Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

FC Sopron - Kaposvár 2-0

Egy szöglet után vezetést szerzett a Sopron, a látottak alapján megérdemelten.

FC Sopron - Kaposvár 2-0

Egy kőkemény ütközéssel, majd hazai fölénnyel indult a találkozó. A kaposvári 16-osig nem volt gond a soproni akciók felépítésével, a büntetőterület előterében a somogyiak időnként nem riadtak vissza a taktikai szabálytalanságoktól, így megállították a támadásokat. 

Egy szöglet után vezetést szerzett a Sopron, a látottak alapján megérdemelten. Pár perccel a vezető gól után növelhette volna előnyét Dario Bonetti együttese, Horváth András bődületes kapufát lőtt.  A  félidő közepétől kiegyenlítettebb lett a játék, sőt, rövid időre a Kaposvár át is vette a játék irányítását, ám jelentős helyzetet a vendégek nem tudtak kidolgozni. A félidő hajrájában egy újabb pontrúgást követően kétgólosra nőtt a hazai csapat előnye. A félidő végén Rabóczki, a soproniak addig gyakorlatilag munka nélküli kapuvédője bebizonyította, hogy remekül együtt él a játékkal, nagy bravúrral mentette Zsolnai fejesét. 

Térfélcsere után kiegyenlített volt játék, a második félidő első igazán nagy helyzete a hazaiak előtt adódott.  A vendégek mestere támadó felfogású labdarúgókat küldött a pályára. Hazai oldalon a csapatkapitány, Bagoly Gábort kellett sérülés miatt lecserélni. Az utolsó negyedórára fölénybe került a Kaposvár. A Sopron kontrákra rendezkedett be, ám ezeknél csak a félpályáig jutottak a hazaiak, ott eladták a labdákat, pontatlanul játszottak. A vendégek viszont a csereként beállt Oláh aktív játéka révén többször is veszélyeztettek. A soproni kapuban azonban Rabóczki Balázs parádézott, így maradt a 2–0.

Összességében az első félidőben ellenfelénél többet támadó és gólra törőbben futballozó Sopron megérdemelten tartotta itthon a három pontot két szép fejes góllal, ám az is tény, hogy a hajrában nagyon kellettek Rabóczki kapus bravúrjai.

Percről percre

20. p: Cotan jobb oldali szögletét követően a rövid sarok felé mozduló Demjén csúsztatta remekül kapura a labdát. A gólvonalon álló Balajcza beleütött, és Bagoly merészen előrevetődve, a kaposvári védők gyűrűjéből két lépésről a vendégek kapujába fejelt. 1–0

23. p:
Horváth András végzett el szabadrúgást 28 méterre a kaposvári kaputól, és a középpályás bombáját követően a felső léc alsó lapjáról vágódott a mezőnybe.
38. p: Újabb pontrúgás után növelte előnyét a Sopron. Cotan végzett el szabadrúgást jobbról, a 16-os vonalával egy magasságból. A kaposvári kapu előterébe ívelt labdájára Horváth András érkezett a legjobb ütemben és 7 méterről úgy fejelte a labdát a kaposvári kapuba, hogy Balajcza kapus még beleért a labdába. 2–0

42. p:
Pintér ívelt balról középre, és Zsolnai hét méterről kapura csúsztatott, Rabóczki azonban fantasztikus reflexszel „leért" a bal alsó sarokra tartó labdára és menteni tudott.
63. p: Cigan lépett ki Zahorecz mellett a balösszekötő helyén, tíz méterről lőtt, ám Balajcza bravúrral lábbal hárított.

74. p:
A 16-os vonalánál álló Oláh kapura fordult, de a 14 méterről leadott ballábas, a soproni kapu jobb oldalába tartó lövését Rabóczki óriási bravúrral védte.
83. p: Oláh cselezett balról keresztbe a soproni 16-os előterében, majd a labda az akciót a túloldalon kísérő Kovácsevics elé került, akinek 12 méteres, tiszta helyzetből leadott lövését óriási bravúrral védte Rabóczki.

85. p:
Jobb oldali kaposvári szöglet után Oláh csúsztatta kapura 6 méterről a labdát, s Rabóczki újabb parádés védéssel őrizte meg kapuját a góltól. 
Így látták ők

Dario Bonetti: – A kitűnő és nagyon nagy iramú első félidő után a második játékrészben úgy érzem, kicsit elfáradtunk a saját magunk által diktált tempótól. De a szünet  után is voltak lehetőségeink, azért nagyon kellett kapusunk néhány bravúrja.

Prukner László: – A mérkőzés első felében a biztonságra próbáltuk helyezni a hangsúlyt, ám két pontrúgás után óriási egyéni hibákból gólokat kaptunk, ami megfogta csapatomat. Szünet után cseréket követően támadóbb szellemben futballoztunk. Ekkor gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, de ahogy az első félidőben hátul, úgy szünet után elöl hibáztunk, a Sopron pedig nagyon sokat köszönhetett ezen a mérkőzésen kapusának, Rabóczki Balázsnak.

Horváth András előbb lőtt egy hatalmas kapufát, majd fejelt egy pazar gólt: – Örülök, hogy megint sikerült góllal hozzájárulni az újabb sikerhez. Ez volt az első fejes gólom az élvonalban.

Bagoly Gábor csatárokat megszégyenítő gyors reagálás, s bátor bevetődés után talált be, de a végén megsérült: – Demjén Gabi a rövid oldalon kapura csúsztatott egy szögletet, a kapus kiütötte, én pedig jókor voltam jó helyen. Többen kérdezték, nem féltem-e, hogy fejbe rúgnak, de ha az ember érzi, hogy gólt lőhet, ilyesmi meg sem fordult a fejében. A lecserélésem előtt Oláh belekönyökölt a combomba, amely bevérzett, nem tudtam folytatni. A végén Rabóczki Balázs megmutatta, miért jó kapus, hozta azt, amiért őt hozta a klub, a bravúrokat. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új védelem Gyirmóton

Az NB II-ben a Mosonmagyaróvári TE és a Gyirmót ma idegenben lép pályára. Előbbi Barcson, utóbbi… Tovább olvasom