Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Eltörte ellenfele orrát

Botrányba fulladt egy kispályás mérkőzés Győrött. Az egyik játékos nyílt orrcsonttörést szenvedett, mert ellenfele szándékosan az arcába fejelt.

Botrányba fulladt egy kispályás mérkőzés Győrött. Az egyik játékos nyílt orrcsonttörést szenvedett, mert ellenfele szándékosan az arcába fejelt. A vétkes már megbánta a tettét, de hosszú eltiltásra számíthat.

Megdöbbentő és egyben végtelenül szomorú eset történt a győri kispályás bajnokság II/B csoportjának egyik mérkőzésén. A nyolcadik fordulóban rendezett Danger–Brazilok rangadó 3–3-as állásnál, az 57. percben, azaz nem sokkal a meccs vége előtt botrány miatt félbeszakadt.

A vendégek egyik játékosa ugyanis lefejelte a hazai együttesben futballozó Szilasi Balázst, aki az orvosi látleletek tanúsága szerint nyolc napon túl gyógyuló, nyílt orrcsonttörést szenvedett. A kórházban megtették a szükséges lépéseket, azaz értesítették a rendőrséget. Mindezt egyébként a sértett fél testvére, Szilasi Gábor és a csapatvezető, Menyhárt Zoltán állítja egy, a megyei labdarúgó-szövetséghez eljuttatott írás szerint. Egyúttal arra kérik a szövetség illetékeseit, hogy megfelelő módon szankcionálják a szándékos durvaságot.
A sértett fél, Szilasi Balázs elmondta: mióta futballozik, még nem fordult elő vele hasonló eset.

„Az egész mérkőzésen nagyon feszült volt a hangulat, látszott az ellenfelünkön, hogy valami miatt dühösek. Nem provokáltam őket, csupán annyit mondtam a játékosnak az ominózus eset előtt, hogy jobban vigyázzunk egymásra. Erre ő szólt valamit, ezt nem értettem, majd az arcomba fejelt. A meccs után, majd hétfőn is voltam a kórházban. Az orvosok figyelmeztettek, hogy ne fújjak erősen orrot, mert akkor ismét elindulhat a vérzés.  Nagyon haragszom rá, hiszen szándékos volt a cselekedete."

Természetesen megkerestük a másik felet is, mert a vétkes labdarúgónak is szerettünk volna lehetőséget adni arra, hogy elmondja a véleményét, ám Eigel Dávid a Brazilok csapatvezetőjén, Horváth Attilán keresztül azt üzente: nem kíván nyilatkozni. Annyit azért megtudtunk a csapatvezetőtől, hogy a társa – akinek ez volt az első ilyen esete – már nagyon megbánta a tettét, de állítása szerint a tette nem volt előzmény nélküli, ugyanis provokálta őt az ellenfél egyik játékosa.

Bander József, a kispályás bizottság vezetője elmondta: a fegyelmi bizottság a napokban már tárgyalta az ügyet, ám döntés egyelőre még nem született. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a vétkes játékos nagyon súlyos, többéves eltiltásra számíthat sportszerűtlen cselekedete miatt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonötmilliós büntetés

Az MLSZ fegyelmi bizottsága huszonötmillió forintra büntette a Ferencvárost, mert a klub polgári… Tovább olvasom