Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

FC Sopron- Bp. Honvéd 1-1

A hazaiak előreívelt labdákkal próbálták megjátszani csatáraikat, a vendégvédelem könnyedén tisztázott.

32. p: A tétovázó kispesti védők mellett Cigan szöktette ügyesen a balösszekötő helyén kilépő Csordást, aki abszolút gólhelyzetben 10 méterről a kapujából kilépő Tóth Ivánba lőtte a labdát, amely Cotan elé pattant. Ő szintén hatalmas helyzetben, 14 méterről kapura lőtt, ám a Takácsról felpattanó labdát a gólvonalon álló Kovács Zoltán az alapvonalon túlra fejelte.

57. p: Vadócz labdájával Dobos lépett ki a balösszekötő helyén, Lazic rossz ütemben csúszott  be, buktatta a kispesti középpályást a 16-oson belül. A jogos büntetőt Vadócz a jobbra vetődő Balogh mellett a bal alsó sarokba lőtte. 0–1.

65. p: Sira jobb oldali beívelése után a kispesti védők röviden, a 16-oson belül a balösszekötő helyén helyezkedő Hanákhoz fejelték a labdát, aki ügyesen megtolta a labdát Lázár mellett, aki buktatta: újabb 11-es. Lazic állt a labda mögé és a jó irányba mozduló Tóth Iván mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 1–1.

Remekelt a vendégkapus

A hazaiak előreívelt labdákkal próbálták megjátszani csatáraikat, a vendégvédelem könnyedén tisztázott. A fővárosiak gyors, rövidpasszos összjátékukkal, s azzal, hogy az egy csatár, Alves mellé többen is gyorsan felzárkóztak a középpályáról, meglepték a soproniakat. A hazaiak agresszívebbé tették középpályás játékukat, többször is ügyesen szereztek labdát, de ezeket rendre pontatlanul játszották meg, így hiába léptek ki ígéretes helyzetben a csatárok, a labda nem jutott el hozzájuk. A félidő második felében helyzetekben is megmutatkozott a soproni fölény, de a ziccereknél előbb Cigan majd Csordás „tette naggyá" a kispesti kapust.

Tóth Iván  a második félidőt úgy kezdte, ahogy az elsőt abbahagyta – bravúrral. Lazic rossz ütemű belépője után aztán jogos büntetőből vezetést szerzett a Honvéd. Nem sokkal ezután Hanák is kiharcolt egy tizenegyest, s ebből egyenlített a Sopron. Az utolsó fél órában fölényben játszott a hazai csapat, s a még olykor tíz emberrel védekező Kispest ellen is sikerült helyzeteket kialakítani. Amikor a vendégvédelem már nem tudott hárítani, akkor viszont jött Tóth Iván, aki bravúrjaival jelentős szerepet vállalt a kispestiek pontszerzésében.
Összességében bár a soproniak többet támadtak, s több helyzetük is volt, a Honvéd játéka tűnt tudatosabbnak, szervezettebbnek, így igazságos a döntetlen.

Csank nem elégedett

A hazaiak mestere, Csank János így értékelte a mérkőzést: „Ellenfelünk az esélytelen csapat nyugalmával ügyesen, bátran, szervezetten futballozott. A középpályán jól tartották a labdát, szépen hozták ki, s mentek át védekezésből támadásba. Nálunk sajnos éppen a középpályán futballozók teljesítettek gyengébben, mint reméltem.

Védekezésben időnként lemaradtak, támadásban pedig pontatlanul, nagy hibaszázalékkal játszottak, pedig előzetesen azt gondoltam, a középpályássor egy jól passzoló, egységes csapatrész lesz. A helyzetek alapján az első félidőben kellett volna eldöntenünk a mérkőzést. A második félidőben inkább pontrúgások után veszélyeztettünk, de ekkor már nem tudtunk kifogni a kispesti csapat bravúrosan védő kapusán. Van még erőnléti lemaradásunk, s mivel az UEFA-kupa-meccs is a nyakunkon van, a közeljövőben nagyon okosan kell adagolni a terhelést ahhoz, hogy fizikálisan előrelépjünk, de ez ne menjen a játék rovására, sőt, még frissüljön is a csapat, mert most nem tudta azt a pörgős, jó futballt játszani, mint a Debrecen elleni szuperkupadöntőn hazai pályán."
Egy büntető ott, egy itt

Kulcsfigurája volt a mérkőzésnek Bojan Lazic. A szerb középpályás sokat dolgozott, sok labdát szerzett, de sokat el is adott. A vendégek büntetője előtt ő szabálytalankodott, majd a csapata javára megítélt tizenegyest biztosan értékesítette: „Nehéz mérkőzés volt, jól felkészített csapattal találkoztunk. Ennek ellenére ha az első félidő második felében, vagy az utolsó húsz percben belőttük volna helyzeteinket, akkor három ponttal rajtolhattunk volna. Nem sikerült, de remélem, legközelebb Pápán nyerünk. Ami a kispesti büntetőt illeti, el kell ismernem, tiszta tizenegyes volt. Úgy éreztem, elérem a labdát, becsúsztam, de a kispesti játékos előbb ért oda, elvitte a labdát...

A mi büntetőnknél nem jártak a fejemben a pár perccel korábban történtek, biztos voltam benne, hogy belövöm."
Aldo Dolcetti, a vendégek olasz szakvezetője így látta az összecsapást: „Amit a mérkőzés előtt kértem, hogy csapatként, egymást segítve futballozzanak játékosaink, azt sikerült megvalósítani. A Sopron ugyan többet támadott és több helyzete is volt, ám a mi csapatunk szervezetten, okosan futballozott. A látottakkal és az eredményekkel is elégedett vagyok."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstérmes a magyar férfi vízilabda válogatott

Ezüstérmet szerzett a Kemény Dénes által irányított férfi vízilabda-válogatott a montreali vizes… Tovább olvasom