Kisalföld logö

2019. 06. 24. hétfő - Iván 18°C | 28°C Még több cikk.

ETO: jelképes jegyár a győri búcsúmeccsen!

Ötvenöt év után búcsúzik az NB I-től a jelenlegi bajnokság végén a Győri ETO csapata, addig még két mérkőzése van hátra.

Csütörtök, 18.03

"Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a május 23-án, 18.30 órakor kezdődő Győri ETO FC - PMFC OTP Bank Liga mérkőzésen a kialakult helyzetben a korábbi tavaszi találkozókhoz hasonlóan ismét csak a nyugati oldal szektorait nyitjuk meg - így arra kérjük valamennyi keleti oldali bérletesünket, hogy ezúttal ők is a nyugati oldalon, a szabadon maradó helyek valamelyikéről nézzék a találkozót (a D, az E és az F szektor szabadon maradó helyeit számukra tartjuk fent, így oda nem is lehet jegyet venni, ugyanakkor az esetleges kellemetlenségért előre is elnézést kérünk, és egyben köszönjük a megértést.)

Az ETO Park Élményközpontban található ETO Shopban és a megszokott értékesítési pontokon kívül már a Győr+ belvárosi pavilonjában (a Baross út végén a Rába Hotel melletti üvegpavilon) valamint az interneten is kaphatóak már a jegyek az OTP Bank Liga mérkőzésre. A szombaton 18.30 órakor kezdődő összecsapásra már csak szurkolói kártyával lehet bejönni, mind a hazai, mind a vendégcsapat drukkereinek - természetesen a bérleteseinknek nem szükséges a kártya, de aki jegyet vásárol, annak igen.

Kérünk mindenkit, aki teheti, vegye meg elővételben vagy az interneten a belépőjét. Tájékoztatjuk mindazokat a szurkolókat, akik az interneten vásárolnak belépőt, hogy amennyiben nem változtatták meg a pin kódjukat, akkor elsődlegesen a születési hónapjuk és napjuk - tehát például a szeptember 24-i születetteknél ez 0924 a négyjegyű kód.

A mérkőzésre a belépőjegyek jelképesen 111 forintba  - 1904-ben, tehát 111 éve alapították a győri egyesületet - kerülnek mind a hazai, mind a vendég szurkolók számára" - olvasható az ETO hivatalos honlapján.

Előzetes

ETO - Mindenki öltözzön zöld-fehérbe! A búcsú legyen az újrakezdés ünnepe is


Szombaton este fél 7 órakor utoljára lép pályára hazai közönsége előtt az ETO Parkban, az utolsó fordulóban pedig a Debreceni VSC vendége lesz...

A 111 éves ETO egy veretes korszaka ér véget a jövő hét végén. Bajnoki címek, kupagyőzelmek, nemzetközi szereplések, válogatott játékosok sora is része annak a listának, amit a legutóbbi fél évszázadról ki lehet állítani.

Aki ETO-szurkoló vagy akinek csak egy kicsi örömet is szerzett ez a klub a korábbi időszakokban, úgy gondoljuk, nekik ott lesz a helyük a lelátón most szombaton este a Pécs elleni találkozón.

A kényszerű búcsúnak, a búcsúztatásnak feltétlenül ünnepélyesnek és emelkedettnek kell lennie. Ezért úgy gondoljuk, most ne feketébe, hanem zöld-fehérbe öltözzön mindenki a lelátón!

Csató Sándor és Németh Zoltán az edzőjelöltek

Az már biztos, hogy az újjáalakuló és NB III-ban induló ETO szakmai igazgatója Preszeller Tamás lesz, aki a teljes szakmai stáb kihirdetését  a jövő hét elejére  ígérte.

Németh Zoltán
Németh Zoltán


Vezetőedzőnek várhatóan olyan szakembert neveznek ki, aki jelenleg az ETO valamelyik  utánpótláscsapatánál dolgozik. Úgy tudjuk, a legesélyesebb jelölt a vezetőedzői posztra Csató Sándor, de képben van a jelenlegi harmadosztályú gárda trénere, Németh Zoltán is.

Csató Sándor
Csató Sándor


Egyrészt így emlékezzen a dicső elődökre, a szépre, a jóra, másrészt ezzel köszöntse a jelenlegi együttest, amely Miriuta László vezetőedző irányításával az ismert körülmények között is rendkívül sportszerűen játszotta végig a tavaszt. Ismerve a szereplők hozzáállását, a szombati bajnoki mérkőzésen is mindent megtesznek majd azért, hogy győzelemmel köszönhessenek el a szurkolók nagy részétől – hiszen az utolsó fordulóban a debreceni túrára valószínű, már kevesen vállalkoznak majd.

Harmadrészt az emelkedettség szóljon annak, hogy végül is megmenekült a 111 éves labdarúgócsapat és nyártól egy új út kezdődik az életében egy új osztályban.

Immár az NB III-ban. Leírni is fura mindezt, hiszen az ETO a története során még soha nem szerepelt a magyar bajnokság második vonalánál lejjebb lévő sorozatban.

Szép lenne, ha szombaton este ismét ilyen képet festene az ETO Park lelátója
Szép lenne, ha szombaton este ismét ilyen képet festene az ETO Park lelátója


Minden bizonnyal rögös és talán nem is nagyon rövid út vezet majd vissza a legjobbak közé. Azt remélni lehet, hogy a zömében fiatalokból álló csapat mellé odaáll majd a szurkolótábor, hiszen amint a drukkerek transzparensein olvasható volt: „A pokolban is veletek", na és az „ETO az életünk".

A szombati mérkőzéssel kapcsolatban a zárt kapus rendezés is szóba került, de elhárult az akadály, lesz biztonsági szolgálat a stadionban. Remélhetően sok szurkoló lesz majd kíváncsi a hazai búcsúra. A belépés várhatóan ingyenes lesz.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Forma-1-es világbajnokok támogatják a tankolás visszaállítását

A Forma-1-es mezőny öt aktív világbajnoka egyformán támogatja azt a javaslatot, amely szerint a… Tovább olvasom