Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Ez nem nyerő hármas

Győri ETO FC–Újpest 1–3 (0–2) Győr, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 1500 néző. V.: Kassai (Hegyi, Erős).
ETO: Sebők 2,5 – Karabatic 2, Stark 2,5, Jovanovic 2 (Erős, 88. p), Hucika 2 – Peric 2, Szanyó 2,5, Németh N. 2 – Herczeg 2,5 (Baumgartner, 71. p), Nicsenko 2, Weitner 2 (Milaimovic 2, 46. p). Edző: Tamási Zsolt.
Újpest: Vlaszák – Szélesi, Korolovszky, Juhár, Tchur – Simek (Kunzo, 83. p), Farkas, Rósa H. – Móri (Poljakovic, 71. p), Horváth F. (Németh T., 90. p), Tokody. Edző: Szabó András.
Gsz.: Baumgartner, ill. Rósa H., Horváth F., Tokody.
Sárga lap: Szanyó (33. p), Farkas (48. p), Korolovszky (56. p), Karabatic (60. p), Hucika (71. p), Poljakovic (89. p).
Szögletarány: 10:2 (6:1).
A találkozó előtt Herczeg Miklóst köszöntötték a győri klub vezetői 250. élvonalbeli mérkőzése alkalmából. A két csapat egyébként az egy nappal korábban megadott összeállításban kezdett, a szokásoktól eltérően egyik edző sem gondolta meg magát az utolsó pillanatban.
18. p: Szanyó került helyzetbe a bal oldalon, éles szögből leadott lövését azonban Vlaszák kiütötte.
20. p: Váratlanul vezetést szerzett az Újpest. Egy előrevágott labdára Horváth Ferenc ugrott fel fejelni a győri tizenhatoson belül. A csatár nem találta el a legjobban a labdát, mely visszafelé, az érkező Rósa Henrikhez szállt. A középpályás szó szerint „lekezelte" a labdát – a közelben álló Kassai azonban továbbengedte a játékot –, majd 17 méterről kapura lőtt. A labda megcsúszott a vizes füvön, majd a bal kapufáról a hálóba vágódott. 0–1.
32. p: Rósa végzett el szabadrúgást a bal oldalon. A lágyan előreívelt labdára a teljesen magára hagyott Horváth mozdult, s a hosszúnak tűnő átadásba úgy nyúlt bele, hogy a labda „gellert" kapott, s a bal alsó sarokba vánszorgott. 0–2.
44. p: Tokody viharzott el a bal oldalon, egy csellel Karabaticot is becsapta, az alapvonalról középre emelt, de középen Horváthnak egy kicsit magas volt a beadás, így odalett a helyzet.
48. p: Herczeg iramodott meg a balszélen, már az alapvonalnál járt, mikor élesen középre lőtt, de belül mindenki lemaradt az átadásról.
50. p: Az előzőhöz kísértetiesen hasonló szituáció végén Herczeg középre gurítása után Milaimovic lövése vágódott le az újpesti védőkről.
61. p: Nicsenko kapott remek ütemű átadást, a csatár kapura is fordult, de a bal felső sarok fölé lőtt.
66. p: Karabatic lábáról furcsán perdült fel a labda, hiszen az a saját kapuja felé szállt. Sebők talán nem gondolta, hogy veszélyes helyzet alakult ki, így csak ímmel-ámmal nyúlt a labda felé, mely szerencséjére a bal kapufáról a mezőnybe pattant vissza.
75. p: Rósa csapta be a bal oldalon Pericet, majd zavartalanul középre adott, s a szintén üresen hagyott Tokody a léc alá fejelt. 0–3.
83. p: Nicsenko fejelt vissza egy előreívelést, a lecsorgó labdára a csereként beállt Baumgartner érkezett nagy lendülettel, aki 16 méterről kapásból a jobb alsó sarokba bombázott. 1–3.
89. p: Tokody ment el a jobb oldalon, középre passzolt, ahol az érkező Horváth lövését Sebők nagy bravúrral lábbal védte, a kipattanót aztán Farkas Balázs kevéssel lőtte a jobb kapufa mellé.
Jól kezdte a mérkőzést az ETO, több lendületes elfutással vétették észre magukat a széleken a zöld-fehérek. Más kérdés, hogy ezekkel nem sokra mentek, ugyanis az utolsó átadások rendre pontatlanok voltak, így valamirevaló helyzet nélkül telt el az első negyedóra. Ebben a szakaszban az Újpest is leginkább csak a játék tördelésében jeleskedett, felépített akciót ugyanis a rossz passzok miatt ők sem igazán vezettek Sebők kapuja felé.
Aztán milyen a futball, az Újpest váratlanul vezetéshez jutott, igaz, ehhez Kassai játékvezetőre is szükségük volt a vendégeknek, ugyanis a sípmester nagyvonalúan továbbot intett, mikor Rósa kézzel vette le a labdát.
A gól érezhetően megfogta a hazaiakat, akik begörcsöltek, s monotonon mentek előre, de ekkor már a kreativitás legkisebb jele nélkül futballoztak a zöld-fehérek. Bő fél óra elteltével ráadásul a védelem összehozta lassan szokásosnak mondható gólját, így Tamási mesternek alapos fejmosást kellett tartania a szünetben.
Hogy ez megtörtént-e, nem tudni, de ha lehet, még lendületesebben kezdte a második negyvenöt percet az ETO, mint az elsőt. Herczeg kétszer is tisztán adhatott középre, de középen lemaradtak a belső emberek, így nem született meg a remélt gyors gól. Az idő múlásával egyre idegesebbé váltak a győriek, siettették a támadásokat, de kevés sikerélménnyel tették ezt, lévén, hogy Vlaszáknak védenivalója nem akadt.
Fél óra telt el a második félidőből, amikor háromgólosra növelte előnyét az Újpest, egy újabb védelmi megingást Tokody büntetett. Innentől kezdve nyilvánvalóvá vált, hogy ezen a mérkőzésen már csak a becsületgólra futhatja Szanyóék részéről, ezt Baumgartner – nem mellékesen egy szépségdíjas találattal – meg is szerezte.
Összességében azonban a helyzeteit szinte százszázalékosan kihasználó Újpest megérdemelten győzött az enerváltan és gyengén futballozó győriek ellen.
Tamási Zsolt: – Gratulálok az Újpestnek! Sajnos csak húsz percig tudtuk megvalósítani elképzeléseinket, utána előbb egy játékvezetői, majd egy védelmi hiba miatt komoly hátrányba kerültünk, ahonnan már nem sikerült felállnunk. A védelemből két meghatározó emberünk is hiányzik, s ezúttal nem volt meg az összhang a hátsó alakzatban. Elgondolkodtató, hogy most már a sokadik olyan gólt kapjuk, melyet rögzített játékhelyzet előz meg.
Szabó András: – Először is köszönöm játékosaimnak, hogy 40. születésnapomat győzelemmel tették emlékezetessé. A média által kissé zűrzavarosra sikeredett hét után elismerés illeti a csapatot a győzelemért. Nem játszottunk ugyan olyan jól, mint egy hete, helyzetünk sem volt annyi, a kevesebb lehetőségünk közül azonban majdnem mindegyiket kihasználtuk, így véleményem szerint megérdemelten győztünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

'Sportszerűtlen' a 115:2-es eredmény

Nagy vihart kavart egy 115-2-es eredménnyel végződő középiskolai leány kosárlabda-mérkőzés az… Tovább olvasom