Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Fájó és furcsa a szakítás

Mint megírtuk, jövőre közös rendezvényt szervez a Fehér Miklós Alapítvány és az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány, amellyel a fiatalon elhunyt Fehér Miklósnak kívánnak emléket állítani.

Ezzel kapcsolatban kért szót Lapincs Attila, aki januárban immár hetedik alkalommal irányította a Fehér Miklós-emléktornát.

– Idén januárban már tizenkettedik alkalommal rendeztük meg kollégáimmal azt a hagyományos, az évek során nemzetközivé váló teremlabdarúgó-tornát, amely a tragikus körülmények közt elhunyt labdarúgó halálát követően – a szülők hozzájárulásával, engedélyével – a Fehér Miklós-emléktorna nevet viselte – kezdte visszafogottan a sportszervező. – Idős Fehér Miklós az emléktornán évről évre megjelenő országos televíziók kamerái előtt is méltatta azt a szervezőmunkát, amelyet végeztünk. Ennek tükrében kissé meglepett, hogy néhány napja egy félperces telefonos beszélgetés keretében közölte velem: a jövőben más tervei vannak az emléktornával kapcsolatban. Úgy gondolom, az eddig végzett szervezőmunka miatt megérdemeltünk volna egy néhány mondatos személyes beszélgetést. Azt is furcsálltam, hogy figyelmen kívül hagyva a költségeket, a szponzorokat és a jegybevételt említi az édesapa, hiszen tudta, hogy a Fehér Miklós-emléktorna évek óta ingyenes a közönség számára, ezenfelül pedig többek között olyan intézményeket támogattunk, mint például a fogyatékkal élők fejlesztésével foglalkozó Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet. Az első rendezvénytől kezdődően mindegyik a játékos kedvenc zeneszámával, a „Közeli helyeken"-nel zárult, s emiatt is be kellett jelentenünk, le kellett védetnünk a hivatalos szervek, mint az Artisjus jogvédő szervezete és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala felé.

– Mindezek ellenére biztos vagyok benne, hogy néhány nap múlva elmúlik a keserűségem e méltánytalanság miatt és néhai barátom, a neves labdarúgó neve előtt is tisztelegve a későbbiekben is büszke leszek rá, hogy hét évig irányíthattam az eseményt, amellyel méltóképpen adóztunk Fehér Miklós előtt.

– Ahogyan azt tavaly is tettem – ha a szervező Peczár László igényt tart rá –, tapasztalatommal és munkámmal is segítem az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány javára szervezendő eseményt és tiszteletben tartva az édesapa, id. Fehér Miklós döntését, a mi rendezvényünkön más módon emlékezünk meg a fiáról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereség Budapesten

A Győri Dózsa női csapata háromgólos vereséget szenvedett a fővárosban a női NB I-es bajnokság első… Tovább olvasom