Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Évnyitó a maraton-VB jegyében

Szeptemberben Győr ad otthont a maraton-világbajnokságnak, amelyet látványosan szeretnének megrendezni.
BALRÓL: KADLER VIKTOR, SALGA ISTVÁN, KUCSERA GÁBOR (VENDÉGKÉNT), CSAY RENÁTA, KAMMERER ZOLTÁN ÉS BENKŐ ZOLTÁN.
„Aranybetűkkel íródott a 2006-os esztendő a győri kajak-kenu sport történetébe, de idén ha lehet, szeretnénk túlszárnyalni a tavalyi eredményeket is" – fogalmazott Kadler Gusztáv, a Győri VSE kajak-kenu szakosztályának elnöke a klub szerdai évnyitó sajtótájékoztatóján.
A GYVSE kajakosai, kenusai a tavalyi Európa- és világbajnokságokon összesen öt arany-, hat ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A legjobb versenyzők – sík vízen Kammerer Zoltán, Benkő Zoltán, Kadler Viktor, maratonon Csay Renáta, Salga István és Bindl Róbert – 2007-ben is képesek lehetnek hasonló eredményekre. Sőt, Csay tavaly két ezüstérmet szerzett a trémolat-i maraton-vb-n,  idén a győri világbajnokságon, hazai vizeken ezekből legalább egyet aranyra is válthat. Sokat várnak a sportág egyik nagy reménységétől, Nagy Péter kenustól is, aki eddig utánpótlásszinten jeleskedett, de most már a felnőttek között is kijuthat a ponteverdai EB-re vagy a duisburgi vb-re.
Kadler Gusztáv hozzáfűzte: a szakosztály anyagi helyzete stabilnak mondható, az önkormányzat ígérete szerint változatlanul támogatja a nemzetközi szinten is eredményes sportágat, a szponzorok között pedig a régi mellett újak is feltűnnek majd.

Sári Nándor mesteredző a felkészülés menetéről adott tájékoztatót. A sík vízi válogatottak az osztrák sítáborból a kedvezőtlen hóviszonyok miatt korábban hazatértek és az elmúlt tíz napban Győrött készültek, elsősorban futóedzéseket végeztek, valamint uszodába és erősítőterembe jártak. A hét közepétől ismét síelés következik, majd február 12-től április elejéig tartó ausztráliai meleg vizes edzőtáborba utaznak a legjobbak.
Győr lesz a házigazdája 2007. szeptember 5. és 9. között a maraton kajak-kenu világbajnokságnak és a feladatnak minden tekintetben szeretnének megfelelni.

Molnár Péter városi sportigazgató:

„Győr 1999 után másodszor ad otthont maraton-vb-nek. Az elsőt mérföldkőként emlegetik a sportág történetében, tehát önmagunknak is magasra tettük a mércét. A sok egyidejű esemény miatt a legnagyobb gondot a megfelelő mennyiségű szálláshely lefoglalása jelentette, de úgy néz ki, sikerül mindent rendben megoldanunk. Az előkészítő munka a terveknek megfelelően halad, reméljük, a folyók vízszintje is optimális lesz a vb idejére."

Kadler Guszáv hozzátette: minél látványosabban igyekeznek megrendezni a világbajnokságot, a szurkolók kiszolgálása érdekében ezért úgy tervezik, hogy számonként hat kört és öt futószakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek. A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) maratonbizottsága áprilisban Győrött tartja ülését és azon dönt, elfogadja-e ezt a tervezetet.

A Magyar Televízió és az Eurosport is közvetíti a szeptemberi eseményt, amelyen a tervek szerint ismét lesz flycam, a futószakaszon pedig gocam, ezek a rendszerek ugyanis kiválóan beváltak a tavalyi szegedi világbajnokság alkalmával is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól sikerült az előadás

Matovic Fordot ügyesen becsapva szép kosárral kezdte a találkozót, ám találatára látványos tempóval… Tovább olvasom