Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

FC Sopron-Újpest 0-2

Jó iramú, kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés. A végeredmény 2-0 lett az Újpest javára.

22. p: Gyors, korszerű soproni akció végén Magasföldi remek ütemben tálalt a jobbszélen felfutó Homei elé. A védő laposan és pontosan lőtte középre a labdát Feczesinnek, aki 14 méterről, félmagasan, centikkel a bal kapufa mellé lőtt.

24. p: Ibric bizonytalankodott utolsó emberként a soproni térfél közepén, Tisza elvette tőle a labdát, kapura tört a jobbösszekötő helyén, de szerencsére a 16-oson belül ahelyett, hogy lőtt volna, a középen érkező Rajczit próbálta helyzetbe hozni, labdája azonban a csatár mögé ment, így a hazai védelem tisztázni tudott.

27. p: Egy hosszan előrevágott labdát Ibric mintegy 30 méterre a soproni kaputól hátracsúsztatott. A labda elment a 16-os vonala környékén Rabóczki mellett, a kétségbeesetten visszarohanó soproni kapus azonban centikkel a kapu előtt birtokba tudta venni a labdát.

40. p: Szabó T. remekül ugratta ki a balszélen előretörő Iváncsicsot, aki középre ívelte a labdát. Az újpesti öt és felesnél egymást zavarta Balajcza kapus és Korcs-már, így a labda Feczesinhez került. A csatár egy mutatós lövőcsellel tisztára játszotta magát, majd 10 méterről lőtt, ám Balaj-cza bravúros védéssel hárított.

49. p: Tóth N. balról laposan középre lőtt labdájával Rajczi a hazai öt és feles közelében megforgatta Ibricet és Radut, ám kisodoródott és a kapu mellé lőtt.

57. p: Homei lőtte jobbról középre a labdát, amelyet Magasföldi a 16-os vonaláról bal külsővel egyből kapura lőtt, ám Balajcza óriási bravúrral ütötte ki a bal felső sarokra tartó labdát.

61. p: Ivancsics végzett el szabadrúgást 18 méterre az újpesti kaputól. Ügyesen átnyeste a labdát a sorfalon, ám Balajcza újabb bravúrt mutatott be, remek vetődéssel ütötte ki a jobb felső sarok elől a labdát.

73. p: Böjte tálalt jobbról a fellazult soproni védelem mellett középen egyedül érkező Tisza elé, aki a kiszolgáltatott Rabóczki mellett 8 méterről, ballal a kapu közepébe lőtt. 0–1.

77. p: Ivancsics játszotta ügyesen tisztára magát a balösszekötő helyén, kilépett, ám 14 méterről leadott lövését a kapus hárította.

79. p: Tisza végzett el szabadrúgást 25 méterről, remekül eltalált, a sorfal fölött átnyesett labdája úgy került Rabóczki kapujának jobb oldalába, hogy a labda a felső léc alsó lapjáról vágódott a kapuba. 0–2.
Selymes Tibor amikor először került a soproni csapat élére,  az Újpest ellen debütált. Most, hogy harmadszor vette át a csapatot, újra az Újpest ellen játszott a Sopron.

Annak idején, jó egy esztendeje, akik az 5–6. perc tájékán érkeztek a mérkőzésre, lemaradtak a lényegről, hiszen az 1–1-es végeredmény már a 4. percben kialakult. Ezúttal egy erősen tartalékos Sopron fogadta a lilákat, hiszen Bagoly sérülés, a válogatott Horváth András pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára. A csapatkapitányi karszalagot a jubiláló kapus, Rabóczki Balázs viselte, aki századik élvonalbeli mérkőzésén állt a kapuban.

Jó iramú, kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés. Hazai részről feltűnt az ezúttal védekező középpályásként futballozó Demjén agilis játéka. Sok újpesti akciót állított meg, nagy területen futballozott és megszerzett labdái többségét jól is játszotta meg. Az is feltűnt viszont, hogy Szabó Tibornak még össze kell szoknia társaival, elég sok volt a pontatlanság játékában. A félidő közepén már helyzetek is adódtak, előbb egy remekül végigvitt hazai akció végén Feczesin durrantott mellé, majd három percen belül kétszer is Ibric hozta a szívbajt a hazai szurkolókra.
A félidő hajrája egyértelmű soproni fölényt hozott és ez elsősorban szögletekben mutatkozott meg.

A sarokrúgásokkal túl sokra nem mentek a hazaiak, mivel mind Ivancsics, mind Szabó úgy végezte el ezeket, hogy előbb a pályán kívülre kanyarították a labdát, amely csak ezt követően került a kapu elé. Négy ilyen helyzetet puskázott el a hazai együttes.

A második félidőt az Újpest kezdte agilisabban, ám a Sopron fokozatosan átvette az irányítást. Rövid idő alatt kétszer is Balajcza kapus bravúrjai mentették meg a vendégeket a góltól. Aztán ahogy a futballban lenni szokott, az egyik csapat kihagyott helyzeteit góllal büntette a másik: egy villámgyors kontra végén szerzett vezetést az Újpest. Nem sokkal később jött a lehetőség az egyenlítésre, de Balajcza ezt is meghiúsította. A kegyelemdöfést a soproniaknak Tisza adta meg egy szabadrúgásból. Ezzel végképp szomorú lett Rabóczki Balázs jubileumi mérkőzése, pedig a gólokról nem tehetett, ráadásul leginkább saját védői dolgoztatták meg. Mindeközben a mezőny legjobbja kollégája, Balajcza Szabolcs volt...

Selymes Tibor:
– Gratulálok az Újpestnek. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy a helyzetkihasználás az, amiben elsősorban javulnunk kell. Amelyik csapat nem tud gól lőni, az nem nyerhet. Fiatal fuballistáink még rutintalanok, nagyon sok munka vár ránk.

Valére Billen:
– Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal már kevésbé. Szereztünk ugyan két szép gólt, de csak időnként nyújtottuk azt, amit elvárok a csapattól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsi MFC - Győri ETO 0-0

Nem hozott látványos játékot az első negyvenöt perc, helyenként gyenge színvonalú mérkőzést láthatott a pécsi publikum. Igaz, az esőáztatta csúszós talajon már ekkor is a győriek előtt adódott több gólszerzési lehetőség, bár gyorsan tegyük hozzá, kimondott ziccert Bajzáték sem tudtak kidolgozni. Fordulás után egy ideig minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. Tovább olvasom