Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

ETO-szurkolók egymás közt: ˝Na, jössz a Csorna elleni meccsre?˝

Pikáns mérkőzéssel kezdődik az NB III Nyugati csoport első fordulója, az osztály újoncai közül az ETO a Csornai SE-t fogadja.

Az ETO-ultrák vezetője szerint szurkolásban nem lesz hiány a szombati mérkőzésen. Bognár Zsolt, a Csorna edzője bizakodó a végeredményt illetően. A Rábaközből sokan érkeznek a győri összecsapásra.

Remélhetőleg sok néző látogat majd ki a győriek első harmadosztályú mérkőzésére, amelyen az ETO a Csornával találkozik. Hagyományosan a felső szektorban szurkolnak majd az ultrák is.

„Bár különösebb látványossággal nem készültünk, ott leszünk a lelátón a szokásos helyünkön – mondta Kocsis Balázs, a szurkolói csoport egyik vezetője. – Az ETO mindig fontos volt és fontos is marad a számunkra, még a harmadosztályban is. Nyilván azért az NB III-at még szoknunk kell, furcsa is volt egymástól azt kérdezgetni, hogy ˝Na, jössz a Csorna elleni meccsre?˝. Sokan hívtak a csapattal kapcsolatban, még olyanok is, akik két-három éve nem voltak már az ETO mérkőzésén, s azt mondták, most szívesen megnéznék a fiúkat. Többen jelezték azt is, hogy feljönnének a fenti szektorba hozzánk szurkolni. Nyilván ez egy fiatal gárda lesz, amelynek legtöbb játékosa feleannyi idős, mint a legutóbbi győri csapatban szereplő labdarúgók, de úgy gondolom, szerethető lesz ez az együttes is. A felkészülési mérkőzéseken azt láttuk, hogy szívvel-lélekkel küzdenek a fiúk, ami néha még az eredményességnél is fontosabb. Persze remélem, azért a győzelmek sem maradnak el. A szurkolásról mi gondoskodunk, s ha az nem is lesz mondjuk mindig olyan színvonalú, mint az élvonalban, rajtunk a siker nem fog múlni. Amit még tapasztaltam, hogy nem csupán mi, ultrák állunk a csapat mögött. Nagyon sok szurkoló támogatja ezt a fiatal győri csapatot."

A győri ultrák nem hiányoznak majd ezentúl sem az ETO mérkőzéseiről.
A győri ultrák nem hiányoznak majd ezentúl sem az ETO mérkőzéseiről.

Pénzes Mihály volt válogatott és utánpótlás Európa-bajnok csatár az ETO-ban sokat, a Csornában keveset játszott. Napjainkban az ETO öregfiúk baráti társaság vezetője.

–Tehetséges fiatalok alkotják az ETO-t, képesnek tartom őket rá, hogy megnyerék a bajnokságot – mondja az egykori futballista. – Szigorúan kell fogni a fiúkat, mert ebben a korosztályban hajlamosak a lazításra. A pályán hiányzik a rutin, ezt majd a szakmai stábnak, a vezetőknek kell pótolni. Az előkészületi meccseken a támadójáték döcögött, a bajnokságban néhány forduló után kiderül, mennyire erős a csapatunk. Érzésem szerint a Csornát egy-két góllal legyőzzük. Az ETO-nak mindenáron fel kell jutni az NB II-be!

A Csorna jelenlegi edzője, Bognár Zsolt furcsa érzésekkel tér vissza a győri stadionba. A korábbi védő 121 alkalommal lépett pályára bajnoki mérkőzésen az ETO-ban.

„Felemásak az érzéseim – kezdte „Bogesz". – Nyilván sokan emlékeznek rá, nem volt valami szép a búcsú köztem és Tarsoly Csaba között. Persze ez már a múlt, és nagyon örülök, hogy ismét jó a kapcsolatom a korábbi klubommal. Meg is hívtak a legutóbbi öregfiúk-mérkőzésre, ami nagyon
jólesett. Természetesen most a saját csapatom a legfontosabb, Csornán kezd már amolyan futball-láz kialakulni, sokan várják izgatottan a harmadosztályú rangadókat. Rögtön egy ilyennel kezdünk, s többen is jelezték, hogy elkísérnek majd bennünket az ETO Parkba. A játékosainknak azt mondtam, biztosan hatással lesz rájuk, hogy egy ilyen stadionban játszhatnak. Bár nekünk mások a céljaink, bízom benne, hogy jól sikerül már az ETO elleni bemutatkozásunk is. Nem akarunk fiatal csapatunkkal a csoportban alárendelt szerepet játszani."

Bérletek, jegyek

Az ETO 100 Baráti Kör tagjai a korábbi évekhez hasonlóan idén is hozzájuthatnak bérletükhöz.

Azt az esedékes tagsági díj (3000 forint) befizetése ellenében átvehetik ma déltől munkaidőben az ETO-stadionban Kovács Tivadartól.
Az ETO Shopban megkezdték a jegyek árusítását, a szombati mérkőzés előtt is meg tudják vásárolni az érdeklődők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa Liga: Hátrányból fordítva nyert Debrecenben a Rosenborg

A hajdúsági együttes a vereség miatt nagyon nehéz helyzetből várja az egy hét múlva esedékes… Tovább olvasom