Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

ETO - Stark Péter: Nem férfi, aki feladja!

Király József vezetőedző eltiltása miatt a hétvégén először meccselt egykori csapata kispadján Stark Péter, az ETO korábbi kiváló védője.
A volt játékos és a jelenlegi pályaedző meglepően kritikusan értékelte a győri gárda teljesítményét az 1–1-es döntetlennel végződött Tiszakécske elleni bajnoki után. Azt mondta: szégyelli magát a játékosok helyett is, akiknek ha már az alázat, valamint a klubhűség nem számít, legalább a fizetésükért küzdjenek meg.

– Tudjuk, mennyire szereti az ETO-t; milyen gondolatokkal ült le a kispadra a csapatot irányítani és hogy érezte magát a kilencven perc alatt? – kérdeztük Stark Pétert.

– Nagyon vártam ezt a mérkőzést, azzal együtt, hogy tisztában vagyok a képességeimmel, s tudom, hogy még nem vagyok vezetőedző. Az oldalvonal szélén megpróbáltam azt a tudást, tapasztalatot elővenni, amiket a pályafutásom alatt szereztem, s továbbadni belőle annyit, amennyit csak lehetett. Miután elkezdődött a meccs, már egyáltalán nem izgultam, tettem a dolgom, sokat kiabáltam. Azt azért elárulom, este otthon úgy fájt a fejem, be kellett vennem két fájdalomcsillapítót.

– Meglepően kemény kritikával illette az együttest a lefújást követően. Ennyire rosszul játszott a csapat?

– A futballban az eredmény a legfontosabb. Játszhatsz jól vagy rosszul, majdnem mindegy, ha nyer a csapat. Az viszont már nagy baj, ha hiányzik az alázat, a mindenáron való győzni akarás a csapatból. Nálam ez az alap. Alap nélkül pedig még egy ház sem épült fel soha. Volt már rá példa, hogy nem játszottunk jól, de akkor legalább megvolt az akarat. Ha nincs meg az alázat, nem jön ki az esetleges játékbeli különbség, amit a másik csapat épp akarattal kompenzálhat.
A korábbi válogatott védő először „meccselt" korábbi csapata kispadján. Fotó: Mészáros Mátyás

– Másnap sem bánta meg a szigorú nyilatkozatát?

– Egyáltalán nem. Aki ismer, tudja, hogy játékospárti vagyok. A srácok is tudják, hogy a kritikával inkább segíteni akarok. Azt gondolom, a pályán néha túlságosan jó fiúk. Kilencven percre ezt félre kell tenniük. Majd a meccs után lehet kezet fogni és aztán barátkozni.

– Kapott valamilyen visszajelzést ezzel kapcsolatban?

– Senki nem mondta, hogy túlságosan kemény lettem volna.

– Van, aki úgy véli, ez a véleménye kicsit talán a szurkolóknak is szólt...

– Tisztában vagyok vele, hogy a győri az egyik legkritikusabb közönség. Az egekbe tud emelni, de ha úgy alakul, a pokolba taszít. Ezzel nincs is probléma, s őszintén, minden hátsó gondolat nélkül mondtam, amit mondtam.

– Amúgy meglepődött, amikor Király József mellé kinevezték pályaedzőnek?

– Persze, hiszen ahogy említettem, tisztában vagyok a jelenlegi tudásommal. Nyilván ez a pályafutásomnak, klubszeretetemnek is szólt. Ami biztos, igyekszem minden jót visszaadni mindabból, amit az elmúlt harminc évben tanultam és kaptam a klubomtól, és persze igyekszem most Király Józseftől a lehető legtöbbet megtanulni a szakmából. Most az első csapat mellett van rám szükség, de ha úgy alakul és azt mondják, menjek vissza az egyik gyerekcsapathoz, szívesen dolgozom a klubért ott is.

– Egyelőre elmarad a várakozástól az ETO szereplése. Mit gondol, van még esélyük jövőre feljutni az élvonalba?

– Nem férfi, aki feladja! Aki nem hisz ebben, nincs keresnivalója ebben a csapatban. Sokkal több van egyébként ebben a társaságban. Csak néha hiányzik még az alázat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női labdarúgás - Első győzelmüket szerezték

A múlt hétvégén szezonbeli első győzelmét szerezte az NB II Nyugati csoportban szereplő MTE 1904. Tovább olvasom