Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Elsőbbség a magyaroknak

Február elsejéig tart a türelmük a női kosárlabda-bajnokságot veretlenül vezető Soproni Postás játékosainak. A csupa magyar kosaras hölgyből álló alakulat tagjai jó ideje nem kapják meg a fizetésüket.
Elfogyott a türelmük, ha január végén nem jutnak hozzá elmaradt pénzükhöz, vagy legalábbis annak egy részéhez, február 1-jén nem utaznak el Szolnokra a Magyar Kupa-negyeddöntőre. A helyzetet nehezíti, hogy a Magyar Postánál – hiába él egy állítólagos nagyobb összegű reklámszerződés – nem akarnak fizetni a klubnak. Az így kialakult helyzetről kérdeztük Mentes Bernadettet, a Postás ügyvezetőjét.

– Még bő két hét van hátra a játékosok türelmi idejének lejártáig. Mit gondol, miért pont ezt a határidőt jelölték meg a lányok?

– A játékosok a tulajdonosoktól ígéretet kaptak arra, hogy január végéig rendezik feléjük a meglévő tartozásokat vagy azok egy részét – fejtette ki az ügyvezető. – Ha ez nem történne meg, akkor lépnek a lányok, hiszen az átigazolási határidő február 28-ig tart. Nyilván, ha nem jutnak pénzhez, nem akarnak az utolsó pillanatig várni, tudomásom szerint mindegyiküknek van, illetve lenne kérője.

– Hogyan látja, megmenthető-e a nehéz helyzetben lévő klub?

– Azon fáradozunk, hogy megmentsük és nagyon bízom benne, hogy sikerül. Ez a mentőakció, ha szabad így mondani, jelenleg több szálon fut, nem feltétlenül a posta pénzének kell lennie annak, amely kihúzhat bennünket ebből a nehéz helyzetből. Más területeken is folynak a tárgyalások, amelyek nagyon remélem, hogy hamarosan eredményre vezetnek.

– Érdekes még a légiósok helyzete. Meszlényi Róbert többször is említette: ahhoz, hogy megőrizze a Postás vezető pozícióját, meg kellene erősíteni a csapatot két meghatározó külföldi játékossal. A történet azért pikáns, mert a sikert sikerre halmozó magyarok, ha légiósokra lenne pénz, joggal kérdezhetnék: nekik miért nincs...

– Ezzel kapcsolatban mindenekelőtt azt szeretném leszögezni, hogy ezt az eredményt a magyar játékosok hozták, tehát ha pénzhez jut a klub, övék az elsőbbség. Ami a légiósokat illeti, Kiss Kinga annak számít, ő már itt készül, de még van két kiszemelt játékos, egy irányító és egy center. Pk azonban csak akkor csatlakozhatnak, ha a magyaroknak már fizettünk.

Kellenek a légiósok

Magáról a csapatról, a szakmáról Meszlényi Róbert vezetőedző beszélt: – Ahhoz, hogy az élen maradjunk, mindenképpen kell az erősítés. A Diósgyőr WNBA-centert igazolt, a Pécsnek pedig kell egy középjátékos. A GySEV-hez visszatér Alessandra, híreim szerint még a Szolnok és a BSE is erősít. Ezek után mi hat-hét játékossal, még ha esetleg az alapszakaszt netán az élen is zárnánk, nem nagyon tudnánk felvenni a versenyt a rájátszásban, amikor két-három naponta vannak a meccsek a nálunk bevethető kosarasok létszámában jóval erősebb riválisokkal. Kiss Kinga mindenesetre beszállt, nagy lelkesedéssel edz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az UEFA eltörölte Udvarácz büntetését

Az UEFA fegyelmi bizottsága törölte Udvarácz Milánnak, a Ferencváros kapusának két európai… Tovább olvasom