Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Eredményes éves mérleg

Jó egyéni és csapateredményekben, valamint sikeres rendezvények szervezésében gazdag évet zárnak a 2003-as esztendőt maguk mögött tudva a kapuvári Bázis Sportegyesület tagjai.

A kapuváriak példája bizonyítja, hogy szervezőkészséggel, ügyszeretettel, s természetesen nem kis tehetséggel a szabadidős sporttevékenység is lehet eredményes, még akkor is, ha majdnem mindent saját erőből kell megvalósítani. Hegedüs Lajos, a Kapuvári Bázis SE titkára remek kezdeményezésekről s kitűnő eredményekről számolt be az idei versenyévad elemzése során.

Négy sportlövő versenyt szervezett az egyesület ebben az évben, amelyre az ország minden vidékéről jöttek sportlövők, s első ízben – mintegy hagyományteremtésként – megszervezték és lebonyolították az első íjász-sportlövő napot. Erre Bognár Árpádot s a Mosonmagyar-

óvári Tengri Íjászegyesület népes csapatát hívták meg, akik érdekes bemutatóikkal kellően felkeltették a kapuváriak érdeklődését az íjászat iránt. Azóta a Bázis SE is vásárolt ilyen felszereléseket és szombatonként náluk is lehet gyakorolni az íjászatot. A jövő évi tervek között szerepel az íjász-sportlövő nap ismételt megrendezése.

A legjobb egyéni és csapateredmények sorában az élre kívánkoznak a Szentendrén rendezett vidékbajnokságon elért első helyezések, amelyek Orosz Ildikó és Szabó M. Károly nevéhez fűződnek. A női nagy kaliberű bajnoki címet elnyert Orosz Ildikó légpisztollyal harmadik lett, Szabó M. Károly pedig a kis kaliberű bajnoki cím mellé nagy kaliberben második helyezést is szerzett. Csapatban ugyancsak sikeres volt a Bázis SE, hiszen nagy kaliberben első, kis kaliberben második helyezést szerzett.
A másik kiemelkedő eredményt a Budapesten megrendezett Amazon-kupa hozta a klubnak, amelyen Orosz Ildikó 187 körrel nyerte a nagy kaliberű versenyt, a férfiaknál pedig Szabó M. Károly mindkét számot (192, illetve 190 körrel) és az összetettet is megnyerte.

Ezt követően a 24 csapattal és 300 résztvevővel rendezett idei országos bajnokságon az Orosz, Hegedüs, Szabó M. és Kovács összeállítású kapuvári csapat az ötödik helyezést szerezte meg. Jövőre ezen a téren is előre szeretnének lépni, a bajnoki dobogóra kerülés a céljuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beckham írói sikerei Kínában

A Real Madrid angol labdarúgójának, David Beckhamnek önéletrajzi könyve már az első héten az eladási… Tovább olvasom