Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

EUROLIGA: SZAMARAI ''SZÁMTANÓRA''

Mindent megpróbált az Euroliga-negyeddöntő első mérkőzésén az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.
Mindent megpróbált Szamarában az Euroliga-negyeddöntő első mérkőzésén az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata, de az orosz csapat nagyobb tudása előtt meg kellett hajoljon. A CSZKA Volgaburmas Szamara 75–62-re nyert. Ami soproni szempontból mindenképpen kiemelésre, sőt, dicséretre méltó: mezőnyből többször próbálkoztak kosárra dobni a hazaiaknál Székely Norber t tanítványai. E tekintetben 60–56-ra az MKB nyert. Ami a dobások pontosságát illeti, abban azért már a hazai csapat volt jobb.

A duplák százalékos találati aránya tekintetében 52,5 (21/40)–47,8 (22/46)-ra, a triplákéban pedig 31,3 (5/16)–28,6 (4/14)-re nyertek. Ezen adatokból viszont, ha valaki utánaszámol, csak a mezőnyből szerzett kosarakat figyelembe véve egyetlen pont volt a különbség a Szamara javára: 57–56. Itt jön a képbe egy nagyon fontos „faktor", a büntető. Ebben úgy dobtak 12 ponttal többet az orosz csapat játékosai, hogy százalékos arányban nem volt túl nagy a különbség, csakhogy míg a soproni zöld-sárgák mindössze 9 alkalommal kísérletezhettek a vonalról, addig a Szamara játékosai ezt 26-szor tehették meg.

Ennek eredményeként büntetőből éppen háromszor annyi pontot szerzett a Szamara, mint a Sopron, 18–6 az így dobott pontok aránya. Idekívánkozik még a személyi hibák összevetése, ebben 22–15-re a soproniak „nyertek". A lepattanóharcot nagyon kevés csapat nyerné meg a Szamara ellen. Ez a zöld-sárgáknak sem sikerült, bár olyan túlságosan nyomasztó nem volt az oroszok fölénye. A rossz dobások utáni labdák közül ők 40-et, a soproniak 31-et szereztek vissza. Székely Norbert tanítványai – s ezt se nagyon hitte volna senki, ha a meccs előtt mondják – nem kevesebb, mint 12 alkalommal szereztek lepattanót a Szamara palánkja alatt. Nos, maga a számtanóra eddig tartott.

Ha most a két félidőt külön- külön górcső alá vesszük, azt láthatjuk, hogy az első félidőben Wauters szinte egyedül vitte vállain csapatát, a Szamara belga centere együttese 33, az első félidőben dobott pontjából egymaga 19-et szerzett. Ekkor Valdemoro 1 ponttal állt, Sztyepanova és Lawson pedig még pontot sem dobott. Sztyepanova az egész meccsen szerzett 6 pontját gyorsan, térfélcsere után nem egészen 3 perc alatt megdobta. Ezzel lépett el úgy a hazai csapat, hogy innen már nem is adta ki a kezéből a vezetést. A zárószakaszban pedig Lawson parádézott, mind a 13 pontját az utolsó 10 percben szerezte.

Talán ettől Európa, sőt, a világ egyik legjobb klubcsapata a CSZKA Volgaburmas Szamara, hogy van annyi klasszisa, hogy minden időszakban van valaki, aki az élre áll, akinek a teljesítménye húzza magával a többiekét. Nos, ezzel az együttessel szemben állt kitűnően helyt az MKB-Euroleasing Sopron, amely vélhetően nagyon szeretne visszamenni Szamarába. Ehhez pénteken Sopronban kellene nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely Norbert: ''pénteken kiegyenlítünk''

A hazaiak kezdtek jobban, szinte minden akciójukat kosárral fejezték be, a 3. perc végén 8–2-re vezetett a Szamara. Matovic villant, Wauters, a center pedig sokoldalúságát egy triplával jelezte. A negyed közepe a védekezését rendező Soproné volt, amely Cserny büntetőivel, majd a Sztyepanova mellett eredményes Matovic két duplájával egyetlen pontra jött föl. Tovább olvasom