Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

ETO: Csank a vezetőedző

Csank János lesz január 1-jétől a Győri ETO FC vezetőedzője, Reszeli szakmai igazgatóként dolgozik tovább.

Csank János
Csank János lesz 2006. január 1-jétől a Győri ETO FC vezetőedzője. Az 59 éves szakemberrel 2,5 éves szerződést kötött a klub. Reszeli Soós István „csak" szakmai igazgatóként dolgozik tovább.

Reszeli Soós István 2003 novembere óta az ETO szakmai igazgatója, Kiprich József menesztése után a felnőttegyüttes vezetőedzői tisztét is ellátta. A keddi hivatalos bejelentés szerint kettős megbízatása december 31-én megszűnik. Szakmai igazgatóként azonban továbbra is ő és az ügyvezető igazgató, Klement Tibor alkotja a klub döntéshozó menedzsmentjét. A vezetőedzői teendőket viszont az egykori szövetségi kapitány, Csank János látja el, akivel  2006. január 1-jétől szóló két és fél éves szerződést kötött az ETO.

Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezetője így indokolta a váltást:
„Már nyáron tárgyaltunk Csank Jánossal, aki akkor Sopronba szerződött. Nálunk újfent kiderült, Reszeli Soós istván egy személyben nem tud megfelelni a szakmai igazgatói és a vezetőedzői munkakörnek.

Időközben Csank János ismét szabaddá vált, folytattuk a tárgyalásokat. Az MTK elleni vereségnek nincs köze a bejelentés időpontjához, egyszerűen nem akartuk jegelni a megállapodást. Az idényt Reszeli Soós István fejezi be, hogy az új vezetőedző az általa elképzelt felkészüléssel és kerettel kezdhesse a munkát."

Az biztos, hogy Vasas és Varga mellett távozik Kenesei is, akinek decemberben lejár a kölcsönadása, kivásárolni pedig 600 ezer dollárért lehet, amit az ETO nem tud kifizetni. A több csapattal hírbe hozott Priskin, valamint Sztevanovic megvételéről még senki nem tárgyalt még a klubbal.

Az ETO új vezetőedzőjét, Csank Jánost telefonon értük utol.

– Miért csak január elsejétől áll munkába? – kérdeztük a szakembert.

– Így állapodtunk meg. Nyilván a tulajdonos lehetőséget kíván adni a jelenlegi edzőnek, hogy befejezze az őszi idényt. Egyébként nekem szimpatikus ez a döntés, amely bizonyítja, hogy Tarsoly Csaba nem szeret kapkodni.

– A sors furcsa fintora, hogy legutóbb épp az ETO elleni mérkőzés után menesztették Sopronból, ahol sokak szerint nem kapott elég időt bizonyítani.

– Talán rosszkor voltam rossz helyen, bár inkább úgy mondanám, rosszkor voltam jó helyen, ugyanis kimondottan korrekt volt a válás a soproniakkal.

– Egy olyan csapathoz szerződött, ahol szakmai igazgató felügyeli a munkát. Dolgozott már hasonló klubmodellben?

– Még nem. Úgy gondolom, ahol egy fiatal, esetleg rutintalanabb edző irányítja az első csapatot, elkél a szakmai igazgató segítsége. Nos, a mi helyzetünk ettől eltér, ugyanis én önállóan is el tudom látni a feladatomat. Természetesen azonban számítok Reszeli Soós Istvánra, aki egy úgynevezett összekötőkapocs lesz köztem és a tulajdonos között.

Reszeli Soós István
– Abban biztosak vagyunk, hogy képben van a csapatot illetően s nem vásárolt zsákbamacskát, amikor Győrbe szerződött.


– Az ETO kiugró, figyelemre méltó eredményeket tudott elérni a magyar bajnokságban s kialakult egy igényes nézőközönség, amely joggal vár eredményes és látványos futballt. Sajnálom, hogy a szurkolók mostanában kicsit eltávolodtak a csapattól, legalábbis kívülről így tűnik. Szeretném, ha olyan csapat futballozna a megújuló stadionban, amely kiszolgálja a közönséget. Jó lenne, ha divat lenne Győrben labdarúgó-mérkőzésre járni, de nem szeretném, ha mondjuk egy-egy sikertelenség után elfordulnának az együttestől. Kell ugyan a jogos kritika, de csak egészséges hangulatú közegben lehet alkotómunkát végezni.

– A győri vezetés meghatározott valamilyen célt, amit a csapatnak el kell érnie?

– Ilyen nem került be a szerződésembe, de szerintem nincs is nagy jelentősége. A csapattal együtt a maximumot szeretném nyújtani. Nagy dolognak tartom, hogy a tulajdonos úgy nyilatkozott: olyan csapatot vár, amely rám jellemző.

– Három forduló van még hátra az őszi idényből. Gondolom, ott lesz a csapat mérkőzésein.

– Igen, de nem csak a felnőttek produkciójára vagyok kíváncsi. Szeretném megnézni az utánpótlás találkozóit is, hogy feltérképezzem, melyek azok a fiatal játékosok, akikre később majd számíthatok.

Kapcsolódó anyagok >>

Keresik az okát a második félidei játéknak (2005-08-30) >>
Csernus doktor bevállalta (2005-10-04) >>
Találkozás Csernus doktorral (2005-11-07) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halál a kézilabdapályán

Tragédiával zárult az NB II-es férfibajnokság. Az utolsó őszi fordulóban a Győrújbarát KSE a Szentgotthárd otthonában lépett pályára. Szünet után, miközben a csapatok a pályára vonultak, a vendégek 22 éves irányítója, Dobánszki Gyula rosszul lett, összeesett, s bár a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem mentette meg. Tovább olvasom