Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

ETO: hullámvölgy vagy szakadék?

A Győri ETO-nak nem sikerült bejutnia a labdarúgó Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé.

A Matáv FC Sopron magabiztosan lépett tovább, az Integrál-DAC tisztességgel helytállt az Újpest ellen.

Integrál-DAC-Újpest: 2-5

Győr, 3000 néző. V.: Fábián.
Győr: Kocsis  – Varga J. (Reizer), Máté, Keszei, Tamási G., Gollovitzer (Varga L.), Fajkusz, Kovács L., Vados (Tóth G.), Czetti, Oross. Edző: Horváth Dénes.
Újpest: Illyés – Vermes, Tamási Z.,  Juhár, Vanczák, Simek, Erős (Farkas B.), Polonkai (Bükszegi), Tóth N., Feczesin (Bozori), Kovács Z. Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gsz.: Czetti (2), ill. Vermes, Feczesin, Simek, Tóth N., Kovács Z.


A 18. percben Tóth N. bal oldali szögletét követően az előremerészkedő Vermes bólintotta a győri kapuba. 0–1. A 64. percben egy szabadrúgás után a lepattanó labdát a remekül futballozó Czetti lőtte az Újpest kapujába.1–1.

Rögtön a középkezdés után Feczesin jól eltalált lövésével ismét a vendégek jutottak vezetéshez. 1–2. A 68. percben egy hatalmas kapushibát követően Czetti szinte a félpályáról emelhetett az üresen maradt újpesti kapuba. 2–2. A 76. percben Simek nagyszerű fejese után a labda a győri kapuban landolt. 2–3. Öt perc múlva az üresen maradt Tóth N. lapos lövése talált utat a hosszú sarokba. 2–4. Az utolsó pillanatokban Kovács Z. egyedül törhetett kapura, majd Kocsis mellett a hálóba gurított. 2–5.
Szervezetten, helyenként  ötletesen és bátran játszott élvonalbeli ellenfelével szemben a hazai csapat, míg a másik oldalon az Újpest bebizonyította, nem véletlenül áll jelenleg az Arany Ászok Liga harmadik helyén.

Fajkusz és Varga J. szorításában az újpesti Feczesin nem fér a labdához


Horváth Dénes: – Kétszer is ki tudtunk egyenlíteni, de sajnos mindig hamar jött a válasz.

Mészöly Géza: – Nagyon fontos volt, hogy továbbjussunk. Kettő kettes állásnál kissé megijedtünk, de aztán sikerült egy sebességgel nagyobbra kapcsolni. Gratulálok ellenfelünk ma mutatott teljesítményéhez.
Fajkusz és Varga J. szorításában az újpesti Feczesin nem fér a labdához.

BKV Előre–Győri ETO FC 2–1

Magyar Kupa mérkőzés a 16 közé jutásért.
Budapest, Sport utca, 700 néző. V.: Saskőy (Székely, Török)
BKV: Szerovay – Molnár, Kasza, Ruppert – Varga A., Szirtesi, Kovács A., Török S. – Sidó (Nemecsek, 80. p), Werle – Simon (Dénes, 68. p). Edző: Krecska János.
ETO: Sztevanovics – Horváth R., Stark, Vincze G. – Varga J., Jakl, Tompai (Priskin, 60. p), Vincze O., Tóth P. (Makra, a szünetben) – Nincsenko, Peric. Edző: Reszeli Soós István.
Gsz.: Sidó (13. p), Török S. (36. p), ill. Szirtesi (öngól, 68. p).
Sárga lap: Varga A. (1. p), Gerle (37. p), ill. Vincze G. (15. p), Horváth R. (27. p), Makra (91. p).
Szögletarány: 5:6, ill. 3:0.
Kiállítva: Vincze G. (41. p).

