Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Eső zavarta meg az ob-t

Az idei dunakiliti díjugrató-viadalra tizenhat kategóriában hetven lovas nevezett. Bár az eső sok nézőt távol tartott a helyszíntől, színvonalas versenyt láthattak a kilátogatók.

Vette az akadályt: Grundtner Gábor Panama nyergében.
A kétnapos megmérettetésen 8–8 kategóriában B/1-től A/1-ig rendezték meg a versenyszámokat. A két nap külön versenynapnak számított, hisz egyben a megyei díjugrató-bajnokság második és harmadik fordulójának is számított a viadal. Tíz megyéből 35 lovasegyesület hetven lovasa nevezett a helyi lovasklubban. Makay Tamás – aki kilenc éve a verseny szervezője – szerint a többször eleredő eső csak késleltette, de nem akadályozta a versenyt.

– Szerencsére évről évre több versenyzőt tudunk elcsalogatni Dunakilitire – mondta a szervező. – Idén már Kaposvárról és Taszárról is jelentkeztek a versenyre, s úgy érzem – s a visszajelzések is ezt igazolják –, színvonalas viadalt sikerült összehozni. Sajnos a nézőszámmal továbbra is elégedetlen vagyok, bár a távolmaradásukban az eső is közrejátszott. Külön öröm számomra, hogy lányom B3-as győzelmei után élete első B2-es versenyén ötvenkilenc induló közül a negyedik helyen végzett. Kiemelném még Peredi Szabolcs győzelmét, hisz Románc nevű lova másodszor szerepelt ilyen megmérettetésen.

A győztesek névsora: B1a kezdő lovasoknál: Egervári Orsolya Judás nyergében. B1b kezdő lovaknál: Peredi Szabolcs (Románc) és Grundtner Gábor (Polka). B1c nyitott kategóriában Makay Zsanett (Isabelle), ezen belül a B3-ban Miklós Eszter (Kánya), ifj. Szikszai Lajos (Aurél) végzett az élen. B2 nyitottban Sárfy Gábor (Mámor) és Grundtner Gábor (Panama), míg az ifiknél Pausits Vilmos (Zora) és Kovács Andrea (Szellő) győzött. B3 nyitott kategóriában Grundtner Gábor (Jósnő) és Pirik József (Porthos), míg az ifiknél Fajka Dávid (Cellestra) és Orczifalvi Borbála (Nemes) lett az első. A1 nyitottnál Bécs Ágnes (Aranyforint) és Szentirmay Péter (Norman), kezdő lónál Fazekas István (Landjunker) míg az ifjúságiaknál Bönde Ferenc (Amazon) győzött a viadalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy arany a párosoknak

Ötből négy aranyérmet szerzett a gdanski maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság második napján a… Tovább olvasom