Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

FC Sopron-FC Fehérvár 2-1

A két, a bajnokságot vereséggel kezdő csapat összecsapásán mindkét együttesen érződött a javítás szándéka

A két, a bajnokságot vereséggel kezdő csapat összecsapásán mindkét együttesen érződött a javítás szándéka,kimondottan jó iramban, színvonalas, élvezetes játékkal kezdődött a találkozó. Bő tíz perc elteltével Bagoly Gábor rossz ütemű becsúszását túl szigorúan piros lappal honorálta a játékvezető. Ahogy emberelőnybe kerültek, a vendégek egyértelműen átvették a játék irányítását. Többnyire a soproni térfélen pattogott a labda.

A fehérváriak igyekeztek széthúzni a játékukat, ám Csertői Aurél együttese nem tudott mit kezdeni a szervezetten és önfeláldozóan védekező hazaiakkal. A félidő közepétől már átlövésekkel is operáltak Dvériék, de ezeknél vagy Rabóczki hárított, vagy pedig a labda valamelyik bevetődő hazai játékosról vágódott vissza. A félidő hajrájában aztán – talán ellenfele tanácstalanságát érzékelve – bátrabb lett és vezetett néhány akciót a Sopron. Az első félidő végén mindez eredményre vezetett, egy korszerű, villámgyors kontra végén büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyből, ha elsőre nem is, de a duplázásból Horváth András megszerezte a vezetést.

A szünet után továbbra is a Fehérvár futballozott mezőnyfölényben, ám sok veszélyt ekkor sem jelentettek a vendégek Rabóczki kapujára. A játékrész első nagyobb lehetősége a soproniak előtt adódott, ám egy újabb ügyes kontra végén Magasföldi lövését óriási bravúrral hárította Se b ő k .

A félidő közepétől fokozódott a fehérvári nyomás. Előbb kapufát lőtt, majd egy pontrúgás után egyenlített a vendégcsapat,ismerjük el, a látottak alapján nem érdemtelenül. A hajrában is szorongatott a Fehérvár. Ennek ellenére már szinte mindenki elkönyvelte a döntetlent. Leszámítva Horváth Andrást, aki a hosszabbításban egy szenzációs egyéni villanással a hősiesen harcoló soproni gárda javára döntötte el a találkozót.

Selymes Tibor: – Gratulálok a játékosaimnak a mentalitáshoz, a mindenáron való győzni akaráshoz, amely eredményre vezetett. Gyakorlatilag végig tíz emberrel játszva egy kitűnő csapatot győztünk le, ami remélem lendületet ad a folytatásra.

Csertői Aurél: – Létszámfölényes helyzetben azt játszottuk, amit kell,de sajnos a végjátékokban pontatlanok voltunk.

Bagoly Gábor: – Úgy érzem, túl szigorú volt a kiállítás, a sárga lap jogos lett volna, de a fehérvári védő óriásit ordított és szerintem ennek hatására állított ki a játékvezető.

Horváth András: – Rettenetesen elfáradtam, de nagyon boldog vagyok. A tizenegyesnél Se b ő k Zsolt védése után szerencsére elég gyorsan reagáltam ahhoz, hogy én érjem el a kipattanó labdát, s ekkor már nem volt nehéz dolgom. A második gól előtt azt tudtam, hogy Kuttort, aki mindig felment a fehérvári akcióknál, átjátszottuk.

Amikor előretörtem,láttam, hogy a ballábas Horváth Gábor van hátul a vendégektől, a jobb lá bára cseleztem, sikerült átjátszanom, a lövésbe pedig bele tudtam adni a kellő erőt. Vasárnap volt a 26. születésnapom, ez a két gól tehát ajándékként is felfogható, amellyel megleptem magam. Azt gondolom,ha a továbbiakban is ezzel az elszántsággal futballozik majd a csapat, akkor szép évadnak nézhetünk elébe. Feczesin Róbert: – Csak így, egységesen, csapatként küzdve lehetett esélyünk megnyerni egy olyan mérkőzést, amelyen vagy nyolcvan percen át emberhátrányban voltunk. A találkozón mi, elöl játszók, támadók is bebizonyítottuk: igenis tudunk kúszni-mászni a sikerért!90 PERC KRÓNIKÁJA

12. p: Csizmadia cselezgetett a soproni térfél közepén a jobbösszekötő helyén, elvitte a labdát a rossz ütemben becsúszó Bagoly mellett. A belépő kétségtelenül szabálytalan volt, de az érte azonnal adott piros lap túl szigorú ítéletnek tűnt Vad II játékvezetőtől.

45. p: Megszerezte a vezetést az FC Sopron. Sira lépett ki Magasföldi pontos átadásával a jobb oldalon és a 16-os, valamint az alapvonal találkozásának közeléből középre lőtte a labdát.

A labda a menteni igyekvő Koller kezéről vágódott vissza a mezőnybe, Vad II pedig habozás nélkül büntetőt ítélt. A tizenegyesből Horváth András félmagasan a fehérvári kapu jobb oldalának irányába lőtte a labdát, ám Sebők Zsolt remek vetődéssel kiütötte azt éppen Horváth elé, aki 6 méterről a kapu közepébe helyezett. 1–0

68. p: Vincze Zoltán verekedte le magát a bal oldalon az alapvonalig, ahonnan visszagurított az akciót a második hullámban kísérő Bozic elé. A középpályás 18 méterről, a balösszekötő helyéről lőtt, s a labda a felső léc tetején megpattanva hagyta el a játékteret.

77. p: Egyenlítettek a vendégek. Vincze Zoltán ívelt be jobbról szögletet, Horváth Gáborra pedig senki nem figyelt a soproniak közül, és a védő magasra felugorva, 6 méterről Rabóczki kapujának bal felső sarkába fejelt. 1–1

92. p: Horváth A. és Ivancsics kényszerítőztek még a soproni térfélen, majd Horváth, miután visszakapta a labdát, előretört a balösszekötő helyén. Nagy lendülettel vezette a labdát a fehérvári 16-os előterébe, ahol egy ügyes csellel átjátszotta Horváth Gábort, majd 10 méterről jobb külsővel, látványos mozdulattal félmagasan a rövid sarokba lőtte a labdát. Pazar egyéni alakítás volt! 2–1 bára cseleztem, sikerült átjátszanom, a lövésbe pedig bele tudtam adni a kellő erőt. Vasárnap volt a 26. születésnapom, ez a két gól tehát ajándékként is felfogható, amellyel megleptem magam. Azt gondolom,ha a továbbiakban is ezzel az elszántsággal futballozik majd a csapat, akkor szép évadnak nézhetünk elébe.

Feczesin Róbert: – Csak így, egységesen, csapatként küzdve lehetett esélyünk megnyerni egy olyan mérkőzést, amelyen vagy nyolcvan percen át emberhátrányban voltunk. A találkozón mi, elöl játszók, támadók is bebizonyítottuk: igenis tudunk kúszni-mászni a sikerért!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kesereg a Real Madrid volt trénere

Vanderlei Luxemburgo szerint nincs szégyenkezni valója amiért elhagyta a Real Madridot. Tovább olvasom