Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

ETO Park: ötvennyolc győri legenda ´névadó´

A Győri ETO FC vezetése még a tavaszi idény kezdete előtt döntött arról, hogy a klub egykori legendáiról nevezi el az új stadion egyes szektorait.
Ehhez a szurkolók segítségét is kérték, akik különböző fórumokon szavazhattak nyolcvan kiválasztott korábbi vezetőre, játékosra.

Ennek ismeretében Tarsoly Csaba, az ETO elnöke később úgy döntött, hogy ne csak a negyven szektornak, hanem a VIP-páholyoknak is egy-egy legenda legyen a névadója, így összesen ötvennyolc sportember neve kerül be ily módon is az örökkévalóságba.

Horváth Cs. Attila klubmenedzser elmondta: a szektorok és páholyok névadóját az utolsó tavaszi fordulóban, a Kaposvári Rákóczi elleni mérkőzés előtt tartják. A nagyszabású ünnepségre meghívót kapnak a legendák hozzátartozói, akik lehetőség szerint a „saját helyükről" nézhetik meg az összecsapást. Az egyes szektoroknál egy-egy fotó és rövid írás emlékezik meg majd az ETO számára is fontos személyiségekről.

A keleti lelátó VIP-jei közül három a Quaestoré, egy az Alcuferé, amely Horváth Ferenc nevét viseli. Itt kapott helyet Koós László, Lang János, Szániel János, Verebes József, Fehérvári Alfréd, Pénzes Mihály és Magyar Lajos. Az egyes szektorok névadói, fent: Józsa Zoltán, Nagy Béla (Zsöle), Pálkövi Gyula, Horváth Béla, Szaló József. Középen: Gőcze Sándor, Kárpáti Béla, Orosz László, Farsang Ferenc, Máté János. Lent: Dombos Ágoston, dr. Tóth Lajos, Pozsgai Lajos, Mile Sándor, Csonka Gyula, Glázer Róbert, Burcsa Győző, Hlagyvik Gábor, Kovács László.
A nyugati lelátó „VIP-esei", balról: Póczik József, Hannich Péter, Somogyi József, Győrfi László, Szusza Ferenc, Orbán Árpád, Palotai Károly, Keglovich László, Hidegkuti Nándor, Baróti Lajos, Szabó Ottó, Szentes Lázár, Hajszán Gyula. Az egyes szektorok névadói, fent: Morvay Lajos, Barna Sándor, Kovács Imre (Murok), Palla Antal, Szijártó László. Középen: dr. Povázsán József, Pesti Zoltán, Pálfi Antal, Kertesi Ignác, Kalmár II György. Lent: Varsányi Tibor, Stolcz János, Povázsay László, Tamás László, Korsós István, Tóth László, Pális Ferenc, Kiss Zoltán, Izsáki László.

Olvasóink írták

 • 3. CsPeti 2011. április 27. 23:16
  „Gratulálok, ha megyek a stadionba, a Pális szektorba fogok ülni! Tiszteletem jeléül! Pális, a generális!”
 • 2. kovacsne24 2011. április 27. 08:31
  „Sajnálom, hogy 58. legendás sspsosroló közé nem jutott be Kovács II. "lutyi"
  millyen büszkén ülnék be 87 évesen az 59-es szektorba, emlékezve 1-2 felejthetetlen játékára.
  felesége kné24”
 • 1. annobon 2011. április 26. 15:25
  „Nos, idézek a hivatalos honlapról: "Az újjáépített Győri ETO FC stadion jelenleg 16.000 néző befogadására alkalmas, de szükség esetén további fejlesztésekkel a stadion lelátója akár 30.000 férőhelyesre bővíthető." VIP-eket leszámítva 40 szektor. 16 000 fő osztva 40 szektorral, az szektoronként 400 embert jelent. Hurrá! Átlagosan 2000 nézőt feltételezve (remélem nem voltam túl optimista :-) szektoronként 50 szurkoló! Ha mindegyikben egyenlően elosztva ülnek. Gyanítom azért, hogy jópár szektorban csak a névadó fog ücsörögni, talán illendőségből. Már persze, ha még nem távozott az örök focipályák birodalmába. Azért hurrá, amúgy nem rossz elképzelés, mégha fenti számok tükrében viharhoz is hasonlítható egy lavórban. Továbbá én csak mondjuk 20 szektornévre adtam volna ki pályázatot, a maradék húsz meg a jövőben lenne elnevezve, a jelen és jövő "sztárjairól". Miért is az idézőjel? Mert az 58 névben jócskán vannak átlagos - és meg merem kockáztatni - átlag alatti labdarúgók is. Viszont - csak kérdezem - Fehér MIklósnak nem jutott legalább egy lezárt és fenti szektor? Vagy legyen elég neki a sportakadémia? Aztán hallottam olyan "minéltöbbenszavazzatokrám" felhívásokról a neten, szóval most már mindegy, nem is ragozom tovább... Hajrá ETO!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keddi tipp: MTE 1904 - Lipót-Pékség

Az NB III. Bakony-csoportjában a Lipót-Pékség a Wittmann parkba látogat. Tovább olvasom