Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Ez felért egy vereséggel

Matáv Sopron–Dunaferr 1–1 (1–0) Sopron, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2000 néző. V.: Kassai (Erős, Szabó).
fotó: pluzsik tamás Javrujan gólja is kevés volt az üdvösséghez.
Matáv: Farkas 0 – Csiszár 2,5 (Pintér 2,5, 34. p), Lambulic 2,5, Tóth A. 2,5 –- Fehér 2, Lazic 2 (Horváth A., 75. p), Bagoly 2, Majoros 2,5 – Somogyi 2 – Tóth M. 2 (Sira, 61. p), Javrujan 2,5. Edző: Komjáti András. Dunaferr: Bita – Zsók (Szabó G., a szünetben), Pintér, Vaskó, Tamási – Nikolov, Klement, Medic (Szabó G., 45. p), Báló – Lengyel, Drobnjak (Bükszegi, 90. p). Góllövő: Javrujan, ill. Lengyel.
Sárga lap: Fehér (74. p), Bagoly (84. p).
Szögletarány 5:6 (1:3).
11. p: Somogyi 25 méteres, lapos, erős, ám a kapu közepébe tartó szabadrúgását csak másodjára tudta megkaparintani Bita.
31. p: Somogyi kapott jó labdát Csiszártól a Dunaferr térfelének közepén, vezette pár métert a labdát, majd 22 méterről lőtt, Bita vetődve védte a félmagasan bal sarokra tartó labdát.

40. p: Lazic jobb oldali beadását Javrujan keresztbe elfejelte a kapu előtt. Majoros megmentette a labdát az alapvonal előtt és elindult kifelé, majd a 16-os vonalán egy briliáns csellel visszakanyarodott, az alapvonal közeléből élesen középre lőtte a labdát, amely Bita és a vendégvédők között Javrujan elé került, aki két lépésről a kapuba továbbította. 1–0.
54. p: Báló bal oldali szabadrúgását Drobnjak az ötös jobb oldalán lefejelte, Farkas Lengyel kezére ütötte a labdát, ahonnan az a bal kapufára pattant, a soproniak kapusa pedig lábbal mentett Drobnjak elől.
56. p: Lajtos tört kapura a jobbösszekötő helyén, és amikor 12 méterről lőtt, a kétségbeesetten visszafutó Lambulic remek becsúszással mentett.
60. p: Tóth M. tört kapura erőszakosan a balösszekötő helyén, egy ügyes csellel lerázta Pintért, és 10 méterről, óriási helyzetben kapura lőtt, ám Bita lábbal, hihetetlen reflexszel mentett.

69. p: Erősen vitatható góllal egyenlített a Dunaferr. Egy jobbról, a 16-os és az alapvonal találkozásától élesen belőtt szabadrúgás után a labda felpattant Tóth Andrásról éppen Lengyel jobb karjára, ahonnan a hálóba vágódott. Az asszisztens jelzett – feltehetően vagy lest, vagy kezezést –, ám Kassai felülbírálta és megadta a gólt. Ezt követően Komjáti András berohant a pályára, hevesen gesztikulálva magyarázott Kassai bírónak, majd az asszisztensnek, aztán elhagyta a játékteret, de nem a kispadra ment vissza: Kassai a lelátóra küldte az edzőt. 1–1.
78. p: Javrujan fordult le védőjéről, 8 méterről jobbról, kissé kisodródva kapura lőtt, ám Bita vetődve védett.
80. p: Sira húzott el a bal oldalon, levezette a labdát egészen az alapvonalig, majd remek ütemben visszagurított a középen üresen érkező Pintér elé, akinek 8 méteres, ballábas, léc alá tartó bombáját óriási bravúrral tolta kapu fölé Bita.
88. p: Óriási kapu előtti kavarodás végén Bagoly lőtt kapu fölé kecsegtető helyzetből, mintegy 10 méterről.

Nekirontott ellenfelének a Matáv, ám a saját kapuja és 16-osa előterét megszálló Dunaferr szervezetten védekezett. A szurkolókat az bosszantotta, hogy a test test elleni játékot meglehetősen szigorúan elbíráló Kassai játékvezető két ígéretesen induló hazai akciót akasztott meg. Jó negyedóra után csökkent a Matáv nyomása és igazi alsóházi színvonalú lett a találkozó. A soproniak igen pontatlanul, körülményesen futballoztak, az egyéni vállalkozó kedv, a kreativitás teljességgel hiányzott a Matáv futballjából. A félidő hajrájában aztán Majoros megvillant, ügyes alakítását követően pedig a jókor jó helyen lévő Javrujan megszerezte a vezetést.

Szünet után a szurkolók nem kis bosszúságára a hátrányban lévő Dunaferr lépett fel támadólag. Két helyzet is adódott a vendégcsapat előtt, ám ezeket nem tudták kihasználni. A 60. percben aztán az addig elég tompán futballozó Tóth Mihály villant, remekül hozta magát helyzetbe, de Bita óriásit védett. A kihagyott ziccernek meglett a büntetése, egy erősen vitatható góllal egyenlített a Dunaferr.

Komjáti András: – Az első félidőnek csak a végén sikerült feltörnünk a szervezetten játszó Dunaferr védelmét. Szünet után főleg a középpályán nagyon gyengén játszottunk, nem tudtuk birtokolni a labdát, így megérdemelten egyenlített a Dunaferr, amelynek gólját most nem akarom minősíteni, sajnos megtettem akkor, miután kaptuk.

Gálhidi György: – Szervezetten, helyenként jól futballoztunk. A soproni vezető gól után tartottam tőle, hogy nagyobb lesz a baj, de szerencsére a fiúk hittek önmagukban, volt tartása a csapatnak. Bár a gólunk vitatható volt, úgy érzem, a játék képe alapján megérdemelten szereztünk igen fontos pontot Sopronban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kahn Ázsiában nyitott kapusiskolát

Kapusiskolát nyitott a malajziai Kuantanban Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának… Tovább olvasom