavaly a ligabajnokságban szereplő csapatot irányító Végh Tibor irányításával kezdenek el.

Az előző évadban a soproniak ligabajnokságban szereplő csapatát irányító szakembert alaposan meglepte, hogy az első csapatnál kap szerepet.

„Ezt a feladatot beugrásnak érzem. Hogy esetleg véglegesíthetnek-e az első csapat élén, azt nem hiszem, de bármi előfordulhat. Túl sok idő nincs a bajnoki rajtig, ezért elkezdjük a munkát. Amíg szükség van rám az első csapatnál, igyekszem a legjobb tudásomat adni. Mivel úgy néz ki, én leszek az NB III-as csapat edzője, így meg tudok nézni néhány fiatalt, akik felkerülnek az első kerethez" – mondta Végh Tibor.

Détári jelenleg még nyaral

A vezetőség közben gőzerővel keresi Bonetti utódját a soproni kispadra. Nem hivatalosan felvetődött Détári Lajos, valamint a soproni együttest bő két esztendeje kupagyőzelemig vezető Pintér Attila neve.
Úgy tudjuk, a tulajdonos szinte mindenben megegyezett a jelenleg Törökországban nyaraló hatvanegyszeres magyar, hatszoros világválogatott Détárival. Ugyanakkor „Döméért" bejelentkezett az élvonalbeli feljutást elbukó Ferencváros is. Mindenesetre Détári szerdán érkezik haza nyaralásából, vagyis valószínűleg legkésőbb már másnap minden kiderül.

Ambrus András alelnök az edzőkérdéssel kapcsolatban így nyilatkozott: „Szombaton kora délután tudtam meg, hogyan döntött Dario Bonetti. Nem tagadom, kellemetlen meglepetésként ért a hír, hiszen Bonettit – a szurkolókhoz hasonlóan – remek szakembernek tartottam, elégedettek voltunk a munkájával. Az élet azonban nem áll meg, a felkészülést hétfőn délelőtt Végh Tibor irányításával kezdik meg a játékosok. Felvettük a kapcsolatot több edzővel, nem tagadom, Détári Lajos is köztük van. A végső döntés természetesen a többségi tulajdonos Vízer úré, aki lehet, hogy a külföldi szakemberek között is körülnéz."

Újabb távozók

Ami a játékosállományt illeti, a a Debrecenbe szerződött Demjén Gábor, valamint a Romániába hazatérő Cristian Munteanu után Ambrus András alelnök újabb távozókról számolt be.

A 17 éves tehetséges csatár, Bajner Bálint, valamint a már az első csapatban is bizonyító 18 esztendős védő, Lázár Pál egy évre kölcsönben Romániában, a többségi tulajdonos ottani csapatában, a Libertyben folytatja pályafutását.

A vezetőség nem tudott megegyezni a tavasszal az első csapat kapuját két találkozón védő ghánai Willliam Amamoo-val, így ő végleg távozik az FC Soprontól.

Botár László 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-kupában indul a SEAT Foton

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége megadta az engedélyt a SEAT Foton Győr női csapatának, így nevezhet az Európa-kupára. „Örölünk a lehetőségnek és annak, hogy ősztől rangos mérkőzéseket hozhatunk Győrbe – tájékoztatta a Kisalföldet Fűzy András, a klub ügyvezetője. Tovább olvasom