Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Extrémverseny Győrött

A győri Arrabona Motorsport Egyesület az ország legnagyobb enduróklubja.

A versenyzők kiváló közösséget alkotnak. Nyáron látványos viadalt rendeznek. A hobbijukkal senkit sem akarnak zavarni.
Két éve alakult és immár huszonhárom versenyzőt számlál a győri Arrabona Motorsport Egyesület – mondta a Kisalföld érdeklődésére Nagy Péter klubtag, akinek neve minden bizonnyal ismerősen cseng a sportág iránt érdeklődő szurkolók körében. Tavaly ugyanis Varga Ákossal közösen teljesítette a Dakar-ralit. Teljesítményével akkor sporttörténelmet írt.

„Magyarország legnagyobb enduróklubjában a sportolók fele már rutinos motorosnak számít. Az összesített eredmények alapján a tavalyi bajnokságban csapatban a harmadik helyen végeztünk. Egyéniben az abszolút magyar rangsorban Dési János a harmadik helyet szerezte meg, míg a másodosztályban Banga Iván első, Kertics Szilárd pedig harmadik lett. A tehetsége alapján hamarosan Szendi Gábor is az élmezőny tagja lehet. Nálunk mindenki amatőr, munka mellett, remek közösséget alkotva versenyzünk."

Nagy Péter hozzátette: idén három győri versenyt rendeznek. Időrendi sorrendben haladva legközelebb április 2-án várják az endurózás szerelmeseit. A viadalon bárki elindulhat. A nyárra pedig igazi látványosságot ígérnek.

„Az országban elsőként Győrött szeretnénk rendezni épített pályán egy extrémversenyt, amelynek a tervek szerint a Dunakapu tér adna otthont. Pozitívum, hogy az önkormányzattól már megkaptuk az engedélyt. Az évet egy őszi viadallal zárjuk. A hazai megmérettetések mellett külföldre is elutazunk. Az erzbergi rodeó és a Redbull Romaniacs kiemelkedő versenynek számít. Örülök annak is, hogy sikerült megegyeznünk a vadászokkal, a katonasággal és a természetvédőkkel, így a likócsi erdőben szervezett keretek között hódolhatunk szenvedélyünknek. Mi senkit sem akarunk zavarni. A párbeszéd során az is kiderült, hogy nincs érdekellentét a felek között."

Az egyesületről további hírek, érdekességek találhatók a www.arrabonamotor.hu internetes oldalon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változást hozhat az újabb kudarc

A mérkőzés előtt Szijjártó Péter, a győri klub elnöke köszöntötte a hazai csapat játékosát, Ürmös… Tovább olvasom