Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Fájó gyomorral is negyedik lett

Triatlon - Major József, a győri Széchenyi ESE négyszeres magyar bajnok triatlonosa másfél hónapot töltött Amerikában. Az év utolsó komoly versenyén, rendkívül erős profi mezőnyben a negyedik helyet is sikerült hazahoznia.
„A világ legfontosabb triatlonversenyén, a hawaii Ironmanen harmincötödikként végeztem, ami célba éréskor elég nagy csalódást jelentett. Főleg annak fényében, hogy az első húszba kerüléshez nem kellett volna csúcsformában versenyeznem. Mindenesetre a tanulságokat már sikerült levonnom. Kicsit fáradtan utaztam el az év csúcspontjának számító viadalra, azaz a formaidőzítésem lehetett volna sokkal jobb is" – kezdte amerikai túrájának felelevenítését Major József.

Még egy nagy dobás

„A hawaii verseny után nem akartam befejezni a szezont ezzel a harmincötödik helyezéssel, ráadásul lehetőségem nyílt Arizonában közel hat hetet eltölteni. Pályafutásom eddigi legnagyobb sikerét ebben az államban értem el tavaly áprilisban, s amikor meghallottam, hogy novemberben is rendeznek itt egy komoly Ironman-versenyt, gondolkodás nélkül az Egyesült Államok mellett döntöttem. Úgy voltam vele: egyrészt jó érzés lesz bajnokként visszatérni, másrészt biztos voltam benne, tartogat még számomra egy nagy dobást az év" – folytatta a SZESE élsportolója.Major József Hawaii után csalódott volt, de az arizonai versenyen már nagyszerűen versenyzett, s eredményének köszönhetően biztosan ott lesz az idei Ironman-versenyen.
Major József Hawaii után csalódott volt, de az arizonai versenyen már nagyszerűen versenyzett, s eredményének köszönhetően biztosan ott lesz az idei Ironman-versenyen.Már zsebben a nevezés joga

Az arizonai versenyt másfél hónappal Hawaii után tartják. A viadal komoly presztízsét jól jelzi, hogy magas a pénzdíj és az amerikai triatlonisták színe-java elindul itt. Összesen közel kilencven profi versenyző vett részt ezen az arizonai futamon.
„Magamat is megleptem azzal, hogy úszásban mennyire közel kerültem az élmezőnyhöz, ennek révén a 180 km-es kerékpározás után az ötödik helyen váltottam át futócipőkre. Remek kilátásokkal vágtam tehát neki a maratoni futásnak, végül azonban nem sikerült előrébb lépnem a negyedik helynél. Sajnos az utolsó szám közben a gyomrom megfájdult, így nem tudtam küzdeni a dobogóért. Célba érés után az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Örömre azért volt okom, mert már most megszereztem az idei hawaii világbajnokságra a nevezés jogát, amit a nagymenők közül is igen kevesen mondhatnak el magukról. Ugyanakkor kicsit szomorú is voltam, mivel ha nem fájdul meg a gyomrom, jó eséllyel az első helyen végzek, s így tizenötezer dollár ütötte volna a markomat" – jegyezte meg kissé lehangoltan Major József.

Futás az ünnepek között

Az SZESE triatlonistája időközben már meg is kezdte a felkészülést a szezonra. „Ünnepek közben is futottam és bicikliztem, próbáltam minél többet mozogni. Az idei esztendőben még komolyabb tervekkel vágok neki a szezonnak. A hawaii világbajnokságon szeretnék az első tizenötbe kerülni. Akár azon az áron is, hogy néhány kisebb nemzetközi versenyt feláldozzak a siker érdekében" – mondta búcsúzóul a többszörös magyar bajnok ironman.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvégi teremtornán debütál a Győri ETO FC új edzője

Labdarúgás - A hírek szerint nem lépett volna pályára az ETO FC a vasárnapi budapesti teremtornán,… Tovább olvasom