Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Erőn felüli játék az alapszakaszban

Az alapszakasz kilencedik helyén végzett, épphogy csak lemaradt a felsőházi rájátszásról Sopron első osztályú férfi kosárlabdacsapata.

Amennyiben a papírformának megfelelően a Körmend megverte volna a férfi kosárlabda-bajnokság zárófordulójában a Kaposvárt, most egy nagyon boldog, elégedett Sterbenz Lászlóval értékelnénk a Soproni sÖrdögök alapszakaszbeli szereplését. Ez esetben ugyanis a felsőházban folytatná a rájátszást a gárda. Mint azonban tudjuk, nem ez történt. A szakember újonc együttese 13 győzelem mellett 13 vereséggel zárva erőn felül teljesített az alapszakaszban.

„ Két éve vettem át az akkor NB I B-s csapat irányítását – kezdte Sterbenz László. – Az akkor kitűzött célok egyike a feljutás volt, a másik pedig, hogy kialakuljon egy stabil, biztosan bent maradó csapat, amely a soproni közönséget visszacsalogatja a férfimeccsekre."
A csapat öt légióssal szerepelt a bajnokságban.

„ Közülük egyik sem játszott korábban Magyarországon. Nem terveztük, hogy ennyi légióssal állunk majd fel, de gazdasági megfontolások erre kényszerítettek bennünket. Tárgyaltunk ugyanis több magyar, sőt, nem egy soproni kötődésű kosarassal is, de velük nem sikerült megegyezni."
Az egyéni teljesítményeket is értékelte a szakvezető.

„ Sok játékunk volt kijátszva amerikai centerünkre, Bowmanre, s ő többnyire jól oldotta meg feladatát. A másik amerikai, Carr kezdetben nehezen értette meg, pontosan mit is várunk tőle, és néha olyankor is rengeteget vállalt, amikor nem ment neki a játék. A szezon vége felé feljavult. A többiek remek csapatemberek, akik hol jobban, hol gyengébben teljesítettek. A magyar játékosok közül kritikus helyzetekben sokszor lendítette át a holtponton a csapatot Palotai, Körtélyesi pedig néhány meccsen egyenesen nyerőember lett, védekezésben is extra feladatokat oldott meg. Boldizsár is volt, hogy sokat segített tripláival, határozott védekezésével, s Csaplár-Nagy is hozzá tudott tenni a játékhoz, főleg védekezésben."Sterbenz László szerint fontos lenne a városban tartani az együttes gerincét.

„ A rájátszásban is jó mérkőzéseken jó játékkal szeretnénk kiszolgálni a közönségünket. Az idegenlégiósoknak május közepéig él a szerződésük. Ezt megelőzően pedig a bentmaradás bebiztosítása mellett van még egy igen nehéznek tűnő feladat: a mostani együttes gerincének Sopronban tartása. E vonatkozásban ugyan nem vagyok túl optimista, de majd megnézem A Rózsaszín Párduc című filmet, hogy rózsaszínben lássam a világot..."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB: Teasley távozott

Nikki Teasley soproni története véget ért. A játékos kedden bejelentette: azonnali hatállyal távozik… Tovább olvasom