Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

ETO KC: menekülés a jövőbe

Megmenekült az ETO KC férfi kézilabdacsapata! A megszűnés szélén állt, ám szerdán eldőlt, új színekben szerepel a jövőben.

Megmenekült az ETO KC megszűnés előtt álló férfiszakosztálya. Jövőre egy új klubban, biztosabb anyagi körülmények között működhet tovább.
A Kisalföld tegnapi cikke (Végveszélyben a győri férficsapat, Kisalföld, 2006. június 14.) nyomán felpörögtek az események a Győri ETO KC IHF-kupa-győztes, háromszoros magyar bajnok és négyszeres MNK-győztes férficsapatát illetően.

Kovacsics Imre, a győri fürdőt működtető Rába Quelle Kft. ügyvezetője tegnap tárgyalásokat kezdeményezett a városi önkormányzat és a klub vezetésével, hogy egy általa vezetett és szponzorált új egyesület megmentené és a továbbiakban működtetné a nagy múltú szakosztályt. A megbeszélések szinte azonnal eredményre vezettek, így nincs akadálya, hogy jövőre egy anyagilag stabilabb és egyben ütőképesebb gárda képviselje az NB I-ben Győr színeit.

Kovacsics Imre:
„Tartom a szavam: szívügyemnek tekintem a győri sportot. Mivel az ETO férfi szakágának további működtetésére jelentkező egylet váratlanul visszalépett, rövid idő alatt eldöntöttem, lépni kell a jövő érdekében. A tárgyalások során a győri önkormányzat és az ETO kézilabda- klub vezetése is messzemenő támogatásáról biztosított, ezért a működtetés alapjaiban gyorsan megegyeztünk. Örülök, hogy részvételemmel Győr egyik legpatinásabb szakosztálya életképes marad. Biztos vagyok benne, tehetséges, fiatal csapatunk megérdemli majd a szurkolók szeretetét és már jövőre is sok örömet szerez mindannyiunknak."

Az ETO KC férficsapata az utóbbi években válságos időszakokat élt át, anyagi okok miatt rendre elveszítette legjobb játékosait. Az elmúlt napokban a jövője is bizonytalanná vált, mert a jelentkező társaság visszalépett az egyezségtől.

Vanyus Attila, a Győri ETO KC elnöke:
„Két napja nem tudok aludni a férficsapat bizonytalan helyzete miatt. A Rába Quelle jelentkezésével hatalmas kő esett le a szívemről és a magunk részéről természetesen minden segítséget megadunk a csapat további működéséhez." A tervek szerint a férfiak Rába Quelle ETO FKK néven szerepelnek a jövőben. A szakosztályvezető  Jakab Lajos, a csapat edzője pedig Tóth László lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fisichella bizonyult a leggyorsabbnak Monzában

A mai napon kezdetét vette a háromnaposra tervezett monzai tesztsorozat, amelynek nyitónapján a… Tovább olvasom