13. p: Török S. ment el a bal oldalon, majd a kapu elé ívelte a labdát és a közvetlen érkező Sidó 5 méterről a kapuba helyezte a labdát. 1–0. 36. p: Simon szöktette Szélesit a bal oldalon, ő kitűnő ütemben ugratta ki Török S.-t, az apró termetű középpályás elfektette a győri kapust, majd 8 méterről az üres kapuba helyezte a labdát. 2–0. 41. p: Vincze G. fölöslegesen reklamált a játékvezetőnél, aki így felmutatta a magáról megfeledkező játékosnak a sárga lapot. Mert már volt egy sárgája Vinczének, ezért előkerült a piros is. 68. p: Vincze O. a bal oldalról végzett el szögletet, Jakl kapura fejelte a labdát, a menteni igyekvő Szirtesi lábáról azonban az a kapuba pattant. 2–1.

Nagy meglepetésre az NB I/B-ben 12. helyen szerénykedő BKV Előre kedzte jobban a találkozót. A hazaiak számtalan gólhelyzetet dolgoztak ki, az ETO szerencséje, hogy csupán kétszer került a kapuba a labda. A vendégek balszerencséje, hogy Vincze Gábort kiállította a játékvezető, tegyük hozzá, teljes joggal, s így aztán órási hátrányba került. Éppen ezért a második félidőben már hiába tett meg mindent a sikerért az ETO, csak szépíteni tudott. A szépítő gólt is BKV-s játékosnak köszönhetik a győriek. Összességében megérdemelten jutott a 16 közé a BKV Előre, a győriek pedig szégyenszemre, csakúgy, mint egy évvel ezelőtt Bodajkon elbúcsúzhattak a kupától, így aztán a nemzetközi kupaszereplés jogát most már csak egy esetleges bajnoki jó szerepléssel (1–2. hely) tudják kiharcolni.

Krecska János: – Megdolgoztunk a sikerért, végre játékosaim a futball iránti alázattal játszottak. Jobbak voltunk, mint az ETO.
Reszeli Soós István: – A kiállítás súlyos fegyelmezetlenség következménye, mely a csapatot sújtotta. Hiába futballoztunk a második félidőben, nem sikerült megfordítani a mérkőzést. Ez a kiesés súlyos problémát jelent számunkra. 

Ajka-Matáv FC Sopron: 0-5

Ajka, 500 néző. V.: Szarka.
Ajka: Csepregi – Badics, Pálfi, Zsidó, Márton (Balla), Giron, Gersics (Hájas), Garai, Kiss, Környei, Finta (Fehér). Edző: Jászli Péter.
Sopron: Balogh – Földvári, Debnar, Szekeres, Hanák, Balaskó, Bagoly, Fehér (Sifter, 65. p), Szabó O. (Lazic a szünetben), Bárányos, Tóth M. (Venczel, 79. p). Edző: Dajka László.
Gsz: Balaskó (2), Bagoly, Tóth M., Bagoly, Pálfi (öngól)

50. p: Egy szögletet követően Bagoly fejesét az ajkai kapus nagy bravúrral védte, a kipattanó labdát Balaskó közvetlen közelről a jobb felső sarokba lőtte. 0–1. 58. p: Gyors soproni ellenakció végén Tóth M. lépett ki egy indítással, s gólkirályhoz méltó magabiztossággal értékesítette a ziccert. 0–2. 62. p: Egy újabb gyors kontra végén Balaskó vette be a hazaiak kapuját. 0–3. 79. p: Egy soproni szöglet után a hosszú oldalon helyezkedő Bagoly fejelt az ajkai kapuba. 0–4. 86. p: Pálfi lépett bele Balaskó lövésébe, s a labda az ajkai játékos lábán irányt változtatva jutott a hazai csapat kapujába. 0–5.
Az alacsony színvonalú első félidőben a soproniak játszottak enyhe mezőnyfölényben, ám vezetést szerezni nem sikerült. A második félidőben kiderült: használt Dajka László szünetbeli fejmosása, bő negyed óra alatt eldöntötték a meccset s a továbbjutás kérdését az ekkor már jól és eredményesen futballozó soproniak.

Dajka László: – A meleg, ami fogadott bennünket, hihetetlenül tompa játékot eredményezett az első félidőben. A szünetben paprikás hangulatot teremtettem az öltözőben, majd javuló teljesítményünk eredményességgel is párosult. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Steve Fossett új sebességi zeppelin-világrekordja

Új zeppelin-világrekordot állított fel Steve Fossett amerikai milliárdos, aki kormányozható… Tovább olvasom