Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Elmeorvos vizsgálja Bognárt

A Soproni Városi Bíróság Bognár György elmeorvosi szakértő vizsgálatát rendelte el.

Az előző tárgyaláson még elutasította a Soproni Városi Bíróság Bognár György ügyében a védelemnek a vádlott igazságügyi elmeorvosi szakértő által történő kivizsgálására tett indítványát, de csütörtökön már elfogadta azt. A tárgyalás folytatása augusztusra várható.

Ügyvédi beadvány

Mint ismeretes, az előző – bő egy hónappal ezelőtt tartott – tárgyalás azzal végződött, hogy az igazságügyi adó- és könyvszakértő véleménye és a bankkártyával bizonylatokkal felvett összegek között 915 ezer forint eltérés mutatkozott. Nos, ez hamar tisztázódott, a kivonaton az egyik jogcím volt megtévesztő.

Ezt követően még volt egy kis vita a REAC-nak utalt plusz 500 ezer forintról valamint prémiumszámlákról, amelyekben újra ütközött a klub és Bognár álláspontja, de ezekről már a korábbi tárgyalásokon is volt szó.
A lényeg azonban ezután következett, amikor már voltak, akik azt remélték: ítélethirdetés is lehet csütörtökön. Dr. Francsics Imre, Bognár ügyvédje benyújtott a bíróságnak egy magánfelkérésre elkészített igazságügyi elmeorvosi szakvéleményt, amelyet a korábbi válogatott futballista játékszenvedélyével kapcsolatban készítettek. Ebben lényegében az állt, hogy a feszültség azonnali levezetése játékszenvedélyben mutatkozik meg, s ilyenkor Bognár nem mindig ura akaratának, s nem a helyzeteknek megfelelő döntéseket hoz.

A szakvélemény ismertetését követően dr. Gajdos Anikó bírónő a játékszenvedélyről szinte újságírói alapossággal faggatta ki Bognárt. A vádlott a kérdésekre válaszolva elmondta: sosem tagadta, hogy jár kaszinóba. Mint mondta, a szerencsejátékkal még 1988-ban, tehát akkor került kapcsolatba, amikor Franciaországban futballozott. Igazán nagy mértékben akkor kezdett kaszinókba járni, amikor 1992-ben hazatért Magyarországra.

Mint mondta, leginkább akkor látogatta ezeket a helyeket, amikor az életében felpörgetettebb, feszültebb időszakok következtek, amikor gyakorlatilag reggeltől estig dolgozott. Arról is beszélt Bognár: gyakran játszott addig, ameddig csak tudott, azaz amíg a pénze tartott. A munkája elvégzésében viszont nem befolyásolta a szenvedélye, arra mindig ügyelt, hogy azt minél jobban, eredményesebben végezze. A magánéletére ellenben hatással volt a szenvedély, ez házassága felbomlásához vezetett.

Helyt adtak a védelemnek

Mindezek után a bírónő úgy határozott, helyt ad a védelem indítványának, és elrendelte: igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálja meg Bognárt. Ezt azért találta szükségesnek a tanács vezetője, hogy a bíróság tisztán lássa: játékszenvedélye mennyire korlátozta, illetve zavarta abban, hogy az ismert lépéseit a Matáv FC ügyvezetőjeként elkövesse. A bíróságnak ugyanis kötelessége feltárni az üggyel kapcsolatban minden olyan körülményt, amely akár enyhítő, akár súlyosbító lehet a vádlott ügyében. Az előző tárgyaláson a védelem csak egy orvosi igazolást csatolt ezzel kapcsolatban, miszerint idegrendszeri problémákkal kezelik Bognárt, most azonban egy kész szakértői véleményt adtak be. Ennek eredménye tette szükségessé a vizsgálat elrendelését.

Újabb kör augusztusban?

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatot Győrben végzik. Ezek a vizsgálatok általában nagyjából két hónapot vesznek igénybe, tehát június elejére várható, hogy befejeződnek. Akkor viszont ítélkezési szünet van a bíróságokon, így a következő tárgyalásra csak ezután, valószínűleg augusztusban kerül sor.


Bognár nem jelent meg
Bognár-ügy: folytatás következik
Bognár-ügy: két bíróság tárgyalja
Bognár-ügy: ma folytatódik a tárgyalás
Emeorvosi szakértő fogja vizsgálni Bognár Györgyöt
Kész a vádirat a Bognár-ügyben

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonttörő Kebede ellen

Május 7-én, Pakson Nagy „Csonttörő” János az etióp Samuel Kebede ellen küzd. Tovább olvasom