Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Eltiltották a partjelzőt

Az egyik újkéri bajnoki mérkőzésen meglepetésre a partjelző verte fejbe az egyik szurkolót. Az asszisztenst jövő márciusig tiltotta el a játékvezetéstől a fegyelmi bizottság.

Korábban beszámoltunk róla (Bíró verte szurkoló, Kisalföld, 2004. szeptember 6.), hogy Újkéren egy bajnoki mérkőzésen az egyik asszisztens zászlójával csapta fejbe az őt szidalmazó és lökdöső nézőt. Szalontai József tevékenységét akkor felfüggesztette a fegyelmi bizottság. Nemrég megszületett a végleges döntés: az asszisztenst jövő márciusig tiltották el a játékvezetéstől.

Az eset érdekessége, hogy ezúttal a találkozó asszisztense – megelégelve az őt ért atrocitásokat – utasította rendre a magáról megfeledkezett szurkolót. Írásunkban idéztünk egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező FIFA-asszisztenst, aki elmondta: a pályán lévők közül a három játékvezetőnek kell a leghiggadtabban, legnyugodtabban viselkednie. Semmiképp sem fajulhat addig a dolog, hogy a játékvezető vagy asszisztense üssön meg egy nézőt. Ilyenkor természetesen vannak szabályok, amiket alkalmazni kell, ha a körülmények engedik, folytatni lehet a mérkőzést, ha nem, azonnal véget kell vetni a találkozónak.

A hivatalos döntés szerint a fegyelmi bizottság alapos vizsgálat után, az összes körülményt figyelembe véve döntött úgy, hogy az asszisztenst jövő márciusig mindennemű játékvezetéstől eltiltja. Információink szerint a játékvezető tudomásul vette a fegyelmi bizottság határozatát, amely ellen egyébként nem lehet fellebbezni. Úgy tudjuk, az incidens másik főszereplője is lezártnak tekinti az ügyet. P, illetve a játékvezető telefonon, kölcsönösen elnézést kért egymástól.

A döntés azért is érdekes lehet, mert az asszisztenshez hasonló helyzetbe kerülhet az ETO FC középpályása, Vincze Ottó is. A győri középpályás az elmúlt hétvégén keveredett verekedésbe a diósgyőri szurkolókkal, többen – köztük Nagy László, az egyik televíziós csatorna szakkommentátora – úgy vélekedtek, hogy ezért el kellene tiltani a játékost. Úgy tudjuk, a játékos „harcias" megmozdulása nem szerepel a mérkőzés egyik hivatalos jegyzőkönyvében sem, igaz, a fegyelmi bizottság utólag is kezdeményezhet eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Del Neri válthatja Völlert az AS Roma szakvezetői posztján

Az AS Roma labdarúgócsapatának vezetősége Luigi Del Nerit, a Chievo korábbi sikeredzőjét szemelte ki… Tovább olvasom