Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Éremeső és pontgyűjtés a KTM csapatnál

Egertől néhány kilométerre lévő Felsőtárkányon rendezték a TOP Maraton hegyikerékpáros versenysorozat harmadik futamát, a Bükk Maratont.

Az esemény egyben a magyar kupáért folytatott verseny egyik állomása is volt. Részben ennek és a remek helyszínnek köszönhető, hogy csaknem ezer hegyi bringás vállalta a megmérettetést az ország egyik legszebb hegyvidékén. A versenyzők három táv közül választhattak, erőnléttől és felkészültségtől függően a 29 km-es rövid, 61 km-es közép és a 94 km-es hosszú távra lehetett nevezni.

A rajtnál a KTM Erste-Leasing csapata is szép számmal képviseltette magát. Mindhárom távon láthattunk fekete-narancssárga-fehér mezt a mezőnyben. Lénárt László, Bartokos Gábor, Bartokos Botond és Dolfinger Zsolt rövid távon, Dr. Cseh Veronika, Albert Katalin, Skerletz Imola, Horváth Pál, Démi „Jokó" József és Plájer Lajos közép távon ( hölgyeknél ez számít hosszú távnak ), Böhm Lajos, Horváth „Hocsa" Csaba, Völker Tibor, Kakas László, Magyar Viktor, Lóránd Imre, Fehér Csaba, Pintés Kolos és Pálosi Zoltán hosszú távon indult.


Az idei sikeres bajnoki futamok után a csapat a jó eredmények reményében, felszabadultan vágott neki a viadalnak. Az előzetes meteorológiai előrejelzések a térségben a verseny napjára zivatarokat ígértek, így a sárdagasztós, vizes fázós versenyre felkészülve érkezett a csapat a helyszínre.

A sárgumik és meleg ruhák végül a csomagban maradtak, mert vasárnap reggel szikrázó napsütésben startolt a mezőny. A jó idő a harmincegynéhány fok és a fák között magas páratartalom szerencsénkre a verseny végéig kitartott. Csupán a mezőny végén célba érkezők kaptak frissítő zuhanyt egy rövid zápor formájában.

A szervezőknek idén is sikerült egy jó „maratonos" pályát kijelölni. A hazai viszonylatban jelentős szintkülönbséggel bíró nyomvonal elsősorban a versenyzők állóképességét és akaraterejét tette próbára. Különösen igaz volt ez a közép és hosszú táv utolsó 30 kilométerére, ahol az indulóknak még jó néhány húzós emelkedőt kellett leküzdeniük.
A Bükk méltán kedvelt turisztikai célpont az erdőt járó és a természetet szerető emberek számára. A verseny során a hosszú emelkedők végén „jutalomként" számtalan lélegzetelállító panoráma várt a versenyzőkre.


Ami a csapat eredményességét illeti, nem lehet ok panaszra, hiszen sportolók több kategóriában is dobogós helyezést értek el. Dr. Cseh Veronika a tőle megszokott és elvárható módon master 2 kategóriában magabiztosan hozta az első helyet. Ugyanezen kategóriában a dobogó második fokára Skerletz Imola állhatott. Albert Katalin a master 1 kategória közép távon induló hölgyeit utasította maga mögé és állhatott a dobogó legfelső fokára. A férfiaknál, hosszú távon, a master 1 kategóriában Horváth Csaba volt a leggyorsabb. Démi József a master 3-as férfiak versenyében közép távon szerzett bronz érmet, Böhm Lajos pedig master 2 –ben hosszú távon ért célba a 3. helyen.

A versenyen többek technikai problémákkal küzdöttek, néhányan a verseny feladására is kényszerültek, ám összességében pozitív mérleggel zárult a versenyt, újabb értékes pontokat szerezve a csapatversenyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom