Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

ETO Futsal - Laza győzelem a nőknél Üveges mesternégyesével

A Rába ETO női futsal együttese a szombathelyi SZOESE csapatát fogadta szombaton, bajnoki NBI-es mérkőzésen. A két újonc összecsapásának első másodpercétől a győriek nem sok esélyt hagytak a SZOESE együttesének, könnyedén szórták meg fél tucat góllal ellenfelüket.
A második félidőben aztán Molnár Attila próbált minden játékosának lehetőséget adni a biztos vezetés birtokában, talán ezért egy kicsit leült a mérkőzés a 2. félidő első harmadában. A SZOESE párszor már veszélyeztetett, de a győri futsalos lányok jól zártak. Ezután a SZOESE becsületgóljára kettő érkezett postafordultával a győriek részéről, Üveges Katalin irtózatos erejű lövései a mérkőzés utolsó perceiben állították be a meccs 8-1-es végeredményét. A mai nap félgőzzel nyert az újonc ETO a szintén újonc SZOESE ellen a női NBI-es bajnokság 2. fordulójában, de ha jobb lett volna a helyzetkihasználása a győrieknek, akkor kétszámjegyű különbség is születhetett volna.

Alig telt el az első perc a mérkőzésből, a 2. percben Csepregi lép meg a védőjétől, lövése kipattant a kapusról, a szemfüles Sipos L. közelről bepofozta (1-0). A 3. percben Csepregi lövése a kapus hasa alatt a kapufáról hullik vissza Trendik ölébe. Az első percekben erősen kezdett a Rába, Sipos kezdte meg a gólgyártást, jellemző a félidő ezen részére, hogy a SZOESE hősiesen védekezik. A 4. percben Sipos L. okosan Jakab R.-hoz passzol, Jakab lövését Trendik lábbal védte. A 6. percben Üveges lövi be kapu elé a labdát, Jakab R. a kapus előtt érkezett, a labda érintés nélkül szerencsésen bepattant a hálóba.(2-0). Fél perccel később hatalmas védhetetlen gólt lő Újvári 12m-ről a kapu jobb felső oldalába.(3-0). A kilencedik percben Vigh kapott jó labdát, a levegőben megszelídítette a labdát, majd kapásból okosan középre passzolt az érkező Szórádi N. elé aki a kapus alatt a hálóba lőtt. (4-0). Eddig nincs egy súlycsoportban a két csapat, jellemző, hogy a SZOESE első lövése a 10' percben esett. Az ETO azonnal letámad, nem hagyja kibontakozni a szombathelyi támadásokat, agresszív játéka ellen egyenlőre tehetetlenek az egyetemisták. A 14. percben ismét Sipos L. ereszti meg, távoli bombája megállíthatatlanul vágódott a szombathelyi kapu jobb oldalába. (5-0). A 15. percben Jakab R. ellen szabálytalankodnak, a szabadrúgás mögé Üveges K. állt, aki nagy erővel mértani pontossággal a sorfal melletti kis résen gyilkos erővel tüzelt a kapu bal sarkába. (6-0). Fél perccel később ismét Csepregi lő egy kapufát külsővel amit a következő támadáskor, a 17. percben Jakab R. is eltalált, a kipattanó utáni fejest a kapus ügyel bajjal hárította. Az első félidőben a győriek nem sok esélyt hagytak a SZOESE együttesének, könnyedén szórták meg fél tucat góllal ellenfelüket. Kicsit sajnálom Nagy Tündét az ETO kapusát, mivel az első félidőben egyetlen egyszer kellett egy erőtlen lövést hárítania. A 6-0-ás hazai vezetés abszolút megérdemelt.

