Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

ETO FC: biztató, jó játék a Graz ellen

Labdarúgás - Lejátszotta második törökországi mérkőzését a Győri ETO FC. A zöld-fehérek megismételték szombati jó játékukat, de nem tudtak győzni a Sturm Graz ellen. A csapat a tervezett ütemben halad a munkával.
Győri ETO FC–Sturm Graz 1–1 (1–0)

ETO FC: Sztevanovic – Odikadze, Stark, Djordjevic, Völgyi, Pilibaitis (Pákolicz), Stanisic (Nyári), Tokody, Józsi (Sánta), Kink (Aleksidze), Brnovic (Ajhupera, Bicak).

Gsz.: Kink (30.), ill. Hlinka (82.).

Dragoljub Bekvalac: – Kiváló csapat ellen merészen és keményen futballoztak a játékosaim. Lassan látszik, ahogy fejlődik a játékunk.
Hétfő este újabb együttes csatlakozott ahhoz a közel négyszázhoz, amely Antalya tartományban készül a tavaszi szezonra, megérkezett ugyanis Belekbe a DVSC. A debreceniek az ETO-hoz hasonlóan a Hotel Arcadiában szálltak meg, így egy nap erejéig a szálloda három magyar együttesnek adott otthont. A Haladás tegnap ugyanis befejezte az edzőtáborozást, és Csertői Aurél csapata hazautazott.

A kedd délelőtti edzésen valamennyi ETO-játékos részt vett, az esti mérkőzésre való tekintettel főként taktikai elemeket gyakoroltatott a Dragoljub Bekvalac vezette szakmai stáb. Teljes értékű munkát végzett Józsi György és Zámbó Bence, a többiektől külön gyakorolt viszont Jäkl Antal, Bojan Neziri és Bajzát Péter.

A zöld-fehérek tréningjein fontos szerepet tölt be Halasi Szabolcs, aki pályaedzői tevékenysége mellett Dragoljub Bekvalac szavait fordítja magyar nyelvre. A csapat fiatal edzőjét, aki egy hónapja csatlakozott az ETO stábjához, eddigi tapasztalatairól kérdeztük.

– Korábban utánpótlás-nevelőként dolgozott, mennyiben más az új feladata?

– A Szpartak Zlatibor csapatánál nem kész játékosaim voltak, több türelemre volt szükség a munkához. Az ETO-nál profi játékosokkal dolgozunk, technikai tanítanivalónk már nincs, és a taktikai képzés sem olyan bonyolult.

Könnyen elfogadta a győriek ajánlatát?

– Sok álmatlan éjszakát okozott a megkeresés. Nemrég költöztem Szabadkára, ahol kezdtem berendezni az életem. Hosszas gondolkodást követően végül karácsony után igent mondtam az ajánlatra. Sok lemondással jár a munkám, a családomat már egy hónapja nem láttam, és a barátnőmmel is csak akkor találkozhattam, amikor meglátogatott Győrben, de tudtam, mire vállalkozom.

– Pályaedzőként érkezett az ETO-hoz, de ennél jóval több feladatot lát el a csapat körül.

– Igen, magam is meglepődtem kicsit, hogy mennyi feladatom van, edző, tolmács és asszisztens vagyok egy személyben. Próbálok kapocs lenni Bekvalac mester, a szakmai stáb és a játékosok között. Igyekszem mindenkivel jó viszonyt kialakítani, hiszen csak így lehetünk sikeresek. Az eddig eltelt egy hónapban nagyon sok emberrel ismerkedtem meg, és olyan szakemberekkel dolgozom együtt, akiktől sokat tanulhatok. Zakariás Géza, Nagy Sándor, Szabó Ottó, Tőkés László mind-mind ilyen, nem is beszélve Dragoljub Bekvalacról. Vele már ismertük egymást korábbról is, de ilyen szinten még nem dolgoztunk együtt.

– Egy hét már eltelt az edzőtáborból, hogyan értékeli az eddig eltelt időt?

– Jól megy a munka, dinamikusak az edzések, a játékosok értik a feladatukat, eddig úgy haladunk, ahogy elterveztük. Nagyon gyorsan elrepült ez a hét nap, úgy gondolom, nemcsak nekem, hanem a játékosoknak is. Megkapják a terhelést, ők pedig elfáradnak a becsülettel elvégzett munkában.

– A Szpartak Moszkva elleni teljesítmény azt mutatta, jó irányba tart a csapat.

– Ez egy pozitív visszajelzés volt, de nem szabad elhamarkodott következtetést levonni ebből a mérkőzésből. Ez volt az első meccs, mindenki bizonyítani akart és száz százalékon pörgött. Az ellenfél kvalitását jelzi, hogy két helyzetből két gólt lőtt, ez a felkészülés mostani szakaszába még belefér, de a bajnokságban már másként lesz. A védőnégyes először játszott ebben az összetételben, ennek ellenére jól működött a hátsó alakzat. Nagy szükség van a csapatkapitányra, Stark Péterre, aki határozottan irányítja a védelmet.

– Mi a véleménye az új játékosokról? Segítségére lehetnek a csapatnak?

– Az eddigi erősítések jól sikerültek, de még nekik is bizonyítaniuk kell. Mindenki meg fogja kapni a lehetőséget, hogy kiharcolja a helyét a csapatban, még nem végleges ugyanis a keretünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: Audi ETO-Békéscsaba 26-23

Kézilabda - Kínkeserves győzelemmel hangolt a hétvégi, Ljubjana elleni BL-mérkőzésre az Audi ETO KC.… Tovább olvasom