Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Európa bajnokok lennének a női kézilabdások

"Bátran kimondom, elsők akarunk lenni" - jelentette ki Kiss Szilárd, a női kézilabda-válogatott új kapitánya, a keddi bemutatkozás során.
"Hiszen ha azt mondom, hogy a harmadik helyre pályázunk, soha nem leszünk bajnokok."Különösebb bemutatkozásra már ami a játékosokat illeti, egyáltalán nem volt szükség. Az Athénben járt tizenöt hölgy mellé a korábbi olimpiai tartalékok csatlakoztak, s mindannyian örömmel nyugtáztuk a Rubin Szállóban, hogy az egykori kétszázhatvankétszeres válogatott Siti Beáta korábbi kijelentését módosítva, hogy soha többé nem vállalja a válogatottságot, most visszatért.

A vezetésben viszont több változás is történt. Így a kapitány két hölgy segítőt választott. A sokszoros válogatott, Pádár Ildikó, a kiváló beállós és Kocsis Erzsébet, a világ legjobbjává választott atlantai eskümondó személyében, akik edzőként, illetve technikai vezetőként segítik a kapitányt. Elsősorban a csapat egységének erősítése terén, s különben is közelebb állnak a társnőkhöz, hiszen például ha az öltözőbe akarnak benyitni, ehhez nem kell kopogniuk, nem kell engedélyt kérni a belépéshez, s jóval közelebb kerülnek egykori társnőikhöz.

Kiss Szilárd a védekezésen kíván javítani. A pálya közepén szeretné gyorsítani a játékot, és csökkenteni a cserék számát. Azaz a támadóknak védekezniük is kell, s a védőknek a támadásban is részt kell venni, ami jobb erőnlétet, nagyobb erőbedobást kíván, de az állandó kettős cserék vitathatatlanul lassították, tördelték a csapat játékát.

Kiss Szilárd különben több mint két évtizedet, férfi edzőként dolgozott, s a Fotex mestereként több sikert is aratott. De a hölgyeknél is eredményesen dolgozik néhány éve, amint ezt a Dunaferr sikerei bizonyítják.

Gál Péter Zoltán, az IBUSZ vezérigazgatója és Sinka László főtitkár együttműködési szerződést írt alá., ami egyben azt is jelenti, hogy az IBUSZ a decemberi magyarországi Európa Bajnokság jegyeinek kizárólagos forgalmazója. Mindez sikert ígér, hiszen a jegyárusítás első napján a belépők egy negyedét már lefoglalták, s a Papp László Arénában sorra kerülő két befejező-napi mérkőzésekre máris garantált a félház. Az EB nyitányáig csaknem két hónap van még hátra.

A hétfőn kezdődő közös felkészülés idején három csapattal (Ukrajna, Szlovénia, Románia) két-két edzőmérkőzést vív a csapat, majd Győrben már tétmérkőzések következnek, december 9-én Fehéroroszország, 10-én Ausztria, 12-én pedig Franciaország következik.

Addig azonban még ünnepelnek is a női kézilabdázók, október 18-án hétfőn Lausanne-ban Rogge, a NOB elnöke köszönti az egyes sportágakban megválasztott világ legjobbjait. A kézilabdázó Radulovics Bojana mellett az öttusázó Vörös Zsuzsa is érdekelt, no és a félig magyarnak számító asztaliteniszező Boros Tamara is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zico furcsa javaslata

A japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint meg kellene reformálni a világbajnoki… Tovább olvasom