Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

FC Sopron - Tatabánya 5-1

A vizes, csúszós talaj sem akadályozta meg az FC Sopron csapatát abban, hogy fölényes győzelmet arasson.

Így látták ők

Selymes Tibor: – Tudtuk, hogy a Tatabánya szervezetten futballozó csapat, éppen ezért egész héten sokat gyakoroltuk a rögzített szituációkat, pontrúgásokat, valamint az átlövéseket. Nagyon örülök, hogy ennek meglett az eredménye, szép mérkőzést játszottunk.
Sisa Tibor: – Annak ellenére, hogy nagy különbségű vereséget szenvedtünk, azt kell mondjam, a mezőnyben ügyesen játszott és egyenrangú ellenfél volt a csapatom. Három pontrúgás utáni és két átlövésből szerzett góljával azonban a Sopron teljesen megérdemelten nyert.
Bagoly Gábor: – Nagyon boldog vagyok, az élvonalban most először sikerült három gólt szereznem egy mérkőzésen. A pontrúgásoknál mindig fel kell menjek az ellenfél kapuja elé, így ebből a szempontból mindegy, hogy az első félidőben a középpályán, szünet után pedig a védelemben kellett játszanom. Az első gól begyakorolt szöglet utáni akció eredménye volt, a másodikhoz és a harmadikhoz kellett némi szerencse is, hogy átjöjjön a labda a hosszú oldalra. Átjött, s attól kezdve némi szemfülességgel még kétszer sikerült betalálnom. Ami azonban ennél is fontosabb, úgy érzem, kezd összeállni a csapat.
Demjén Gábor: – Nagyon örülök, hogy sikerült első élvonalbeli gólomat megszerezni. Szabadrúgást csavartam kapura, s azt még szép vetődéssel szögletre mentette a kapus. A szöglet után hozzám került a kipattanó labda, átvettem, s ellőttem. Éreztem, hogy jól találtam el, s hogy ebből akár gól is lehet.
Horváth András: – Eddig is volt, hogy sikerült átlövésből a kapuba találnom, azt gondoltam, ezen a csúszós talajon különösen érdemes megpróbálni. Örülök neki, hogy bejött – és hogy a labda
bement.
15. p: Cotan jobb oldali szöglete után Bagoly Gábor mindenkit megelőzve védhetetlenül bólintotta a labdát a kapu bal oldalába. 1–0.

18. p: Demjén kanyarította jobbról, a tatabányai térfél közepéről középre a labdát, s a berobbanó Cigan 10 méteres, éles fejesét követően Szabó kapus bravúrral ütötte szögletre a bal sarokra tartó labdát.

27. p: CostisoA r kanalazta estében a labdát Horváth A. elé, aki ügyesen átvette úgy, hogy egy testcsellel közben tisztára játszotta magát. 25 méterről kapura lőtt, a labda a kapu előterében megpattant, megcsúszott és felgyorsult a füvön, s a vetődő Szabó kapus mellett a bal alsó sarokban kötött ki. 2–0.

33. p: Demjén balról, az oldalvonal közeléből, a 16-os vonalával egy magasságból elvégzett szabadrúgása után Szabó kapus bravúros vetődéssel szögletre ütötte a labdát. A szöglet után  röviden mentett a vendégvédelem, a labda Demjén elé került, ő pedig a kaputól 25 méterre átvette, majd lőtt. A labda Szabó kapust is érintve vágódott a tatabányai kapu jobb oldalába. 3–0.

37. p: Da Silva kapura tört, elvitte a kapujából kifutás közben elcsúszó Balogh mellett a labdát, ám a visszafutó Ibric becsúszva menteni tudott.

47. p: Deme szöglete után Kerényi csúsztatta tovább a labdát, amelyet a hosszú oldalon üresen hagyott Márkus három lépésről talált a bal alsó sarokba. 3–1.

51. p: Cotan végzett el szabadrúgást jobbról, a 11-es ponttal egy magasságból. Élesen középre lőtt labdája elsuhant a lábak között, és a hosszú oldalon bevetődő Bagoly két lépésről a kapuba kotorta. 4–1.

61. p: Signori jobb oldali szöglete után a tatabányai kapu előterében Cigan tovább pörgette a labdát, és a hosszú oldalon berobbanó Bagoly három lépésről a kapu bal oldalába fejelt. 5–1.

A mérkőzés elején a vendégek alkalmazkodtak jobban a vizes, csúszós talajhoz, amely ahhoz képest, hogy péntekről szombatra virradóra egész éjjel havazott Sopronban, remekül előkészítettnek volt mondható. Tóth Z. energikus előretörései után két helyzet is adódott a Tatabánya előtt, ám a befejezéseket elrontották a Csőszer játékosai. Tíz perc elteltével rendezte sorait  és az első negyedóra végén meg is szerezte a vezetést a Sopron. A vezető gól után egyértelműen az történt a pályán, amit a soproniak akartak, de a csúszós talajon jó néhány technikai hiba csúszott a játékba. Két pontos átlövéssel szünetig megnyugtató előnyre tettek szert Selymes Tibor fiai.

A második játékrészt az első tíz percet leszámítva igen passzívan futballozó tatabányai csapat kimondottan támadó felfogásban, s gyors góllal kezdte. Gólra gól volt a válasz, Bagoly újabb pontrúgást követően volt jókor jó helyen, így igen hamar visszaállt a szünetbeli háromgólos különbség. A hazaiak ezt követően a mezőnyben is szemre tetszetősen futballoztak, s a csapatkapitány újabb fejes góljával szinte „kiütötték" a Tatabányát. Helyenként kifejezetten jól játszva, a várnál jóval biztosabban tartotta otthon a három bajnoki pontot Selymes Tibor együttese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Albert Flórián is hivatalos az 50 éves Aranylabda gálájára

Albert Flórián is jelen lesz Párizsban a France Footballnak az "Aranylabda" 50. évfordulójára… Tovább olvasom