A szünet után a 25. percben Üveges vezethette rá egyedül a 12-es kapusra a labdát, a kapus kicselezése után kisodródott, beadása az érkező Sipos feje felett szállt el. Nagy helyzet volt! A másik oldalon Nagy Tündét váltó Oláh Erika élményszámba menő kifutásos kivetődései jelentették a SZOESE támadások végét. A 28. Percben két Sipos Lilla bomba jelezte a vendégeknek, nem lesz sétagalopp a második félidő, az első lövés célt tévesztett, a másodikat fél perccel később már bravúrral kellett kitornásznia Trendiknek. Csepregi csípett el egy átadást, megindult vele, finom passzát Üveges a rövidre tolta, a kapusról vágódott szögletre. A 33. percben Újvári vesztette el a labdát, András testtel söprögetett, szabad lett a vége. Egy perccel később a SZOESE-s Megyeri B. belőtte 2-es rálőtte a győri kapus nem tudta megszelídíteni a labdát, Lehota Sz. rácsapott és hasa alatt belőtte. (6-1). Ennyi kellett csak az ETO-nak, fél perccel később Üveges lőtt nagy erővel 13 m-ről, lövése a kapusról vágódott a hálóba.(7-1). Az utolsó percekben megélénkült a játék, az ETO játékosai rengeteg helyzetet kialakítottak, de a SZOESE kapusának köszönhetően már nem változott az eredmény, egészen az utolsó percig, amikor a 40. percben Üveges bombája irtózatos erővel két kapufát is érintett, az érkező Jakab R. kísérte aztán a kapuba a labdát.(8-1). A Rába ETO első hazai bajnokiján az NBI-ben fölényes győzelmet aratott a vendég SZOESE ellen, de a második félidőben nagyon sok helyzet kimaradt, illetve Terdik T. védései miatt az igazi gólzápor elmaradt, de így is szép az eredmény, az ETO megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Molnár Attila: Egy nagyon jó első félidő után, ahol a tervezett játékunkat nagy részben sikerült megvalósítani, egy eléggé nyögve nyelős második félidő sikeredett, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket a helyzeteket ugyanazzal a lendülettel ki is hagytuk. Hiába voltunk mezőnyfölényben, hiába voltak meg a lehetőségeink, sajnos nem sikerült olyan különbségű győzelmet aratnunk, ami számomra ezen a mérkőzésen elfogadható lett volna. Természetesen dicséret illeti a lányokat, de a későbbiekben sokkal nagyobb koncentrációra lesz szükség ahhoz, hogy a céljainkat elérjük.

Üveges Katalin: Úgy gondolom, hogy nagyobb irammal is mehettünk volna ezen a mérkőzése, de mint az eredmény is mutatja 8-1-re meg tudtuk verni a szombathelyi csapatot. A 2. félidő eredménye 2-1 ami nem örömteli a számunkra, de legközelebb jobban odafigyelünk és koncentráltabban fogunk játszani, nem pedig megelégszünk a 6-0-ás félidei eredménnyel.

Sipos Lilla: Azt gondolom, hogy a csapat minden tagja megtett mindent a győzelemért, a helyzetkihasználásunkon javítanunk kell, azért fogunk dolgozni az edzéseken, hogy ezt kijavítsuk. Nagyon bízom a csapatomban a jövőre nézve, nagyon biztató dolgokat csináltunk. Véleményem szerint a jövő heti mérkőzésünket tartom a legfontosabbnak az Astra HFC együttese ellen, ahol nem lehet ennyit hibázni, mert lehet hogy öt helyzetből mind az ötöt be kell lőni ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet, de elég bizakodó vagyok és most örülök a három pontnak.Női Futsal NBI 2. forduló 2013.09.14.
Győr Magvassy M. Sportcsarnok

RÁBA ETO-SZOESE 8-1 (6-0)
Rába ETO kezdő: Nagy T. - Csepregi G., Jakab R., Üveges K., Sipos L.
Csere: Jakab P., Újvári K., Vigh R., Szórádi N., András F., Oláh E., Szücs V.
Vezetőedző: Molnár Attila

SZOESE kezdő: Terdik, T. - Nagy B., Csibi N. R., Czene M., Lehota Sz.
Csere: Montag E. A., Megyeri B., Pulai L.
Vezető edző: Szimán Bálint

Gólszerzők: Sipos L. (2', 14'), Üveges K. (4', 15', 34', 39'), Újvári K.(6'), Szórádi N. (11'), illetve Lehota Sz. (32')
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi Kupa: Az ETO legyőzte a Barcelonát

Bravúros győzelemmel kezdte az Audi Hungaria ETO U16 nemzetközi labdarúgó kupát a Győri ETO FC: a… Tovább olvasom