Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

ETO - Győri szempontból az MLSZ lehetne a megmentő, de mindenki menekül

A játékosok május közepétől szabadon igazolhatók lesznek, mert több hónapnyi járandóságukkal tartoznak.
„Úgy látom, az ügytől, annak megoldásától mindenki menekül" – mondta dr. Tamás Lajos, a pécsi sportjogi szakjogászképzés programvezetője a győri ETO helyzetéről. Egyre nagyobb az esély a megyei bajnokságban való indulásra, a szakjogász szerint az MLSZ lehetne a megmentő.

„Drukkolok az ETO-nak, de sok biztatót nem tudok mondani a helyzettel kapcsolatban. Úgy látom, már az is bravúr lesz, ha befejezik ezt a bajnokságot" – mondta dr. Tamás Lajos egyetemi docens, a pécsi tudományegyetem sportjogi szakjogászképzésének programvezetője a Győri ETO FC lehetséges jövőjéről.

„A játékosok május közepétől szabadon igazolhatók lesznek, mert több hónapnyi járandóságukkal tartoznak. A legnagyobb gond azonban az, hogy a következő évi NB I-es induláshoz szükséges licencfeltételeknek megfeleljenek. Ilyen körülmények között ezt úgy tűnik, nem lehet biztosítani. Az NB III-as indulás is nehezen elképzelhető, mert ha a tartozások miatt új sportszervezet jön létre, akkor nincs jogelőd, akitől átvehetné az indulás jogát, így annak a legalacsonyabb osztályban, vagyis a megyei bajnokságban kell elindulnia. Ez katasztrófa lenne Győr szempontjából, akár a szurkolókat, akár az utánpótlást vagy a várost nézem. Hogy kinek kellene tennie ez ellen? Morális szempontból talán a magyar futball jövőjéért felelős Magyar Labdarúgó Szövetségnek. Nem hagyhatja eltűnni a futball térképéről a patinás ETO-t. Úgy látom azonban, az ügytől, annak megoldásától mindenki menekül. A Gyirmóttal való fúzió lenne egy jó lehetőség, ám nem ismerem az NB II-ben szereplő csapat tulajdonosainak véleményét" – mondta dr. Tamás Lajos, akit arra kértünk, jósolja meg, hogy ősztől melyik osztályban találkozunk az ETO-val. „Azt remélem, hogy az NB II-ben, mert valaki megmenti őket."

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippmester 2015 - Nyertes Szombathelyről

A héten 12 helyes találat volt a legtöbb, amit találtunk, ennyit öt játékosunk ért el. Közülük Kun… Tovább olvasom