Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Európa-bajnok(ok) a jubileumra ?

Balszerencsésen kezdődött a tavalyi esztendő a Győri Molplast-VSE triatlonszakosztálya számára, mégis vb-aranyra vágynak a versenyzők.
Domsits Károly és az egyik legnagyobb reménység, Czérna Rita.
Az utánpótlásszinten nemzetközi favoritnak számító Czérna Rita és Hubai Tímea egyaránt kidőlt a sorból és szinte kihagyta a 2001-es évet. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy az EB-aranyakkal büszkélkedhető két versenyző mellett Kárpáti Gábor és Árki Gergely sem tudott tanulmányai miatt a triatlonra koncentrálni, akkor igazán dicséretes a szakosztályi rangsorban megszerzett negyedik hely (mindössze egy helyet csúsztak vissza).
– Ebben a helyzetben a fiatalabb korosztályokra nehezedett az eredményesség súlya – mondja Domsits Károly vezetőedző. – Szerencsére Szakályné Liszkai Zsuzsa edzővel együtt sok örömet szereztek nekünk.
A váltó országos bajnokságon a lányoknál a gyermek (Máriási, Szakály, Törőcsik) és a serdülő (Szigeti, Takács, Ulbert) csapat is első helyet szerzett, a csapat ob-n pedig az utánpótlás lány (Szigeti, Takács, Ulbert, Zsirai) és a felnőtt női (Gyenis, Bernát, Czérna, Ulbert, Lang) lett aranyérmes. A duatlon ob-n egyéniben a gyermek fiúknál Szalóki Dávid győzött.
– Nemzetközileg Szigeti Anett eredményét emelném ki, aki a serdülő Európa-bajnokságon bronzérmet vehetett át – folytatja a vezetőedző. – Örömteli, hogy Czérna Rita tagja lett a 2004-es athéni olimpiai keretnek, három versenyzőnk pedig a Héraklész-programban kapott helyet. Mivel megváltoztatták az utánpótlás felső korhatárát, Rónai Balázs és a fiam, Domsits Károly az idén már a felnőttek között versenyeznek.
Nyáron Győrött rendezik a triatlon Európa-bajnokságot, ami természetesen óriási lehetőséget kínál a hazai indulók számára. Az idén fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Molplast-GyVSE-nél arra számítanak, a különböző korosztályokban nyolc-tíz versenyzőjük is rajthoz állhat az EB-n.
– Ennél az lenne csodálatosabb érzés számomra, ha aranyérmet ünnepelhetnék Győrött vagy esetleg a cancuni világbajnokságon – fogalmazta meg a vágyait Domsits Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom