Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Ételt neveztek el Görbiczről, Verebesről és Hannichról is - fotók

Micsoda csapat jött össze az egyik győri vendéglőben! Tizenegy ETO-legenda, és mai kedvenc adta a nevét az étlapon szereplő finomságokhoz. Mindenki megkóstolta a saját magáról elnevezett ételt.
A vendéglő tulajdonosainak sikerült véghezvinni azt a bravúrt, hogy a három sportágat képviselő tizenegy ETO-sztárt egy asztalhoz ültetessék, úgy hogy azok mindannyian a róluk elnevezett ételt kóstolják meg.

Palotai Károly és Keglovich László ötkarikás bőségtálja, Verebes mester mágikus pörköltje, a Hajszán Gyula cseles fatányérosa, a Póczik József-bomba, a Hannich Péter-féle kéttüdejű, az Iváncsik Mihály-cunder, Görbicz Anita hálószaggatója, Vincze Ottó kedvence, Koltai Tamás vízi világa és Dróth Zoltán betyárpecsenyéje is választható a korábban is az etósok egyik kedvenc helyének számító Betérőben az étlapról.

A cél az volt, hogy olyan győri kötődésű sportolókról nevezzenek finomságokat, akik - ha már vendéglátásról esik szó - pályafutásuk során letettek valamit az asztalra. Mindenki az első telefonhívásra a nevét adta a kezdeményezéshez, és az ételek különleges premierjére is elfogadta a meghívást.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina


A jó hangulatú ebéden az ETO nyolcvanas évekbeli aranycsapatának tagjai Póczik József, Hannich Péter, Hajszán Gyula, és az edző Verebes József inkább nosztalgiáztak, pár percre azonban a konyhában is tiszteletüket tették. Az is kiderült, hogy az étlapon a nevüket viselő étkek tényleg a kedvenceik, és gyakran fogyasztják azokat, mint ahogy Keglovic László, és Palotai Károly is.

Görbicz Anita érdeklődött leginkább az ételekről a szakácsoktól, akik néhány jótanáccsal is ellátták a főzést illetően. Mint megtudtuk Anita több időt tölt a konyhában, mint párja, de a különleges alkalmakra inkább Vincze Ottó állítja össze a menüt. Az ETO FC egykori válogatott középpályása nem sokat gondolkodott amikor arról kérdezték, mit ajánl Vincze-kedvencének: nála a böllérmáj a nyerő.

A tulajdonosok remélik, hogy az ételek minősége méltó lesz a nevüket viselő sportolók jó híréhez, és az etósok gyakaran betérnek egy-egy Póczik-bomba, Iváncsik-cunder, vagy Görbicz-hálószaggató kedvéért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A FIFA vizsgálja a magyar bírók meccseit

A mérkőzés manipulálásának vádjával vizsgálatot indított két februári barátságos válogatott… Tovább olvasom