Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Evezősök súlyos balesete

Súlyos közlekedési balesetet szenvedett Lányi Péter, a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub sportolója. A válogatott kerettag evezős kedd este barátnőjét, a szintén evezős Molnár Anikót vitte haza Vámosszabadira, miközben egy szemben haladó gépkocsi teherautó előzésébe kezdett.
A Suzuki vezetője rosszul mérte fel a távolságot, s már nem tudott visszasorolni saját sávjába, így frontálisan ütközött a Lányi vezette Fiattal. A baleset során a vétkes autó sofőrje meghalt, utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Lányi Péter és Molnár Anikó túlélte a tragédiát, de jelenleg is a győri Petz Aladár kórház baleseti szubintenzív osztályán ápolják őket.

– Szerencsére a súlyosabb sérülést szenvedett Lányi Péter is túl van az életveszélyen – mond ta dr. Jancsó József főorvos, a két sérült kezelőorvosa.

– Az evezős másnap délelőtt nyerte csak vis sza eszméletét, emellett szilán kos, nyílt combtörést és meden cecsonttörést szenvedett, arca is megsérült, agyrázkódást is szen vedett. Molnár Anikó keze két helyen törött el, a könyökén nyílt töréssel hozták be. Mind ketten átestek már operáción, de a hölgy már felkelhet. Lányi a körülményekhez képest kiváló állapotban van, az újabb műtét az állapotától függ. Jancsó doktor hozzátette, a gyors javulás nagyban köszönhe tő annak, hogy élsportolókról van szó, a további pályafutásuk kal kapcsolatban csupán annyit mondott: nem reménytelen az állapotuk, de az biztos, hogy Lá nyi esetében minimum más fél-két év a teljes gyógyulási idő. Alaposan rájár egyébként a rúd a győri evezősökre. Legutóbb ugyanis a világbajnokságra készülő Remsei Mónika és Kokas Gergely az edzőtáborban kapott szalmonella fertőzés miatt reflektorfénybe. Szerencsére ők már meggyógyultak, s az edzéseket is elkezdték.

– Most még csak rávezető foglalkozások vannak, mert mindkettőnkből jócskán kivett a betegség – nyilatkozta Remsei Mónika. – Gergő például öt ki lót fogyott, én is csak azért vesz tettem kevesebbet a súlyomból, mert én korábban is fogyasztot tam. Ettől függetlenül az erőnk teljesen elszállt. Most a követke ző napokban a munkára kell rá hangolódni, hiszen október má sodik felében már sokkal inten zívebben kell tréningeznünk. Kokas négypárban edz majd a fővárosban, míg Remsei Stift Edittel Győrben készül a követ kező versenyidőszakra. Jövőre nem lesz kicsi a tét, ugyanis az olimpiai kvóta megszerzéséért szállnak vízre az evezősök.

– Azért is lett volna jó a vb-n részt venni, hogy felmérjük, hol is tartunk – folytatta Remsei.
– A mi kétpárevezősünk biztató telje sítményt nyújtott a felkészülés utolsó fázisában, de hogy ez éles ben mire lett volna elegendő, már nem tudjuk meg. Nemcsak szak mailag volt azonban óriási veszte ség számunkra az egész szalmo nellaügy, hanem anyagilag is. Ezzel kapcsolatos hír, hogy megkezdődtek a tárgyalások a szövetség és az ÁNTSZ-vizsgálat során egyértelműen hibás dunavarsányi edzőtábort üze meltető cég engedélyét kiadó Sportfólió Kht. között a kártérí tés ügyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csekély eséllyel

A labdarúgó UEFA-kupában érdekelt három magyar csapat közül a Ferencvárosnak van reális esélye a… Tovább olvasom