Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

ETO: Dudást vinné az Arsenal

A Győri ETO FC labdarúgócsapatánál jelentős változások történtek az elmúlt időszakban.

Klement Tibor
Sok újdonsággal, érdekességgel  szolgál a Kisalföld olvasói számára Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője. Az edzőváltás hátteréről, a játékoskeret alakulásáról, az őszi idényről adott interjút.

A Csank-ügy

„Abban egyeztünk meg Csank Jánossal, hogy nem nyilatkozunk a válás okairól, de mivel ez a téma érthetően érdekli a szurkolókat, néhány dolgot mégis muszáj elmondanom. Az már kiderült, hogy alapvető szakmai különbségek alakultak ki Csank János és a menedzsment között. Ami a Kisalföldben megjelent, azt csak megerősíteni tudom, számunkra Szűcs, Dragóner és Tököli leigazolása nem volt elfogadható, mi inkább a fiatalokat helyeztük előtérbe. Hogy miért nem a bajnokság végén, miért a felkészülés idején léptünk? Úgy tűnt, Csank a viták ellenére elfogadta az elképzelésünket, ám ahogy az igazolásaink nem abba az irányba haladtak, ahogy gondolta, kijelentette: élete leggyengébb játékoskeretével van dolga és az első öt hely valamelyikének megszerzését célként nem vállalja. Ezután került sor a szakításra."

Miért pont Pajkos?

„Pajkos Jánost a közhiedelemmel ellentétben sem nem Reszeli Soós István szakmai igazgató, sem nem én találtuk ki. Tarsoly Csaba tulajdonos figyelt fel arra, hogy tavaly Gálhidi György idény közbeni távozása után remekelt a Diósgyőrrel, majd mi- után télen pénzügyi okok miatt a csapat legjobbjai távoztak, a fiatalokkal is bravúrosan szerepelt. Pajkost higgadt, nyugodt, jól felkészült szakembernek tartjuk. Első intézkedései közé tartozott nálunk, hogy – az elődjétől eltérően – támaszkodik a tudományos, módszertani csoport munkájára, a mérések eredményeire. Csankkal egy időben megváltunk Csató Sándor pályaedzőtől is és Klement István lett Pajkos segítője. Főként azért, mert kollégáival eredményesen dolgozott az árnyékcsapattal az elmúlt években és az első keretben lévő fiatalok beilleszkedését jobban segítheti. Tőkés László kapusedző munkájával elégedettek vagyunk."

Tokodyt is szerződtették

„Az már köztudott, hogy a tavalyi gárdából Pusztai és Makra a REAC-ba távozott. Varga Zoltánnak több lehetősége van, hívja a Pápa, a ZTE és a Kaposvár is. Tóth Péter felesége gyermeket vár, Szombathelyen kíván szülni, ezért a játékos a vasi városban vagy ahhoz közelebb akart tovább futballozni. Kérésünkre azonban újabb egy évig az ETO-t erősíti. Az új emberek közül a védelem közepére igazolt utánpótlás-válogatott Kovács Zoltán eddig jó benyomást tett az előkészületi mérkőzéseken. Müller Zsolt középpályás Pajkossal ifjúsági bajnokságot, majd később Magyar Kupát nyert Debrecenben. Egy évre kölcsönvettük Debrecenből Virágh Aladár fiatal bal oldali középpályást és amit az átigazolási szezon legnagyobb szenzációjának tartok, három évre szerződtettük a kétszeres válogatott Tokody Tibor csatárt, aki korábban Újpesten játszott, a legutóbbi két évben pedig Németországban Oberhausenben, illetve Wuppertalban szerepelt."

A Tintor-sztori

„A szerb Tintor a szerződtetése előtti próbajátékon nem volt hajlandó részt venni, ám mivel a róla készült DVD-n jó benyomást keltett, megegyeztünk vele. Utána derült ki, hogy az összefoglalóban három évvel ezelőtti felvételek is vannak és azóta súlyos autóbalesetet szenvedett a csatár. Kiderült, hogy nem tud az ETO hasznára lenni, ezért felbontottuk a kontraktust. Szerencsére úgy tudtunk elválni, hogy nem érte anyagi kár a klubot. Ezzel együtt vállalom, ebben az átigazolásban nem jártunk el elég körültekintően."

Priskint többen vinnék

„Az ETO utánpótlás-nevelésének erősségét mutatja, hogy rangos klubok kívánják szerződtetni Priskin Tamást és Dudás Ádámot. Priskinnek vasárnap kell próbajátékra utazni a Premiershipbe most felkerült Watfordhoz, ám közben adódott egy másik lehetősége is. A BL-induló cseh Liberec pénteken a francia Rennes ellen mérkőzik és mivel a csehek tesztelnék, Priskin pályára lép a Liberec színeiben. A csatár szívesen utazott el, hiszen nyelvi nehézségei nincsenek és esetleg az otthonától sem kerülne messzire. Magasföldi ügyében többször tárgyaltunk Liberecben, tudjuk, hogy ott profi körülmények fogadnák."
Miért nem Magasföldi?


„Jogos a kérdés, ha télen ennyire hajtottunk Magasföldire, akkor most miért nem őt vettük meg. Egyszerű oka van, mert a Liberec százötvenezer euróért adta el és mi csak akkor tudtuk volna kivásárolni, ha közben eladunk egy játékost. Eddig ez nem történt meg. A Sopron bejelentkezett Magasföldiért és a játékos részéről érthető, ha nem akart még várni."

Az Arsenal hívja Dudást

„Dudás Ádám a menedzserével, Varga Sándorral az ifiválogatott japán túráját követően Londonba utazik és a világhírű Arsenal vendégszeretetét élvezi. Az ágyúsok a válogatott portugáliai és luxemburgi EB-szereplése alkalmával figyeltek fel a tehetséges labdarúgóra, többször megnézték a játékát. Amennyiben a mostani útja mégis sikertelen lenne, vagyis nem kapna szerződést, akkor természetesen az ETO első csapatánál számítunk a játékára."

Előny a fiókcsapat

„Szerettük volna, ha a ligacsapat elindulhatott volna az NB II-ben, ám az MLSZ elnöksége ezt egyelőre nem engedélyezte. Több klub bejelentkezett nálunk fiatalokért, a Gyirmót Hannich Péter edző javaslatára megkapta az általa kért kapust, Boros Tamást és a jobb oldali védőt, Földes Krisztiánt. Más kérésük nem volt, ezért is nem értem az edző kisalföldbeli kifakadását, miszerint az ETO a DAC személyében az egyik riválisukat erősítette azzal, hogy fiókcsapati szerződést kötött és tíz fiataljának játéklehetőséget ad. A szerződés előnye egyébként, hogy a tízből általunk megnevezett hat labdarúgót idény közben bármikor visszaigazolhatunk. Lényegesnek tartom elmondani, hogy térítésmentesen kapta meg az Integrál-DAC a labdarúgókat és az őszi idény négy mérkőzésére mi is így vehetjük igénybe a nádorvárosi pályát."

Szurkolói ankét

„Sok bírálat érte a klub kommunikációját. Első lépésként a jövő hét csütörtökjén az ETO-stadionban szurkolói ankétot tartunk. Az érdeklődőket körbevezetjük az épülő stadionban, majd megismerhetik a csapat új edzőit és játékosait is."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FTC, Vác: még sincs licenc

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége szerdai rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy hatályon… Tovább olvasom