Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

EYOF: Győr átvette a zászlót

A 2015-ös nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál záróünnepségén vette át Győr Tbiliszitől a stafétát, hiszen a következő, 2017-es eseménynek a város ad otthont.

Az idei EYOF szép magyar sikereket hozott, válogatottunk 9 arannyal, 3 ezüsttel és 11 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén zárta a küzdelmeket. Hazánk nem csak a fiatalok teljesítménye miatt kapott kiemelt figyelmet, hanem azért is, mert a következő rendező 2017-ben Győr lesz. A záró rendezvényen ezért a magyar zászlót is felvonták, a város nevében pedig Fekete Dávid mondott köszöntőt. Az alpolgármester gratulált Tbiliszinek a kitűnő rendezéshez, és ígéretet tett arra, hogy a nyugat-dunántúli város is jó gazdája lesz az olimpiai eseménynek. Fekete Dávid az Európai Olimpiai Bizottság zászlóját Tbiliszi polgármesterétől, Davit Narmaniától vette át a nagyszabású ünnepségen. A magyar város küldöttsége a grúziai EYOF ideje alatt fogadást adott Tbilisziben az európai olimpiai család tagjainak, ahol a győri programot és helyszíneket bemutató kisfilm sikere mellett az is kiderült, hogy az olimpiai mozgalom nagy várakozással tekint Győr 2017-es bemutatkozására.

A magyar csapat. Nagyobb méretért kattintsanak a képre!
A magyar csapat. Nagyobb méretért kattintsanak a képre!

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökekeként az eseményt követően hangsúlyozta, a magyar sportnak nemcsak a múltja és a jelene, hanem a jövője is fényes, melyre egy újabb bizonyíték a tbiliszi EYOF-on nyújtott kiváló teljesítmény. Győr polgármestereként kifejtette, a város nagy erővel készül hazánk első olimpiai multisporteseményének megrendezésére. Kiemelte, a város már eddig is számos rangos sportesemény házigazdája lehetett, amelyeket kitűnően bonyolított le. A cél az, hogy az EYOF is hasonlóan sikeres rendezés legyen, ami azért is fontos, mert – mint tudjuk - Budapest hivatalosan is bejelentkezett a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. Borkai Zsolt szerint az EYOF színvonalas lebonyolítása egy kiváló lépés lehet a felnőtt nyári olimpiai játékok rendezése felé.

A győri önkormányzat és a MOB részéről az eseményen egy küldöttség a megfigyelői programban is részt vett, amelynek során bepillantást nyerhettek a tbiliszi EYOF szervezési munkáiba, valamint hasznos megbeszéléseket folytathattak az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) tagjaival. A magyar küldöttség tájékoztatást adott a győri szervezés állásáról, és abban is megállapodtak az EOC képviselőivel, hogy Győr legközelebb szeptemberben látja vendégül az olimpiai szemlebizottságot.
Az első nyári EYOF-ot 1991-ben Brüsszelben rendezték, Győr már a tizennegyedik rendező város lesz a sorban, ahol mintegy négyezer fiatal tíz sportágban méri össze erejét. A hagyományos atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, röplabda, torna, úszás, kerékpározás és tenisz mellett a magyar sikersportág, a kajak-kenu is felkerül a győri versenyprogramba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mínusz 150 fokos hidegben is gyógyulnak a győri kézislányok - fotók

Új eljárással igyekszik a sérüléseket megelőzni a Győri Audi ETO KC. Tovább olvasom