Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

EURO 2012: Zorba győri lett

Győrt Molnár Péter városi sportigazgató képviselte, aki egy három hónapos kutyakölyökkel jött haza.
Kutyákkal ajándékozta meg egymást a horvát és magyar fél azon a megbeszélésen, melyen a 2012-es Európa-bajnokság tervezett helyszínének polgármesterei vettek részt. A tervek szerint Budapesten is új stadion épülne.

A magyar és horvát városvezetők bíznak a közös, 2012-es labdarúgó Európa-bajnoki pályázat sikerében. Ez derült ki a tervezett helyszínek polgármestereinek pénteki nyilvános találkozóján.

A polgármesterek közös megbeszélésére több futball-legendát is meghívtak. Horvátországból Davor Suker, az 1998-as franciaországi világbajnokságon bronzérmes válogatott klasszisa, a torna gólkirálya, magyar részről az Aranycsapatból Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, illetve Páncsics Miklós, Dunai Antal, Détári Lajos és Nyilasi Tibor vett részt a megbeszélésen.

Győrt Molnár Péter városi sportigazgató képviselte, aki egy három hónapos kutyakölyökkel jött haza.

„Mi, magyarok puli kutyákkal ajándékoztuk meg a vendégeket, míg a horvát fél dalmatákkal viszonozta a gesztust. A győri kutya Zorba névre hallgat, s hétfőig a győri állatkert viseli gondját. Utána pedig keresünk egy barátságos helyet a kutyának" – mondta Molnár Péter.

Ami a találkozó lényegi részét illeti, a résztvevők megtekinthettek egy rövid filmet, melyből kiderült, a Puskás Ferenc Stadion helyén egy új, 55 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt építenek. Ez a beruházás akkor is megvalósul, ha a közös kandidálás esetleg nem lesz sikeres. A film végén arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a németországi világbajnokság alatt a közös pályázatot népszerűsítő roadshow lesz Magyarországon. A tervek szerint 9 óriáskivetítőn, 75 magyar városban ismertetik meg az emberekkel a közös kandidálás részleteit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos fenyegetéseket kapott a Chelsea-Barcelona bírója

Halálos fenyegetéseket kapott Terje Hauge, a szerdai Chelsea-Barcelona BL-nyolcaddöntő bírója. A… Tovább olvasom